Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

Stiri de ultima ora
Pentru o zi Johannis a fost si Presedintele meu (www.remusborza.ro)
Luni, 29 Octombrie 2018

www.remusborza.ro

Marti 23 octombrie Presedintele Romaniei Klaus Johannis a rostit un discurs in plenul Parlamentului European,reunit la Strasbourg.Felicitari d-lui Johannis pentru mesaj si atitudine.Este pentru prima oară când îl recunosc ca președinte al meu și al tuturor românilor, deși îmi doresc să-l recunosc ca atare în fiecare zi. A fost un discurs echilibrat al unui șef de stat care își apără țara, o promovează și o prezintă într-o lumină favorabilă. Este tipul de discurs pe care orice demnitar, cu atât mai mult președintele, indiferent unde s-ar afla în lume, la Strasbourg, Bruxelles, Berlin, Paris, New York sau Washington, trebuie să-l susțină. Reproșurile se fac în țară. Presedintele poate să-i cheme la Cotroceni în fiecare zi pe liderii partidelor politice,să se închidă cu toții într-o încăpere și să dezbată toate problemele în divergență, până cand iese fum alb pe hornul Palatului. Președintele este obligat la neutralitate politică și la obiectivitate. Președintele are rolul de a media între puterile statului și de a reconcilia statul cu societatea. Opoziția este cea chemată să critice și să sancționeze, prin mijloace democratice, derapajele și excesele puterii.

Viziunea lui Johannis despre UE

Discursul de la Strasbourg a fost unul corect.Iohannis a subliniat că România este un stat de drept, cu o democrație consolidată. Sigur, ca în orice democrație, există și anumite dezacorduri, dispute, însă acestea au loc și la case mai mari. A militat pentru coeziune, unitate și solidaritate la nivel european, valori pe care trebuie să le cultive și în țară. Mi-a plăcut că a reiterat dorința României de a fi primită în Spațiul Schengen și de a adera la moneda unică. Este o mare nedreptate care i se face României prin refuzul admiterii în Schengen și prin menținerea MCV-ului pe justiție. În ceea ce privește moneda unică, am aprobat în Parlament, luna aceasta, o Ordonanță a Guvernului privind calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la moneda euro, după ce am ratat deja două ținte, 2015, respectiv 2019. Președintele Iohannis a subliniat nevoia unei Uniuni Europene care să nu lase în urmă niciun stat și niciun cetățean. A combătut teza unei Europe cu mai multe viteze sau a cercurilor concentrice. Și-a manifestat speranța și încrederea că summitul de la Sibiu de anul viitor, organizat imediat după ieșirea Marii Britanii din UE, va reprezenta un reper în proiecția unei Uniuni mai puternice, mai coezive și mai democratice. În final, a subliniat importanța pieței unice, care trebuie să devină mai funcțională, competitivă și incluzivă. Uniunea Europeană este principalul partener comercial al României cu o pondere de 89% la importuri și 87% la exporturi. A fost, probabil, cel mai bun discurs pe care l-a susținut președintele de la preluarea mandatului. Felicitări scribului! În puține situații l-am văzut pe Iohannis să nu citească de pe foi. De data aceasta, și-a învățat bine discursul, l-a rostit tare și apăsat, vorba unui clasic.

Un discurs bun,dar rostit intr-o sala goala. Dacă la începutul speech-ului erau prezenți aproximativ 100 de europarlamentari, la final au rămas în jur de 40 dintr-un total de 751 de parlamentari, cât numără forul legislativ european. Este consecința modului în care ne prezentăm lumii, a felului în care suntem percepuți și respectați, este consecința unei politici de discreditare a României, susținută, iresponsabil și de foarte mulți ani, de proprii demnitari ai țării. Singuri ne facem rău. Cei mai mari dușmani ai României nu sunt din afara țării, ci din interior. Dacă de dimineața și până seara, de la vlădică până la opincă, urlăm din toți bojocii că suntem o națiune de hoți, leneși și corupți, evident că toți investitorii fug ca dracul de tămâie și ocolesc România. Dacă mergem la Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg cu pâra și cu capul plecat pentru a mai primi un to do list, la ce să ne mai așteptăm în afară de umilință și dispreț?

Pact pe justiție

Îl creditez cu bună credință pe președintele Iohannis și pentru invitația la dialog adresată partidelor în cursul săptămânii trecute privind pactul pe justiție. După 14 ani de război fratricid – român contra român, – purtat chipurile împotriva corupției și asanării morale a societății românești, dar care, din nefericire, a produs mii de victime inocente, a distrus cariere, destine și vieți, a distrus elitele sociale, economice, culturale și politice ale țării, dar, în primul rând, a distrus încrederea în noi ca români, demnitatea, onoarea și respectul de sine, un astfel de pact este binevenit. In Anul Centenarului, toată clasa politică are obligația de a sluji împreună și necondiționat interesul național. Avem datoria de a întinde punți și mâini între români, de a construi o Românie sigură și prosperă, o Românie civilizată și europeană. Avem datoria de a readuce normalitatea într-o țară in deruta și în căutare de valori perene. Președintele României trebuie să transmită mesaje pozitive, să îndemne la dialog, să vegheze la respectarea Constituției și a drepturilor cetățenești, să gireze procesul de reformă și modernizare a statului și a marilor sisteme publice: învățământ, sănătate, administrație. Daca va face aceste lucruri, la anul il votez si eu.

www.remusborza.ro

 

 
Isi permite Dragnea remanierea Guvernului?
Marţi, 11 Septembrie 2018

Deputatul independent Remus Borza, sustine ca: "Liviu Dragnea a mai deschis un front de lupta. Vrea sa remanieze Guvernul, in conditiile in care e angajat intr-o batalie pe viata si pe moarte cu Gabriela Firea, cu presedintele republicii, cu serviciile, cu procurorii sefi ai marilor parchete si cu o parte a propriilor baroni care o sustin din umbra pe Firea, desi ii jura credinta in fiecare zi lui don Liviu. Remanierea unor ministri nu e doar necesara ci si obligatorie. Eu am cerut-o încă din iunie, imediat după căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulți miniștri care nu au confirmat. Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, Lucian Șova, ministrul Transporturilor, și George Ivașcu, ministrul Culturii. Evident că sunt și alții. Ministrul „Pamblică” (Valentin Popa, ministrul Educației) este campionul gafelor după premierul Viorica Dăncilă. Și ALDE ar trebui să-și facă o evaluare a proprilor miniștri, câtă vreme niciunul nu a rupt gura târgului.

Înlocuirea miniștrilor care nu au performat ar neutraliza în parte atacul opoziției și al președintelui Iohannis la adresa Guvernului, ar da satisfacție unei părți a societății nemulțumită de activitatea acestor miniștri, ar translata atenția, discursul public și presiunea de pe PSD pe alți actori politici sau instituționali.

În ultimii trei ani, nu am fost în măsură să dăm în circulație nici măcar un km de autostradă. Infrastructura de transport, fie ea rutieră, feroviară, navală sau aeriană, reprezintă cel mai elocvent barometru privind dezvoltarea economică a unei națiuni. Iar noi suntem codașii Europei în ceea ce privește infrastructura. Cu referire la George Ivașcu, aveam așteptări foarte mari. Îl cunosc și îi apreciez calitățile de manager de teatru. Însă, ca ministru al Culturii, într-un an al Centenarului, a făcut mai mult figurație. PSD este un partid mare, cu peste 500.000 de membri. Are, indiscutabil, oameni valoroși. Mediocritatea Guvernului, în ansamblul lui, aduce deservicii partidului. Nu mai vorbesc de deserviciile aduse țării, din punct de vedere al imaginii, credibilității și favorabilității. Guvernul PSD-ALDE este izolat pe scena politică internațională, este nefrecventabil, chiar dacă premierul are întâlniri cu lideri din alte țări, cea mai recentă fiind cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea. Însă sunt întâlniri protocolare, fără substanță și fără finalitate.

Trocul lui Dragnea privind remanierea

Desi e angajat in mai multe batalii, care in final or sa-l uzeze si doboare si pe Dragnea, El lider maximo va putea obtine un vot favorabil in CEx privind inlocuirea unor ministri doar dacă negociază cu liderii filialelor de unde provin miniștrii remaniabili, pentru ca tot acele filiale să nominalizeze candidați pentru portofoliile pierdute sau pentru alte ministere. Pentru a recredibiliza Guvernul, mai ales din perspectiva preluării președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt în instalații. Rezultatele guvernarii la 6 luni cer un astfel de sacrificiu. Datorie externa de 96 miliarde euro, inflatie de 5%, deficit bugetar de 15 miliarde lei, deficit de balanta comerciala de 7 miliarde euro. PSD nu își poate permite să facă scut în jurul, nu puținilor, miniștri incompetenți din Guvernul Dăncilă. Ar fi cam mult și ar dăuna grav chiar și celui mai mare partid al țării. Dacă va opta să-i salveze pe toți, în frunte cu Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, PSD riscă să se transforme în percepția din ce în ce a mai multor români, în partidul stat. Un partid care guvernează discreționar, care nu mai aude și nu mai ascultă de vocea poporului, sustine deputatul Remus Borza (www.remusborza.ro)

 
Măsuri în sprijinul micilor întreprinzători europeni
Marţi, 11 Septembrie 2018

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a susținut prin vot, în Parlamentul European, propunerea Comisiei Europene de simplificare a procedurilor rambursării de TVA pentru micii întreprizători. Propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

”Astăzi în Parlamentul European am votat propunerea Comisiei Europene ce vizează, în primul rând, introducerea unor noi norme de simplificare în materie de TVA, de care micile întreprinderi din Uniunea Europeană pot beneficia.

Este o veste foarte bună pentru micii întreprinzători din România, care ar putea beneficia în viitor de această măsură.

Mai exact propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

Astfel, a fost armonizat pragul pentru scutirile de TVA stabilind atât o limită superioară, cât și o limită inferioară a pragului, alături de ridicarea obligativității statelor membre de a solicita rambursare de TVA pentru întreprinderile scutite de plata acestei taxe. În plus, propunerea vizează și înființarea unui portal online prin care să se înregistreze întreprinderile mici ce doresc să beneficieze de scutire de TVA într-un alt stat membru.

Pe lângă măsurile de simplificare propuse este solicitată, de asemenea, și înființarea unui ghișeu unic pentru rambursările de TVA. În urma unor analize s-a constatat ca cel mai mare obstacol pentru IMM-uri, atunci când operează la nivel transfrontalier, îl reprezintă limba. Prin urmare, depunerea cererilor de rambursare de TVA din diferite state membre prin intermediul unui ghișeu unic ar putea aduce o simplificare semnificativă pentru întreprinderile mici” a declarat Răzvan Popa.

 
Rectificarea bugetara – curat constitutionala
Vineri, 07 Septembrie 2018

Deputatul independent Remuz Borza afirma: "Cabinetul Dăncilă a aprobat miercuri Ordonanța de Urgență pentru rectificarea bugetară, în ciuda opoziției președintelui și fără aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În timp ce președintele consideră că decizia Guvernului nu respectă Constituția, Executivul spune că este legală. În acest context, Iohannis a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională.

Dacă se va ajunge la Curtea Constituțională, deși cred că este un scenariu puțin probabil, în cazul unui conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern, din nou va câștiga Guvernul. Bugetul țării este în mâinile Guvernului, nu al președintelui. Dar atât timp cât puterea executivă este împărțită între premier și președinte, fiecare va dori mai multă putere. Din această bicefalitate a puterii executive, au rezultat, de-a lungul anilor, disfuncționalități și conflicte între palate. De câștigat, nu a câștigat nimeni. Însă țara a pierdut. De aceea, ar trebui să tranșăm, mai devreme sau mai târziu, tipul de republică pe care ni-l dorim: prezidențială sau parlamentară. Aceasta este o temă reală de referendum, nu definirea familiei sau alte fumigene lansate în spațiul public de diverși politicieni. Ne dorim o republică prezidențială pe model american, în care președintele este și șeful Guvernului, având prerogative extinse, sau ne dorim o republică parlamentară pe model german, în care președintele are un rol mai degrabă protocolar, puterea executivă fiind exercitată de premier. Dacă poporul se pronunță că trebuie să dăm puteri sporite președintelui, nimeni nu va putea ulterior să-i limiteze prerogativele șefului statului. Poporul român e construit mai degrabă pe calapod rusesc, decât pe unul occidental. Și este foarte probabil să opteze pentru o republică prezidențială. Nostalgia unui tătuc și a unui conducător mult iubit încă îi bântuie pe mulți romani.

Suspendarea sedintei CSAT nu are temei legal

În ultima perioadă, președintele a adoptat o atitudine șicanatorie în relația cu Executivul pentru a forța o acțiune de suspendare din partea majorității parlamentare, care să îi aducă capital politic, din perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor. O atare atitudine belicoasă nu-i va aduce capital politic, ba din contră. Pe 1 august, premierul a cerut președintelui convocarea CSAT-ului, lucrul acesta întâmplându-se abia după o lună de zile. A fost o primă tergiversare. În CSAT, indiscutabil, președintele Iohannis nu are majoritate. Avizul ar fi fost unul negativ. Guvernul are obligația să ceară avizul și implicit CSAT-ul are obligația de a-l da, fie el chiar și negativ. În virtutea respectului instituțional și al colaborării loiale între puterile statului, acest aviz nu poate fi refuzat sau tergiversat. Președintele nu avea temei legal pentru suspendarea ședinței CSAT. Trebuia să supună la vot proiectul de rectificare a bugetului. Suspendarea ședinței și solicitarea adresată Executivului de a veni cu un nou proiect de rectificare echivalează cu un drept de veto pe care președintele nu îl are.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Guvernul are dreptul la două rectificări într-un an. Prima nu poate fi mai devreme de iulie, iar a doua se face, de regulă, în noiembrie, când Guvernul poate anticipa cu o foarte bună acuratețe închiderea exercițiului financiar și implicit rezervele de bani pe care le are la dispoziție cu încadrarea în ținta de deficit bugetar de maxim 3%.

Prima rectificare bugetară a fost inițiată de Executiv în august. Au crescut alocările bugetare pentru majoritatea ordonatorilor de credit. Dar sunt și instituții care au pierdut la rectificare, Ministerul Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Turismului, Administrația Prezidențială, SRI, SIE, STS. De aici și supărarea președintelui. Sunt și ministere din cadrul sistemului de securitate națională care au primit venituri suplimentare în urma rectificării: Ministerul Administrației și Internelor (+366 milioane lei). Ministerul Apărării are un buget de 18 miliarde lei, România fiind printre puținele țări membre NATO care a alocat 2% din PIB pentru Apărare. Dispunând de aceste sume, România a contractat sistemele de rachetă sol-aer Patriot, rachetele sol-sol cu bătaie mare tip Himars și construcția a patru corvete multifuncționale. Valoarea, doar, a acestor trei contracte, e de 7 miliarde euro, plus TVA! Nu putem da și la Armată și la servicii miliarde de euro si in acelasi timp să construim și autostrăzi, școli sau spitale, pentru că nu avem bugetul Germaniei sau al Statelor Unite.

Guvernul trebuie să-și fixeze niște priorități în acord cu nevoile imediate și stringente ale cetățenilor țării. Cu toate acestea, instituțiile din zona securității naționale au bugete generoase. SRI are credite bugetare de 2,3 miliarde lei și credite de angajament de încă 2,2 miliarde lei!Prin rectificarea bugetară, i s-au luat 113 milioane lei, aproximativ 5%. Bugetul alocat în 2018 e mai mare cu 13,2% față de anul 2017. Deci, chiar și după rectificare, SRI rămâne cu un buget mai mare cu 8%, față de anul anterior. Câtă vreme însuși directorul SRI, Eduard Hellvig, a denunțat protocoale de colaborare cu DNA, Parchetul General și ÎCCJ, i-a trecut în rezervă pe acei generali care considerau justiția un câmp tactic al SRI, câtă vreme nu o să mai ceară ÎCCJ emiterea a peste 2000 de mandate de interceptare pe siguranță națională în medie pe an, fără a fi deferit niciun terorist justiției, este de la sine înțeles că și cheltuielile operative în acest an vor fi mai mici. Nu ar strica și o restructurare de personal, câtă vreme România are cei mai mulți ofițeri de informații la suta de mii de locuitori, respectiv 60. SUA au 11 ofițeri de informații la suta de mii de locuitori, Germania 3,3, Franța 5 și Marea Britanie 6,2. Bugetul SRI este de șapte ori mai mare decât bugetul Ministerului Economiei, de patru ori mai mare decât bugetul Ministerului Energiei, de două ori mai mare decât bugetul Ministerului pentru IMM-uri, de șase ori mai mare decât bugetul Ministerului Mediului și de 25 de ori mai mare decât bugetul Ministerului Turismului.

Chiar și Serviciului de Informații Externe, condus de psd-istul Gabriel Vlase, i s-au tăiat 16 milioane lei, reprezentând 5% din bugetul anual de 290 milioane lei. După rectificare, bugetul SIE rămâne cu 10% mai mare decât anul trecut. Și STS i-au fost luate 16 milioane, aproximativ 4,5% din bugetul de 332 milioane lei aferent anului 2018. După rectificare, bugetul STS rămâne cu 17% mai mare decât în 2017. Administrației Prezidențiale i-au fost luate 12 milioane lei, din cele 57 alocate la începutul anului,adica aceeasi suma cu care s-a majorat bugetul in 2018 fata de 2017.Dar și Ministerului Cercetării și Inovării i-au fost luate 122 milioane lei, Ministerului Energiei 47 milioane lei, Ministerului Turismului 17 milioane lei, după ce acest minister, foarte important pentru economie, avea alocări la începutul anului de doar 63 milioane lei.Putina economie nu strica nimanui. Nici măcar Preşedintelui", afirma Deputatul independent Remus Borza.

www.remusborza.ro

 
Start concurs! 18 artişti intră în competiţie pentru Marele Trofeu Cerbul de Aur
Joi, 30 August 2018
Încep emoţiile pentru concurenţii Festivalului Cerbul de Aur. Joi, 30 august, cei 18 artişti înscrişi în competiţie urcă pe uriaşa scenă din Piaţa Sfatului, pentru a interpreta una dintre melodiile din concurs. Tot astăzi, spectatorii şi telespectatorii se vor bucura de prezenţa Iuliei Vântur, care îşi intră în rolul de gazdă a serilor de concurs şi a Galei. Este seara în care, pe scena de la Braşov, îl vom vedea şi pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.
 
Prima seară de concurs se va deschide cu celebra piesă românească „Of, inimioară”,  în interpretarea lui Kelly Joyce din Franţa, prima în concurs, conform tragerii la sorţi de duminică, 26 august. „E prima oară când deschid o competiţie, mă rog să iasă bine, a glumit artista franceză la conferiţa de presă. O să încerc să încălzesc publicul imediat ce urc pe scenă”, a spus Kelly.

După Kelly, Antonia Gigovska din Macedonia ne va cânta „Cât de frumoasă eşti”, urmată de Karl William Lund (Marea Britanie), cu piesa „Vino mai aproape”. 

Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România) şi Tiziana Camelin (Italia) vor interpreta, în prima seară de concurs: "Waiting for the sun", "Moment of silence", respectiv "Quando una stella muore".

Următoarea serie de piese româneşti îi are ca protagonişti pe John Karayiannis din Cipru, care va cânta „Timpul”, pe Inis Neziri din Albania cu „Dau viaţa mea pentru o iubire" şi pe Basti din San Marino, care a ales fără ezitare „Tu nu vezi cerul”. „Imediat ce am ascult această piesă, mi-am dat seama că mi se potriveşte”, a povestit Basti. „Am avut probleme cu pronunţia şi încă mai lucrez la asta”, a mai spus el. Pe de altă parte, Inis Neziri din Albania afirmă că dacă ar fi avut de ales şi ar fi putut schimba limba în care să cânte, nu ar fi făcut-o. „Aş fi păstrat limba română pentru că e foarte frumoasă şi trebuie respectată”, a declarat Inis Neziri.

Seara de concurs va continua cu piesele "Goodbye Philadelphia" în interpretarea belgianului Olivier Kaye, "Trouble maker" cântată de Omer Netzer din Israel şi „Mâinile sus” a Lidiei Isac din Republica Moldova.

„Iubirea schimbă tot" ne spune Jorge Gonzalez din Spania, admirator înflăcărat al Andrei, după cum a mărturisit la conferinţa de presă. Italianul Damiano Borgi intră în concurs cu piesa „Dincolo de nori", iar irlandezul Ryan O'Shaughnessy, cu „Noi ne potrivim”, care i-a dat mari bătăi de cap. „Am încercat să aleg cel mai uşot cântec în limba română, dar s-a dovedit că nu e aşa. Să cânt în limba română a fost cea mai dificilă sarcină din acest an”, a declarat Ryan.

Dora Gaitanovici (România), Dinaya (Kazakhstan) şi Raluca Blejuşcă (România) vor închide concursul din prima seară, cu piesele "Reflection", "Ljublju", respectiv „Cântecul din noi".

Este seara în care intră şi juriul în scenă. Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur. 

Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Municipiului Braşov; Premiul Judeţului Braşov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Seara nu se va închide fără a urmări recitalurile super vedetelor Amy Macdonald, Loredana şi Flavius & Linda Teodosiu Show Band.
 
Comisia Europeană îi da dreptate eurodeputatului Răzvan Popa
Miercuri, 29 August 2018

Comisia Europeană va verifica noul sistem de acordare a alocațiilor pentru copii propus de Guvernul din Austria, în contextul în care eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reclamat aceste propuneri care ar fi dezavantajat clar cetățenii români ce trăiesc în acest stat.

”Consider că măsurile propuse de Guvernul din Austria sunt discriminatorii la adresa familiilor muncitorilor străini, mulți dintre aceștia fiind români, și de aceea am atras și continui să atrag atenția asupra acestei probleme. Acești muncitori plătesc taxe în Austria și este normal să aibă toate beneficiile pe care le au și cetățenii austrieci, inclusiv un nivel identic al alocațiilor plătite pentru cei cu copii. Din fericire, Comisia Europeană este de acord cu această viziune” arată Răzvan Popa.

În răspunsul transmis de Comisia Europeană prin intermediul doamnei Marianne Thyssen, Comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă se afirmă că oficialii europeni vor verifica modul în care propunerile corespund principiilor europene, în măsura în care ele vor fi adoptate, dar și că discriminarea lucrătorilor, directă sau indirectă, pe bază de naționalitate contravine legislației europene. De asemenea, Comisarul european a transmis și faptul că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Executivului austriac.

Concomitent, oficialitățile austriece au răspuns îngrijorărilor eurodeputatului PSD prin intermediul domnului Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Din păcate, poziția domnului Sobotka este una de susținere pentru propunerile Guvernului austriac, fapt care crește importanța implicării Comisiei Europene în această problemă.

”Voi continua să fie preocupat de temă și voi urmări modul în care autoritățile austriece vor clarifica aceste politici. De asemenea, voi cere constant Comisiei Europene să intervină. Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că principiile Uniunii Europene, dar și cetățenii altor state membre și familiile acestora primesc respectul cuvenit în Austria” susține Răzvan Popa.   

 
Remus Borza a readus "Cerbul de Aur" la Brașov
Miercuri, 29 August 2018

Cu o istorie zbuciumată, marcată de mai multe perioade de pauză, Festivalul „Cerbul de Aur” revine în Piaţa Sfatului din Brașov. Momentul este special, fiind vorba și de un an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului. O contribuție importantă a avut-o și Remus Borza, deputat independent.

„Cerbul de Aur” a debutat în 1968 la actualul Teatru Sică Alexandrescu din Braşov şi a avut 17 ediţii, devenind cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov. Iată că, după o absență de nouă ani, „Cerbul de Aur” va avea loc la Braşov, în perioada 29 august – 2 septembrie 2018.

Deputatul independent Remus Borza și-a dorit ca „Cerbul de Aur” să revină la Brașov, dorința sa transformându-se într-un obiectiv îndeplinit. „Nu am intrat în politică la 23 de ani, ci la 45, după ce mi-am făcut un rost. Și așa ar trebui să se intre în politică. În campania electorală din 2016 m-am angajat să fac trei lucruri: să aducem Cerbul de Aur înapoi la Brașov, să avem aeroportul de la Ghimbav, la care se lucrează de zor, și să se construiască autostrada Comarnic – Brașov, care a devenit o prioritate a Guvernului. În anul Centenarului, într-o ediție jubiliară, Festivalul „Cerbul de Aur” revine la Brașov, după o absență de nouă ani. Este un festival identitar Brașovului, după cum e Festivalul Internațional de Teatru al Sibiului sau UNTOLD al Clujului”, a declarat Remus Borza.

„În februarie 2017, eram la masă cu viceprimarul Brașovului, Mihai Costel, căruia i-am spus că ar fi cazul să reluăm „Cerbul de Aur”. A fost de acord, moment în care am sunat-o pe Irina Radu, președinte director general al Televiziunii Române, o bună prietenă și un profesionist. Irina a răspuns afirmativ propunerii noastre și la două săptămâni a venit la Brașov, unde, împreună cu primarul George Scripcaru, s-au convenit parametrii parteneriatului dintre televiziunea publică și Primăria Brașov. Ulterior, parteneriatul s-a extins prin cooptarea Consiliului Județean și a Ministerului Culturii. În 2017 nu s-a putut face pentru că festivalul nu fusese prins nici în bugetul Primăriei, nici al televiziunii. Atunci am convenit să reluăm festivalul în 2018, după 50 de ani de la prima ediție și în anul Centenarului Marii Uniri.

Sunt persoane ale căror merite trebuie recunoscute. Din păcate, după cum se întâmplă și în politică, contează cine taie panglica, nu cine a pus cărămida. Cerbul de Aur, ediția jubiliară, se face și datorită doamnei Irina Radu, a viceprimarului Mihai Costel și a subsemnatului”, a spus deputatul.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor artiști precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, James Brown, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii. Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” a devenit un brand naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

 
O nouă forță politică va putea câștiga alegerile din 2020
Miercuri, 29 August 2018

Deputatul independent Remus Borza, susţine faptul că: "Schimbarea clasei politice, reforma statului și a marilor sisteme publice: învățământ, sănătate, administrație, sunt deziderate și imperative clamate de societatea românească de aproape 30 de ani. Pe 3 septembrie începe sesiunea parlamentară de toamma și odată cu ea începe, chiar dacă neoficial, și campania electorală. În 2019-2020 suntem chemați să ne alegem europarlamentarii, președintele republicii, primarii și consilierii locali, deputații și senatorii din legislativul țării.De modul cum vom alege și mai ales pe cine vom alege depinde viitorul nostru pentru următorii, cel puțin, 30 de ani. Reforma clasei politice este o condiție necesară dar nu și suficientă.

Reforma clasei politice trebuie susţinută de reforma morală a societăţii româneşti 

O reformă reală a statului şi implicit a clasei politice se va produce doar atunci când vom accepta că şi noi cei vreo 20 de milioane de cetăţeni avem o problemă, când ne-o vom recunoaşte şi asuma. Şi anume că nu suntem buricul pământului. Că nu suntem nici cei mai frumoşi, harnici şi deştepţi locuitori ai planetei. Când vom accepta că în ultimii 29 de ani, de tranziţie de nicăieri spre niciunde, ne-am dezumanizat, că am devenit sclavii banului şi ai puterii, cerând ostentativ drepturi, uitând că avem şi obligaţii, când vom conştientiza că ne-am pierdut rădăcinile, că am abandonat acele valori şi principii imuabile pe care s-a clădit naţiunea română, când ne vom ruşina de lipsa de respect faţă de părinte sau dascăl, de lipsa credinţei în Dumnezeu, a dragostei, compasiunii şi sacrificiului pentru semenul nostru, de lipsa loialităţii faţă de ţară. Atunci şi doar atunci, ne vom salva de la extincţie ca individ şi popor.

Avem nevoie de o restartare a mentalului nostru colectiv, a comportamentului nostru social. Când noi vom fi mai responsabili, mai corecţi şi mai muncitori, atunci vom avea şi instituţii mai bune şi mai eficiente. Când nu vom mai opera cu generalităţi detrimentale, de felul: toţi politicienii sunt corupţi, toţi oamenii de afaceri sunt hoţi şi toate averile sunt ilicite, va însemna că ne-am lecuit de securisme. Când vom accepta că unii compatrioţi de-ai noştri vor şi pot mai mult, şi că nu-i o crimă să fii bogat, când nu ne vom ruga să moară şi capra vecinului, înseamnă că ne-am scuturat de reminiscenţele bolşevice. Când vom promova în spaţiul public pe acei români care inspiră şi motivează, care dau sens şi substanţă vieţii, care generează performanţă şi plus valoare, acceptându-i şi recunoscându-i ca modele aspiraţionale pentru copiii noştri, atunci România va avea viitor. Când vom termina cu formele de discriminare dintre privat şi public, dintre capitalul românesc şi capitalul străin, dintre firmele româneşti şi cele străine, dintre femeie şi bărbat, tânăr şi adult, când vom înlocui mediocritatea cu meritocraţia, atunci vom deveni o naţiune puternică şi prosperă.

Somnul naţiunii, dar deopotrivă şi al raţiunii, naşte monştri. Ori, noi prin ignoranţă şi lipsă de spirit civic tocmai asta am făcut. Nu politicienii sunt de vină că 37% din populaţia României trăieṣte în sărăcie şi excluziune socială, sau că două milioane de copii nu au de mâncare, că trei milioane de români au fost constrânşi să-şi părăsească ţara pentru un trai decent, că bunicii noştri de la ţară trăiesc de pe o zi pe alta dintr-o pensie mizeră şi în condiţii medievale, că intelectualitatea ţării a luat calea exilului. Noi, cetăţenii, suntem de vină, că doar noi i-am făcut pe politicieni. După chipul şi asemănarea noastră. Şi continuăm să-i votăm. Şi în decembrie 2016 i-am votat doar pe acei politicieni, unii chiar noi, care doar au promis că fac, deşi în viaţa lor profesională, socială sau chiar politică nu au făcut nimic.

Este nevoie de o nouă forţă politică

Partidele tradiționale, fie că vorbim de PSD sau PNL, sunt compromise și incapabile de a se reforma sau de a genera modernizarea statului. Și unii și alții, au guvernat atât separat, cât și împreună. Și au guvernat prost. În mandatele lor România a pierdut peste 4 milioane de salariați, peste 2/3 din capacitățile industriale ale țării, 50% din fondul arabil al României, 1/4 din fondul forestier, 1/2 din resursele țării. Pe mandatele lor, România a ajuns la o datorie externă de 96 miliarde de euro plecând de la zero în 1990. Deși PIB-ul României a crescut de la 35 miliarde euro în 1989 la 185 miliarde euro în 2017, deși doar în ultimii 10 ani au intrat în România 32 miliarde euro fonduri europene, 35 miliarde euro investiții străine directe, 55 miliarde euro remiterile românilor din străinătate, cele două mari partide nu au reușit să construiască decât 450 kilometri autostrăzi (China a construit 91.000 kilometri), niciun spital nou, din contra au închis 69, nicio școală nouă, din contra au închis 11.000. Și astăzi, mai mult de jumătate din comunele și satele țării nu au asfalt, gaze sau canalizare.

Niște băieți deștepți din politică românească, conștientizând limitele propriilor partide, au înțeles să le părăsească și să formeze noi partide. Din fericire, pentru asanarea și însănătoșirea clasei politice, rețeta partide noi cu oameni vechi, este sortită eșecului. PMP, ALDE, Pro România, au viitorul pecetluit. Ce credibilitate pot avea liderii lor care au contaminat politica românească mai bine de 20 de ani? Rețeta succesului în politica românească înseamnă partid nou cu oameni noi. Așa a obținut USR un număr de mandate parlamentare cât PMP și ALDE la un loc. Rețeta, din perspectiva alegerilor parlamentare din 2020, va trebui îmbunătățită. Nu va fi suficient să vii atunci doar cu oameni noi care nu au niciun trecut profesional sau social. Va trebui să promovăm în politică oameni cu relevanță socială, care au generat competență, performanță și plus valoare.USR a intrat pe un drum înfundat.Partidul lui Cioloș are o șansă doar dacă își va dezlipi de pe frunte eticheta de partid al intereselor străine,fie că vorbim de cancelarii occidentale sau multinaționale.

Un partid nou, centrat pe problemele țării și nu pe doctrine sau ideologii, un partid care să-și asume reforma statului, a instituțiilor statului, a marilor sisteme publice, un partid care va promova pe liste valoarea și competența, meritocrația și nu mediocritatea și servilismul, acel partid va putea câștiga alegerile în 2020. Fac apel la antreprenorii români care au rezistat eroic și chiar au făcut performanță într-un mediu politic și economic ostil, fac apel la intelectualii țării, la studenții, masteranzii și doctoranzii români din marile universități ale lumii, la cei peste 3 milioane de compatrioți care trăiesc în afara granițelor țării și care vor să se întoarcă acasă dar într-o țară corect, eficient și transparent guvernată, fac apel la milioanele de români care așteaptă de aproape 30 de ani schimbarea și reforma statului, să se implice în acest proiect. Poate să fie cel mai important proiect politic al României după 1990, un proiect de țară, un proiect identitar pentru peste 20 milioane de români. O revoluție nu se face cu armate de oameni sau generali. În egală măsură nu se face nici în stradă și nici cu strada. Se face cu doar 3 oameni: un vizionar, un ideolog și un strateg. Pentru început mă voi limita să exprim, ca cetățean și parlamentar al României, opinii, păreri și luări de poziție pe o anumită chestiune de interes public.

Dacă voi constată că există mai mulți cetățeni care împărtășesc aceeași viziune, principii și valori cu mine, care își doresc reforma statului, atunci evident că voi încerca să creez o mișcare și un curent de opinie care dacă va avea aderență și susținere populară, la timpul potrivit, se va putea transforma într-un partid.

Nu este mișcarea lui Borza, este mișcarea tuturor românilor care cred în nevoia de reformă, de politică, de normalitate și prosperitate. Eu pot oricând să mă retrag, eu pot să fiu și sacrificat. Important e că alții, mai buni decât mine, să continue să spere și să lupte pentru acest imperativ al reformei." Remus Borza, deputat independent

www.remusborza.ro

 
Cerbul de Aur 2018: ordinea de intrare în Concursul internațional de interpretare
Duminică, 26 August 2018
Duminică, 26 august, la Centrul Cultural Reduta, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de intrare a finaliștilor în concursul de interpretare. 

În cadrul evenimentului, care a avut loc în prezența tuturor concurenților și a reprezentanților organizatorilor, fiecare finalist a extras unul dintre biletele numerotate de la 1 la 18, pentru a afla cu ce număr intră în concurs. 

Ordinea de intrare în Concursul internațional de interpetare al Festivalului Cerbul de Aur 2018 este următoarea: 

1 Kelly Joyce (Franţa)
2 Antonia Gigovska (Macedonia)
3 Karl William Lund (Marea Britanie)
4 Amaliya Margaryan (Armenia)
5 Ovidiu Anton (România)
6 Tiziana Camelin (Italia)
7 John Karayiannis (Cipru)
8 Inis Neziri (Albania)
9 Basti (San Marino)
10 Olivier Kaye (Belgia)
11 Omer Netzer (Israel)
12 Lidia Isac (Republica Moldova)
13 Jorge Gonzalez (Spania)
14 Damiano Borgi (Italia)
15 Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
16 Dora Gaitanovici (România)
17 Dinaya (Kazakhstan)
18 Raluca Blejușcă (România)

Astfel, joi, 30 august, în prima seară de concurs, cei 18 artiști vor intra în ordinea stabilită prin tragerea la sorți, urmând ca, în seara următoare, ordinea să fie inversă - spre exemplu, concurentul care va cânta ultimul melodia proprie în prima seară de concurs, va interpreta în mod automat primul melodia în limba română din cea de-a două seară de concurs.

Publicul din Piața Sfatului și telespectatorii TVR îi vor urmări pe cei 18 finaliști în zilele de concurs ale Festivalului Internațional Cerbul de Aur, pe 30 și 31 august, de la ora 20.30. Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla câștigătorii Concursului internațional de interpretare.
Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Braşovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente. Evenimentul se va încheia cu România Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.  
  
Vedetele invitate la Braşov pentru a susţine recitaluri sunt: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.
Accesul publicului la evenimentul din Piața Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol.
 
Alchemy Hub Brasov, în finala națională la European Central Startup Awards 2018
Luni, 20 August 2018

Brașovul ar putea fi reprezentat în competiția continental CESA – European Central Startup Awards 2018!

Scopul principal al CESA este acela de a găsi cele mai bune startup-uri din regiune și se concentreaza pe șase direcții: startup-uri, fondatori, investitori, servicii, dezvoltare și design, din zece țări: Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Serbia, România, Slovenia, Croația și Bulgaria. Este o inițiativă ce îi propune să stimuleze antreprenoriatul și să dinamizeze mediile de afaceri din acele țări.

Detalii aici http://centraleuropeanstartupawards.com/shortlisted-romania

La nivel național, competiția ar putea fi caștigată de Brașov prin intermediul Alchemy Hub Brasov, un spatiu de coworking care are în plan găzduirea a zeci de evenimente din diverse domenii de activitate. Alchemy Hub s-a înființat în 2016 și a găzduit numeroase evenimente și cursuri, proiecte europene dedicate antreprenoriatului, a găzduit SEW – Startup Europe Week și alte evenimente importante.

Așadar, hub-ul brașovean s-a calificat la categoria Best Coworking Space, la Capitolul Regional – European Central Startup Awards și vă invităm să îl votați.

Însă, pentru ca Brașovul și, ulterior, țara noastră să fie pe primul loc la nivel european este nevoie de votul publicului. Puteți să susțineti reprezentantul Brașovului, Alchemy Hub Brasov la European Central Startup Awards 2018 accesand link-ul următor, categoria Best Coworking Space:

https://campaign.socialcee.com/campaign/#/campaign/bdc12cfc-ddeb-4210-a4dd-75d1aa004457

Votează Alchemy Hub Brașov și susține antreprenoriatul local și regional! Votul public este deschis inca din data de 6 august și se va încheia la 24 august 2018. Ulterior, câștigătorul va merge la etapa regională a cărei votare publică se va desfașura în perioada 24 septembrie – 6 octombrie 2018.

Proeminentul juriului regional va selecta cele mai bune proiecte din fiecare categorie, iar câștigătorii sezonului 2018 din cadrul Conferintei Regionale al Global Startup Awards care vor fi anunțați pe data de 24 octombrie la Marea Finala ce va avea loc la Varșovia, Polonia.

European Central Startup Awards 2018 este un demers desprins dintr-o serie de evenimente dedicate antreprenorilor, prin care se doreste punerea în lumină a companiilor la început de drum, cu potențial inovator, lansat inițial, în țările din Nordul Europei, în 2012, și extins în CEE în 2014.

Printre sponsorii și suporterii proiectului se regăsesc Comisia Europeana, Google, IBM, Amazon, Forbes, E&Y, Price Waterhouse & Coopers, Uber, Ericsson, KPMG, Facebook, Morgan Stanley, etc.

 Detalii aici http://centraleuropeanstartupawards.com/partners-2018

 Votează Alchemy Hub Brașov! [ http://www.alchemy-hub.ro ]

folosind acest link:https://campaign.socialcee.com/campaign/#/campaign/bdc12cfc-ddeb-4210-a4dd-75d1aa004457 

 

 
Cronica unei condamnări așteptate
Vineri, 06 Iulie 2018

Fostul ministru Constantin Niță, consideră că judecătorii l-au trimis în spatele gratiilor într-un dosar lipsit de probe și susține că va merge la instanțele europene pentru a se apăra. 

" În urma deciziei finale primită de la Înalta Curte și a dezbaterilor din spațiul public, aș dori să fac o serie de precizări și clarificări.

Mai întâi, față de prima sentință, instanța a decis că nu trebuie să-i plătesc denunțătorului presupușii bani pe care mi-ar fi dat, 30.000 euro (30-50.000 euro,”nu își aduce aminte exact”). Prin urmare, instanța a considerat că nu au fost aduse probe, nici de procurori și nici de către denunțător. Cu toate acestea l-au crezut, fără probe, doar pe cuvânt, că i-aș fi solicitat banii și au păstrat condamnarea pentru trafic de influență. Este foarte greu de presupus de unde au tras această concluzie. Probabil, vor oferi o explicație în motivarea sentinței actuale.

Pentru că am înțeles că au existat multe discuții în spațiul public, mai ales după comentariile fostului președinte Traian Băsescu care a comparat, surprins de această condamnare, cazul meu cu cel al lui Ludovic Orban, acuzat, dar achitat, tot de trafic de influență și implicat fiind tot denunțătorul Urdăreanu, țin să aduc o singură lămurire pentru opinia publică.

Unii oameni au falsa impresie că am fost condamnat pentru că am primit bani/mită. Nu, am fost condamnat pentru că denunțătorul Urdăreanu, din arest la domiciliu pentru altă infracțiune și la sugestia procurorilor, a declarat că i-aș fi cerut bani să-i fac cunoștință cu Gheorghe Nichita.

Restul detaliilor din dosar sunt o adunătură de elemente din care procurorii au făcut un scenariu fără să aducă probe.

Pe de altă parte, mă așteptam ca mai mulți dintre colegii social-democrați care sunt lideri de opinie să ia atitudine față de această nedreptate. Este vorba de o chestiune de apărare a unor principii, ci nu a unei persoane.

În prima motivare a sentinței am fost acuzat că nu am adus eu suficiente probe pentru a-mi demonstra nevinovăția și că probele de la dosar, chiar dacă nu sunt directe, nu mă fac nevinovat. În plus, se preciza că nu există niciun motiv să nu-l creadă pe denunțător.

În apel, prin avocații mei, am propus martori și probe noi prin care să arăt că acuzațiile aduse nu pot fi susținute. De altfel, denunțătorul principal, ca și ceilalți martori au dat declarații complet contradictorii, atât în fața procurorilor, cât și la fiecare înfățișare în fața judecătorilor.

Instanța mi-a respins noile probe și martorii suplimentari cu explicația că sunt solicitări ”neconcludente” sau ”nerelevante”.

Au decis totuși să accepte reaudierea denunțătorului și au constatat că nu poate fi adusă nicio dovadă că mi-ar fi dat banii pretinși.

În aceste condiții, nu pot să nu mă întreb ce decizie ar fi luat dacă ar fi acceptat să-mi dovedesc nevinovăția până la capăt.

În opinia mea și a avocaților am primit o condamnare nejustificată prin probe și de aceea voi apela la toate mijloacele legale, din țară și străinătate, pentru a o contesta." , arată Constantin Niță, pe blogul personal

 
Lumea jocurilor - în varianta online
Joi, 12 Aprilie 2018
Știm deja cu siguranţă ce presupune “o viaţă online” de asemenea cunoaștem beneficiile tehnologiei și am experimentat și părţile negative.
Majoritatea oamenilor cunosc partea negativă sub forma obsesiei, în sensul în care devenim încet-încet dependenţi de a avea o viaţă socială online. Chiar și așa, ajutorul oferit de internet pentru rezolvarea problemelor noastre este una imensă.
Plăţile efectuate online, fără nevoia de a ne deplasa la bănci/magazine, apăsȃnd butonul “comandă” ai acces la aproape orice produs sau serviciu important, de asemenea și relaxarea are o forma online care este dedicată persoanelor interesate de distracţie dar confort in același timp.

Jocuri online - relaxare și distracţie în căminul tău

Nu-i așa că o astfel de activitate te poate relaxa și te desprinde din stresul unei zile lungi la locul de muncă? Vȃrsta este un factor important de care depinde tipul de joc pe care îl alegem, evident nu interzice nimeni ca un adult sa nu își desfașoare activitatea din timpul liber după bunul plac, chiar dacă acest lucru înseamnă că va “testa” lumea copiilor.
Totuși, cȃnd vine vorba de o persoană matură, poate cea mai buna alegere ar fi admiral.ro unde s-ar putea ca pe lȃngă distracţie să aveţi parte si de alte plăceri financiare.
Și cȃnd vine vorba de această platformă de jocuri online este bine de știut că ne oferă o gamă variată de sloturi, jocuri de cazinou și pariuri sportive online. Acest lucru aduce beneficii tocmai persoanelor descrise mai sus, care preferă liniștea și conforult casei, decȃt plimbările și statul la coadă pentru oricare dintre activităţile oferite online de această platformă.

Responsabilitatea și siguranţa sunt cuvinte cheie, responsabil trebuie să fie persoana care începe o astfel de activitate, iar siguranţa vine din partea Admiral. Aceasta este principala idee care trebuie să ne rămȃnă întipărită în urma acestor informaţii.
 
De ce ignoram investitiile din China, cea de-a doua economie mondiala?
Luni, 06 Noiembrie 2017

" China cunoaşte o dezvoltare spectaculoasă de ani buni, iar în ultimul timp a devenit tot mai interesată să-şi extindă investiţiile şi în alte zone ale lumii. Investiţiile străine directe, cu capital chinez, la nivelul UE au fost de aproximativ 35 de miliarde de euro în 2016, în creştere cu 77% faţă de 2015 – Germania a fost principala destinaţie a acestor investiţii, cu 31% – respectiv 11 miliarde de Euro (studiul Rhodium Group & Mercator Institute for China Studies)!

Noi ar trebui să profităm! În sensul bun şi acolo unde avem nevoie! Aşa cum o fac şi alte ţări din Europa (vezi şi cazul Angliei în investiţiile în energie nucleară, în parteneriat cu chinezii).

Am constatat că la ei există un ritm extraordinar de creştere economică şi că se munceşte „în draci”, organizat şi cu o viziune pe termen mediu şi lung. Construcţiile în infrastructură şi de locuinţe sau spaţii socio-culturale sunt la tot pasul ceea ce determină un efect de multiplicare foarte mare în economie. De aici şi rezultatele macroeconomice extrem de bune înregistrate de economia chineză. Acest lucru nu înseamnă însă că totul este perfect. Au şi ei probleme foarte mari, mai ales pe partea de eradicare a sărăciei, de modernizare a provinciilor etc.

Este greu de înţeles de ce România nu cooperează mai mult cu China, cea de-a doua economie mondială?! În noiembrie 2013, acum patru ani, Guvernele României şi Republicii Populare Chineze au semnat, în prezenţa premierilor celor două state, o serie de memorandumuri de înţelegere în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi al culturii. Am fost responsabil pe partea de energie! De ce nu reuşim să implementăm proiectele pe care le-am lăsat încă din 2013 în domeniul economic şi energetic?! Le reamintesc tuturor că, în perioada Guvernului Ponta, am demarat discuţii pentru proiecte majore cu partenerii chinezi:

Îmi este imposibil de înţeles cum s-au creat blocaje în negocieri în condiţiile în care o parte din politicienii/autorităţile române aflate azi în funcţie erau implicate şi atunci în discuţiile privind diferitele proiecte cu China (vezi cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea care era chiar coordonatorul principal).

De ce nu acceptăm ca firmele chineze să se implice în mari proiecte de infrastructură, energie, etc., în România? Cine are interes ca banii chinezilor să nu intre în ţara noastră şi de ce?! Este o întrebare la care nu reuşesc să găsesc un răspuns în afară lipsa de interes din partea Guvernului, incompetenţă, rea-credinţă.

Dacă ar exista o viziune oricât de limitată, ar fi imposibil să nu realizezi că România nu se află în postura de a nu face tot posibilul pentru atragerea de investiţii din partea unei ţări precum China sau a oricărei alte ţări interesate cu adevărat să dezvolte proiecte în ţara noastră. Nu este cam şi cum avem liste de aşteptare în acest sens. Dimpotrivă!

Nimeni nu a mai mişcat nimic de la plecarea mea din Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei. Mai mult, am auzit discuţii conform cărora interesul arătat investitorilor chinezi reprezintă una din cauzele pentru care am fost schimbat din funcţie la vremea respectivă.

Celor care încă mai cultivă mituri de genul „produsele chineze nu sunt de cea mai bună calitate”, le sugerez să facă o vizită în Chină pentru a constata nivelul de dezvoltare la care au ajuns sau să facă o analiză a investiţiilor chineze de succes în alte ţări din UE.

În final aş dori să salut organizarea forumului pe energie 16+1 la Bucureşti în această perioadă. Sper să nu fie bifat doar ca o acţiune de imagine, ci să se finalizeze cu afaceri concrete.", afirma fostul ministru al economiei, Constantin Nita pe blog.

 
După 6 luni, UBER ajunge la 15,000 de utilizatori în Brașov
Marţi, 23 Mai 2017

uber50off.png

După 6 luni, UBER ajunge la 15,000 de utilizatori în Brașov și sărbătorește cu o săptămână de tarife reduse cu 50%

 

  • În șase luni de când a fost lansat la Brașov, UBER a ajuns la peste 15,000 de utilizatori
  • Pentru a sărbători jumătate de an, UBER reduce tarifele la jumătate toate săptămâna
  • Brașovenii sau turiștii trebuie să introducă în aplicație codul BV6luni pentru a călători cu UBER la tarife reduse cu 50%, indiferent daca sunt utilizatori noi sau existenti

 

Brașov, 22 mai. UBER a ajus la Brașov pe 17 noiembrie, 2016. Șase luni mai târziu, serviciul a ajuns la peste 15,000 de utilizatori.  Pentru a sărbători jumătate de an de când serviciul este operațional, UBER oferă tuturor brașovenilor sau turiștilor aflați în vacanță aici curse sigure la jumătate de preț.

 

Pentru a beneficia de reducere, utilizatorii trebuie să introducă în aplicație codul promoțional BV6luni. Promoția se aplică automat după introducerea codului promoțional în cont și este valabilă de luni, 22 mai, ora 10:00 până vineri, 26 mai mai, ora 23:59, în limita a 25 de curse pentru fiecare utilizator. Promoția este valabilă atât pentru utilizatori noi, cât și pentru utilizatori existenți Uber și oferă o reducere de până la 20 de lei pentru orice cursă.

 

Cum funcționează?

 

Utilizatorii trebuie să deschidă meniul aplicației (colțul din stânga sus) și să selecteze "Metode de plată" și apoi "Adaugă cod promoțional".

 

"Le mulțumim pentru încredere celor peste 15.000 de brașoveni care au ales Uber pentru a se deplasa în siguranță prin oraș. Împreună punem Brașovul în mișcare! Săptămâna aceasta vrem să ne bucurăm împreună de faptul că Uber este operațional în Brașov de jumătate de an, așa că le oferim tuturor pasagerilor curse Uber la jumătate de preț.", a declarat Irina Scarlat, Marketing Manager Uber România.

 

De regulă, Uber e disponibil în Brașov la tariful de 1.5 lei pe kilometru. Astfel, în condiții de trafic normal, o cursă Uber de la gară până la Piața Sfatului care ar costa aproximativ 9 de lei, va fi săptămâna aceasta în jur de 4,5 lei.

 

Despre Uber


Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă - peste tot, pentru toata lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Opt ani și peste un miliard de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016, și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 

 
UberDULCE: apeși un buton și primești gratuit un desert tradițional
Miercuri, 03 Mai 2017

UberDulce-Facebook.png

·         UberDULCE va avea loc în joi, 4 mai, între orele 11 și 14, în Brașov

·         Pasagerii Uber care comandă UberDULCE vor primi cadou o porție de Gomboti, tradiționalele găluște cu prune, și una  de clătite brașovene

·         Utilizatorii noi Uber care se înregistrează pe Uber.com/App folosind codul promoțional DULCE beneficiază și de o primă cursă gratuită, în limita a 25 de lei

 

Brașov, 3 mai. Joi, 4 mai, brașovenii vor avea parte de o surpriză dulce pregătită în colaborare cu Bistro de l’Arte, un restaurant cu tradiție din oraș. Utilizatorii Uber care vor comanda UberDULCE vor primi gratuit o porție de  Gomboti și una de clătite brașovene, în câteva minute, prin simpla apăsare a unui buton.

 

Brașovenii care nu au încercat serviciul Uber până acum beneficiază și de o primă cursă Uber gratuită, în limita a 25 de lei, dacă se înregistrează pe Uber.com/App și introduc codul promoțional DULCE în aplicație, înainte de a efectua prima comandă.

 

Cum funcționează:

 

·         Deschide aplicația Uber joi, 4 mai în intervalul orar 11:00 – 14:00

·         În partea de jos a ecranului va apărea un card special “UberDULCE” – apasă pe săgeata din dreapta și se va deschide automat ecranul principal de comandă

·         Dacă ai permis accesul aplicației la serviciile de localizare, adresa va fi setată automat în locul în care te afli.

·         În caz contrar, sau dacă vrei să comanzi la o altă adresă, setează manual adresa apăsând pe săgeata din dreptul adresei, de pe hartă

·         Apasă butonul “Comandă UberDULCE”. Dacă un UberDULCE este disponibil, comanda va ajunge la tine în câteva minute

 

Mai multe detalii, pe blog: https://newsroom.uber.com/romania/uberdulce/

 

Despre Uber


Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă - peste tot, pentru toata lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Opt ani și peste un miliard de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016, și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 

 
Cine va fi responsabil de trecerea în istorie a Oltchim?
Vineri, 10 Martie 2017

Fostului ministru al Economiei din guvernul Ponta, Constantin Niță analizează situația existentă în prezent la Oltchim. "Ar trebui să ne intereseze pe toţi ce se întâmplă cu Oltchim, dar mai ales pe cei aflaţi în poziţii de a decide soarta acestei companii. Din păcate, în ciuda semnalelor de alarmă trase, în ciuda articolelor din presă, nimeni nu reacţionează la trecerea în istorie a Oltchim şi, mai ales, la sutele de oameni care îşi pot pierde locurile de muncă (în urma negocierilor, investitorii nu vor prelua automat şi angajaţii)

Aşa cum precizam într-un articol anterior, Oltchim va fi privatizată pe bucăţi, respectiv 9 (nouă) entităţi economice ceea ce înseamnă sfârşitul unei companii emblematice a industriei chimice româneşti.

Din păcate actualul guvern, prin vocea primului-ministru sau a ministrului Economiei, nu îşi asumă public o poziţie clară – dacă este sau nu de acord cu un asemenea model de privatizare. Actualul ministru al Economiei s-a mulţumit să spună că “a luat act de acordul recent al creditorilor de divizare a combinatului” şi că ar trebui dezvoltat “un ecosistem economic” (ce o fi înţelegând prin asta) în zonă. În primul rând, “ecosistemul” ar fi trebuit creat înainte de distrugere companiei pentru a fi cu adevărat de folos comunităţii. Pe de altă parte, AVAS este prinicipalul creditor al Oltchim şi, nu ştiu cum, dar a fost de acord cu vânzarea pe bucăţi.

Atrăgeam atenţia în articolul trecut că nu este neapărat nevoie să privatizăm această companie, care, de aproape trei ani, este pe profit operaţional şi îndrăznesc să afirm că o serie de investiţii minime ar putea-o face să devină şi mai profitabilă.

Sper totuşi ca, toţi factorii importanţi, din guvern, dar şi din afara lui, să se implice în rezolvarea situaţiei de la Oltchim. Este nevoie de o analiză prin care să fie stabilită exact poziţia acţionarului principal. Dincolo de toate, oricine înţelege că Oltchim se confruntă de fapt cu o inabilitate a statului de a găsi soluţii pentru salvarea sa.

Din punct de vedere politic, PSD trebuie să ia o decizie prin vocea preşedintelui Dragnea sau a celor care se ocupă de problemele economice. Strategia “să ne facem că plouă” nu este constructivă, cum nici pasarea deciziilor sensibile de la guvern la partid şi invers nu mi se pare una eficientă. Lipsa unei reacţii pe subiectul Oltchim nu poate însemna decât aprobarea tacită a ceea ce se întâmplă în momentul actual." , sustine Constantin Niţă.

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 26 din 113
. . . . . . . . . . . . . .