Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

Uber
Listarea Transgaz = 72 milioane de Euro E-mail
(1 vot)
Vineri, 19 Aprilie 2013
Listarea Transgaz = 72 milioane de Euro, rezultatul profesionalismului şi muncii în echipă

Vânzarea pachetului de acţiuni Transgaz este, fără îndoială, semnalul care ne confirmă că suntem într-o perioadă în care ne bucurăm de încrederea investitorilor. Spuneam încă de la preluarea mandatului că stabilitatea economică şi politică vor fi elementele care vor genera reacţii pozitive la nivelul mediului de afaceri. Evident, există opinii şi opinii, însă, dacă pentru anumite persoane, ,,a strica” presupune încasarea de către statul român a 72 milioane Euro pentru 15% din Transgaz, într-adevăr nu pot spune decât că faptele vorbesc:
Modul de lucru a fost transparent, după cele mai înalte standarde în materie de stabilire a ofertei
Pretul platit de marii investitori pentru o actiune Transgaz a fost de 179 de lei, cu 8 lei peste pragul minim anuntat
Cumparatorii mici, cei care au achiziţionat până la o mie de acţiuni, au plătit 170 de lei
Am respectat, în premieră pentru România ultimilor ani, graficul stabilit cu FMI în privinţa listării
Este primul pas al drumului pe care l-am început în acest an pentru deschiderea companiilor către capitalul privat. Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia – toate au, din punct de vedere strategic, un potenţial extraordinar. Acest potenţial trebuie văzut într-un context mai larg, regional.

Vorbim despre sistemul energetic românesc, vorbim despre resursele ţării. Însă, ceva a lipsit în ultimii ani – acţiunea coordonată şi colaborarea principalilor actori responsabili de dezvoltarea sistemului economic per ansamblu. Rezultatul obţinut ieri, pentru Transgaz, se datorează în principal acestei colaborări, muncii în echipă. Accept criticile fundamentate şi cred că există întotdeauna loc de mai bine, la fel de mult cum cred că faptele vorbesc pentru noi. În decembrie, am pornit la un drum, într-un domeniu complex – energia, domeniu care este factor determinant pentru sectorul economic. Voi continua în demersul meu de restructurare a sistemului energetic pentru că am convingerea că, fără o reaşezare a sistemului, vom rămâne la stadiul de discuţii despre potenţial, fără a avea rezultate concrete.

 http://constantinnita.wordpress.com/ 
 
< Precedent   Următor >
. . . . . . . . . . . . . .