Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

Comisia Mixta Interguvernamentala Romano-Turkmena E-mail
(1 vot)
Sâmbătă, 31 August 2013
In perioada 27 - 29 august, s-au desfasurat, la Bucuresti, lucrarile Comisiei Mixte Interguvernamentale Romano-Turkmene de cooperare economica si tehnico-stiintifica. Copresedintele partii romane in Comisie a fost Constantin Nita, Ministrul delegat pentru Energie, iar copresedintele partii turkmene in Comisie a fost Dovletgeldi Sadykov, Ministrul de Finante al Turkmenistanului.

In prima zi a reuniunii, pe 27 august, delegatia turkmena s-a intalnit cu mediul de afaceri din Romania, reprezentat de 25 de companii private din sectoarele: industria prelucratoare de petrol si gaze naturale, productia de echipamente, instalatii, scule si dispozitive din industria extractiva si de prelucrare de hidrocarburi, prestare de servicii energetice, IT, constructia de nave si servicii pentru aviatie, sisteme de actionari electrice pentru forajul marin si terestru, sisteme electrice de alimentare si control, echipamente pentru generarea energiei, surse de alimentare in curent continuu, aparate de protectie impotriva coroziunii, echipamente electrice de joasa tensiune, celule de medie tensiune, echipamente de protectie si control, automatizari – electronica, telecomunicatii, constructii metalice, matrite, echipamente pentru aschiere si sudura, constructii civile si industriale, utilaj complex greu, linii electrice pana la 700 KV, agregate de cimentare, robineti pentru industria petrolului si capete de eruptie, livrarea de vagoane de calatori si de marfa, cat si tramvaie, utilaje si echipamente pentru energie regenerabila.

In data de 28 august 2013, s-au desfasurat lucrarile sesiunii a IV-a a Comisiei Mixte interguvernamentale romano-turkmene de colaborare economica si tehnico-stiintifica. Cei doi copresedinti au remarcat dorinta companiilor din cele doua tari de a gasi forme de colaborare in domenii prioritare ca: industria extractiva si de prelucrare de petrol si gaze, cooperarea intre intreprinderile mici si mijlocii, agricultura, I.T. Lucrarile s-au finalizat prin semnarea Protocolului sesiunii Comisiei de catre cei doi copresedinti.

,,In ceea ce priveste discutiile care vizeaza domeniul energetic, in cadrul Sesiunii Comisiei mixte interguvernamentale turkmeno-romane, a fost reiterat angajamentul celor doua parti pentru identificarea oportunitatilor de colaborare. Implementarea de proiecte comune este extrem de importanta, iar discutiile purtate in aceste zile au trasat cateva directii clare in ceea ce priveste perioada urmatoarea. Principalele atuu-uri pentru viitoarele colaborari sunt reprezentate de expertiza specialistilor romani in domeniul energetic si potentialul companiilor din ambele state in domeniul exploatari de resurse”, a declarat Constantin Nita, Ministrul delegat pentru Energie.
 
< Precedent   Următor >
. . . . . . . . . . . . . .