Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Bilete de tratament balnear în anul 2023

Bilete de tratament balnear în anul 2023
(0 voturi)
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023

În fiecare an, statul român oferă bilete pentru tratament balnear. Conform autorităților, o nouă Hotărâre de Guvern aflată în dezbatere publică la Ministerul Muncii face referire ca în 2023 să fie acordate peste 60.000 de bilete de tratament balnear, durata sejurului este de 16 zile, tratamentul balnear având o durată de 12 zile.

Cine beneficiază de aceste servicii

Anul acesta, legea prevede ca de bilete de tratament balnear să beneficieze persoanele care au nevoie de astfel de tratamente pentru afecțiunile medicale de care suferă. Este vorba despre persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și pensionarii din sistem, precum și persoanele care au acest drept printr-un act normativ special. În cursul anului 2023, fiecare persoană poate primi doar un singur bilet de tratament balnear, în așa fel încât biletele să poată ajunge la toată lumea.

Pentru a putea primi biletele de tratament balnear, românii trebuie să se adreseze Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Vor depune aici o cerere, iar ulterior, beneficiarii vor atașa mai multe documente în momentul în care le va fi eliberat biletul, după cum urmează:

- document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

- declarație pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepția persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la momentul eliberării biletului;

- biletul de trimitere- formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societățile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

Articole mai noi:
Articole mai vechi:

 
< Precedent   Următor >

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 31 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 31 mai
Emisiune 31 mai

(Punctul pe I)
Emisiune 31 mai
Jurnal 30 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 30 mai
Jurnal 29 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 29 mai

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel