Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!

Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!
(0 voturi)
Miercuri, 31 Mai 2023
Zeci de copii și adolescenți din centre de plasament, dar și proaspete mămici vor avea astăzi motive să zâmbească, datorită acțiunii umanitare „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!”, pe care o desfășoară Asociația Comunitară Transilvania Expres.
Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!
Încărcați cu cadouri multe și felurite, membri ai asociației vor merge astăzi la nouă centre de plasament din Săcele, Brădet, Tărlungeni, Lunca Câlnicului și la Mănăstirea Mărcuș, pentru a se asigura că bucuria de 1 Iunie pătrunde și acolo.
Pachetele oferite în dar conțin: cărți, articole de îmbrăcăminte, produse de igienă personală, prosoape, sucuri, multe dulciuri, snacks-uri, lactate, produse de panificație și alimente de bază. Așa cum precizam, anul acesta, printre beneficiari se numără și proaspete mămici.
ac_3.jpgac_4.jpg 

Pentru ele și bebelușii lor au fost pregătite cadouri constând în produse adaptate vârstei. „Prin acțiunea de solidaritate umanitară «Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!» ne dorim să aducem un zâmbet și o rază de speranță pe chipurile și în sufletele copiilor cu care soarta nu a fost prea darnică”, au transmis reprezentanții Asociației Comunitare Transilvania Expres. „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” se află la a VII-a ediție și este posibilă datorită sponsorilor, dintre care îi menționăm pe FOUNDEVER și GEBRÜDER WEISS.

ac_5.jpg
 

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu
(3 voturi)
Luni, 15 Mai 2023
Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent, ca parte a conceptului „Oraș inteligent” (SMART City), este o inovație în dezvoltarea urbană, care utilizează tehnologii de ultimă generație și sisteme integrate, în special cele legate de tehnologia informatiei ((IT&C), pentru a administra eficient și în siguranță resursele unui oraș. Scopul principal este de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, de a dezvolta comunitățile locale și de a proteja mediul.

Conceptul de „Oraș inteligent” integrează practic într-un singur sistem entitățile informatice locale, sistemul de transport public local de călători, unitățile sanitare, școlile, autoritățile publice, rețelele de apă, managementul deșeurilor și alte servicii comunitare active la nivel local. În conformitate cu un studiu efectuat de Parlamentul European, Mapping Smart Cities in EU (ianuarie 2014), au fost stabilite un set de obiective de atins de către statele membre până în anul 2020 (Europa 2020), care includ Smart Governance, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People și Smart Living.
Componentele orașului inteligent, identificate de autorii studiului, se refera la o arie larga de activități, unele fiind preexistente, în timp ce altele sunt dezvoltate în mod specific, ca urmare a cerințelor solicitate de proiecte noi.
Sunt trei categorii de componente, ce trebuie sa fie luate în calcul: factorii tehnologici – infrastructura fizica, tehnologiile SMART, tehnologiile mobile, tehnologiile virtuale și rețelele digitale, factorii umani – infrastructura umană, capitalul social și respectiv factorii instituționali- guvernanța, politică, legislație și directive.
În documentul menționat, inițiativele de mobilitate SMART ale României, erau bine reprezentate, la data redactării acestuia, în linie cu cele ale Spaniei, Ungariei, Italiei, Danemarcei, Finlandei, Austriei, etc.
În România, conceptul de mobilitate SMART a început să fie implementat cu succes în centrele urbane importante, cum ar fi București, Timișoara, Brașov, Piatra Neamț și Constanța.
În ceea ce privește transportul public local de călători, „Orașul inteligent” utilizează sisteme și tehnologii moderne ITC pentru a colecta informații și date în scopul fluidizării traficului și pentru a asigura mobilitatea comunității prin utilizarea unor sisteme de transport sustenabile, cum ar fi autobuzele, tramvaiele, trenurile de suprafață, metrourile, autoturismele, bicicletele sau rețelele pietonale. Aceste sisteme sunt interconectate corespunzător și sunt utilizate în siguranță, reducând poluarea și consumul de energie și economisind timp.
De asemenea, unele servicii comunitare, inclusiv cele legate de transportul public, cum ar fi traseele, programul de circulație și parcările, sunt accesate din ce în ce mai ușor în timp real, utilizând telefoanele mobile și contribuie la planificarea călătoriilor.
 
PUBLICITATE

GHV - codul IATA pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

GHV - codul IATA pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav
(1 vot)
Sâmbătă, 13 Mai 2023
IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai, documentul oficial de alocare a codului de locație de aeroport pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.
Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.

Codul IATA al aeroporturilor este folosit pentru introducerea destinației AIBG în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme și agenții acreditate IATA.  

„În solicitarea către IATA am menționat două coduri pentru a fi verificate și alocate în funcție de disponibilitate, prima opțiune fiind BSM. Potrivit răspunsului primit, Aeroportul Internațional Brașov a primit codul GHV. Este un moment istoric: am intrat în familia aeroporturilor cu cod IATA și avem identitate IATA prin alocarea codului unic GHV. După obținerea codului ICAO - LRBV, am obținut, iată, și codul IATA - GHV, documente care confirmă că îndeplinim standardele internaționale ale transportatorilor aerieni. Am finalizat un demers început cu câteva luni în urmă, o etapă importantă în parcursul pe care îl avem de îndeplinit până la operaționalizarea Aeroportului”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.

„Mă bucur că am depășit încă o etapă foarte importantă în perspectiva deschiderii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, programată pe 15 iunie. Mi-aș fi dorit să avem și inițiala Brașovului alături de cea a Ghimbavului – care se regăsește în codul GHV, dar finalmente este important că avem alocat oficial acest cod care pune Aeroportul nostru pe harta aeroporturilor IATA din întreaga lume. Din acest moment, cursele aeriene de la Brașov vor fi publicate în sistemele de căutare și rezervări, cu posibilitatea achiziționării biletelor de avion prin intermediul agențiilor sau online”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
 

Autovehicule electrice (2), Cristian Radu

Autovehicule electrice (2), Cristian Radu
(0 voturi)
Joi, 20 Aprilie 2023

Așa cum arată datele furnizate de APIA, anul 2022 a marcat în Romania, o creștere semnificativă a vehiculelor electrice și full-hybrid, de la 15,6%, la 21,7%, în timp de autovehiculele alimentate cu motorină au scăzut de la 18,8% la 13,8%. Autovehiculele alimentate cu benzină au scăzut ușor, de la 65,7% la 64,5% în anul 2022, față de anul 2021.
Topul vânzărilor auto, structurat pe tipuri de motoare, la finalul anului 2022:


- La autovehicule electrice: Dacia – 6.830 unități vândute (+122,6% față de anul 2021), Tesla – 1.020 (+ 357,4% față de anul 2021), Volkswagen – 895 unități vândute ( - 9,1% față de anul 2021), Hyundai – 503 unități vândute ( +12,3% fata de anul 2021), Renault – 423 unități vândute ( + 21,9% față de anul 2021), Mercedes Benz – 329 unități vândute ( + 119% față de anul 2021), BMW – 231 unități vândute (+ 56,1%, fata de anul 2021), Peugeot – 226 unități vândute (+43,9% față de anul 2021), Skoda – 183 unități vândute (+4,3% față de anul 2021), FIAT – 146 unități vândute (+75,9% față de anul 2021), în timp ce la alte mărci creșterea unităților vândute în anul 2021, a fost de la 570 în anul 2021 la 826 în anul 2022.
- La autovehiculele Plug-in-hybrid: Mercedes Benz – 708 unități vândute în anul 2021,(+ 26,3% fata de anul 2021), Hyundai – 432 unități vândute ( +21% față de anul 2021), BMW- 421 unități vândute (+ 18,9% față de anul 2021), FORD – 376 unități vândute (+35,3% în anul 2021), VOLVO – 344 unități vândute în anul 2022 ( +18,2%, față de anul 2021), Renault – 247 unități vândute în anul 2022 ( - 8,2% față de anul 2021), Volkswagen – 232 unități vândute în anul 2022 (creștere de 41,5% față de anul 2021), Jeep – 161 unități vândute în anul 2022 (+ 900% față de anul 2021), Mitsubishi – 154 unități vândute în anul 2021 (+ 92,5% față de anul 2021), Skoda - 145 unități vândute în anul 2022 (-10,7%fată de anul 2021), alte mărci – 610 unități vândute în anul 2022, față de anul 2021.


În luna Martie 2023, înmatriculările de autoturisme pe piață Uniunii Europene, a depășit un million de unități, creșterile cele mai mari, fiind în Spania și Italia, cu 66,1% și respectiv 40,7%, conform datelor furnizate de Asociația Europeana a Producătorilor de Automobile (ACEA).
În total, numărul de autoturisme noi vândute și înmatriculate pe piață europeană, a crescut cu 2,7 milioane unități, respective o creștere de 17,9% fata de perioada similara a anului trecut (Spania +44,5%, Italia +26,2%, Franța (+15,2%) și Germania (+6,5%).


În ceea ce privește tipurile de combustibili utilizați de autoturismele noi, creșterea cea mai mare a cotei de piață. a fost înregistrată de cele hibride-24,3%, în timp ce autovehiculele acționate de baterii electrice, au ajuns la 13,9%, iar cele acționate cu motoare pe benzină, ocupa cea mai mare cotă de piață – 37,%.
#milestonemanagementro #EV

https://www.acea.auto/pc-registrations/new-car-registrations-28-8-in-march-battery-electric-13-9-market-share/?fbclid=IwAR2_Rg0c9-6t8G8_9m3EaA7ghoU_IjMrQ9M7M5zZdSnS2n_0MsyjPINC408

 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live
PSD
PNL

Materiale video recente

Emisiune 25 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 25 aprilie
Emisiune 25 aprilie

(Bucuria credinţei)
Emisiune 25 aprilie
Emisiune 25 aprilie partea a III-a

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 25 aprilie partea a III-a
Emisiune 25 aprilie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 25 aprilie

Hart Hotel