Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

China, investiţie în viitor pentru România E-mail
(1 vot)
Luni, 25 Noiembrie 2013
Forumul Economic China – Europa Centrală şi de Est, din 26 noiembrie, marchează un moment important pentru regiune. În ceea ce priveşte România, putem vorbi despre un moment firesc, rezultatul discuţiilor şi legăturilor restabilite în acest an cu unul dintre partenerii cu tradiţie pentru ţara noastră.

Tradiţia este esenţială, însă fără consecvenţă în relaţiile economice nu putem vorbi despre rezultate în domenii cheie precum investiţiile strategice sau comerţul.

De ce China?
Au o creştere economică cu care puţine zone, la nivel global, se pot lăuda.
Au companii puternice, capabile să investească şi să dezvolte mari proiecte de infrastructură.
Au o cultură a afacerilor, dezvoltată pe principii economice.
Au o creştere a sectorului industrial care contribuie extraordinar de mult la stabilitatea economică.
Ce înseamnă China pentru România?
Oportunităţi la nivelul tuturor sectoarelor – economie, industrie, energie, agricultură, turism.

Aceste oportunităţi există şi avem marea şansa de a le valorifica datorită unor elemente esenţiale care au contribuit la ceea ce va însemna relaţia Românie cu China după ziua de 26 noiembrie – tradiţie, stabilitate economică şi politică, viabilitatea proiectelor. Personal, am crezut în şansa României de a creşte valorificând relaţia cu China încă de când am fost Ministru al IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Comertului. Spun şansă pentru că Europa se confruntă cu o mare deficienţă în ceea ce priveşte apetitul investitorilor pentru dezvoltarea de proiecte majore, deficienţă care nu va face decât să mărească decalajul dintre statele membre şi zonele aflate în plină expansiune la nivel global. Capitalul companiilor chineze poate contribui la revitalizarea economică a regiunii. Bineînţeles, în limitele reglementărilor UE şi cu un important aport al industriei locale în ceea ce priveşte dezvoltarea potenţialelor proiecte strategice în care vor exista investitori din China. 

http://constantinnita.wordpress.com/

 
< Precedent   Următor >
. . . . . . . . . . . . . .