Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

Coridorul Sudic de gaze E-mail
(1 vot)
Miercuri, 26 Iunie 2013

 Conform calendarului deja agreat, decizia finală a Consorțiului care exploatează zăcământul de gaze naturale Shah Deniz va fi făcută publică pe 28 iunie. În cadrul procesului de selectare a rutei de export către Europa, compania Nabucco a înaintat o ofertă solidă din punct de vedere comercial, dar şi relevantă strategic şi politic pentru toate statele implicate.

România este statul cu cel mai redus grad de dependenţă de importuri de hidrocarburi dintre toate statele partenere în proiectul Nabucco. Autoritățile române au considerat proiectul ca fiind relevant pentru UE, din perspectiva obiectivului său central care viza asigurarea securității energetice prin diversificarea surselor de aprovizionare. Astfel, autorităţile şi companiile române au răspuns pe deplin obligaţiilor impuse de calendarul dezvoltării şi aşteptărilor privind contribuţia noastră la oferta comercială privind proiectul Nabucco.  În acest moment, autorităţile române au în derulare o analiză complexă a situaţiei energetice la nivel naţional şi regional, pornind de la diversele scenarii privind dezvoltarea Coridorului Sudic de gaze. Se au în vedere atât perspectivele resurselor interne de gaze cât şi conectarea României la piaţa regională de gaze.  Opţiunile vizate de România (exploatarea rezervelor de hidrocarburi din platoul continental maritim, gazele naturale din șisturi) au potenţialul de a creşte şi mai mult independenţa energetică a ţării noastre.
De asemenea, la nivel regional vom continua eforturile pentru realizarea proiectelor demarate, între care rămâne o prioritate proiectul AGRI. Aceste eforturi includ analizarea cu atenție a tuturor oportunităților de diversificare a surselor de aprovizionare energetică. 

 
< Precedent   Următor >
. . . . . . . . . . . . . .