Nova TV, novatv, nova, novabrasov, brasov, nova tv brasov, wordpress, Ştirile Nova TV, Nova Tv Mediaş, Nova As S.r.l,

stiri brasov, ultima ora, scandal, romanii sunt destepti

Nova TV

Stiri de ultima ora
Pentru o zi Johannis a fost si Presedintele meu (www.remusborza.ro)
Luni, 29 Octombrie 2018

www.remusborza.ro

Marti 23 octombrie Presedintele Romaniei Klaus Johannis a rostit un discurs in plenul Parlamentului European,reunit la Strasbourg.Felicitari d-lui Johannis pentru mesaj si atitudine.Este pentru prima oară când îl recunosc ca președinte al meu și al tuturor românilor, deși îmi doresc să-l recunosc ca atare în fiecare zi. A fost un discurs echilibrat al unui șef de stat care își apără țara, o promovează și o prezintă într-o lumină favorabilă. Este tipul de discurs pe care orice demnitar, cu atât mai mult președintele, indiferent unde s-ar afla în lume, la Strasbourg, Bruxelles, Berlin, Paris, New York sau Washington, trebuie să-l susțină. Reproșurile se fac în țară. Presedintele poate să-i cheme la Cotroceni în fiecare zi pe liderii partidelor politice,să se închidă cu toții într-o încăpere și să dezbată toate problemele în divergență, până cand iese fum alb pe hornul Palatului. Președintele este obligat la neutralitate politică și la obiectivitate. Președintele are rolul de a media între puterile statului și de a reconcilia statul cu societatea. Opoziția este cea chemată să critice și să sancționeze, prin mijloace democratice, derapajele și excesele puterii.

Viziunea lui Johannis despre UE

Discursul de la Strasbourg a fost unul corect.Iohannis a subliniat că România este un stat de drept, cu o democrație consolidată. Sigur, ca în orice democrație, există și anumite dezacorduri, dispute, însă acestea au loc și la case mai mari. A militat pentru coeziune, unitate și solidaritate la nivel european, valori pe care trebuie să le cultive și în țară. Mi-a plăcut că a reiterat dorința României de a fi primită în Spațiul Schengen și de a adera la moneda unică. Este o mare nedreptate care i se face României prin refuzul admiterii în Schengen și prin menținerea MCV-ului pe justiție. În ceea ce privește moneda unică, am aprobat în Parlament, luna aceasta, o Ordonanță a Guvernului privind calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la moneda euro, după ce am ratat deja două ținte, 2015, respectiv 2019. Președintele Iohannis a subliniat nevoia unei Uniuni Europene care să nu lase în urmă niciun stat și niciun cetățean. A combătut teza unei Europe cu mai multe viteze sau a cercurilor concentrice. Și-a manifestat speranța și încrederea că summitul de la Sibiu de anul viitor, organizat imediat după ieșirea Marii Britanii din UE, va reprezenta un reper în proiecția unei Uniuni mai puternice, mai coezive și mai democratice. În final, a subliniat importanța pieței unice, care trebuie să devină mai funcțională, competitivă și incluzivă. Uniunea Europeană este principalul partener comercial al României cu o pondere de 89% la importuri și 87% la exporturi. A fost, probabil, cel mai bun discurs pe care l-a susținut președintele de la preluarea mandatului. Felicitări scribului! În puține situații l-am văzut pe Iohannis să nu citească de pe foi. De data aceasta, și-a învățat bine discursul, l-a rostit tare și apăsat, vorba unui clasic.

Un discurs bun,dar rostit intr-o sala goala. Dacă la începutul speech-ului erau prezenți aproximativ 100 de europarlamentari, la final au rămas în jur de 40 dintr-un total de 751 de parlamentari, cât numără forul legislativ european. Este consecința modului în care ne prezentăm lumii, a felului în care suntem percepuți și respectați, este consecința unei politici de discreditare a României, susținută, iresponsabil și de foarte mulți ani, de proprii demnitari ai țării. Singuri ne facem rău. Cei mai mari dușmani ai României nu sunt din afara țării, ci din interior. Dacă de dimineața și până seara, de la vlădică până la opincă, urlăm din toți bojocii că suntem o națiune de hoți, leneși și corupți, evident că toți investitorii fug ca dracul de tămâie și ocolesc România. Dacă mergem la Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg cu pâra și cu capul plecat pentru a mai primi un to do list, la ce să ne mai așteptăm în afară de umilință și dispreț?

Pact pe justiție

Îl creditez cu bună credință pe președintele Iohannis și pentru invitația la dialog adresată partidelor în cursul săptămânii trecute privind pactul pe justiție. După 14 ani de război fratricid – român contra român, – purtat chipurile împotriva corupției și asanării morale a societății românești, dar care, din nefericire, a produs mii de victime inocente, a distrus cariere, destine și vieți, a distrus elitele sociale, economice, culturale și politice ale țării, dar, în primul rând, a distrus încrederea în noi ca români, demnitatea, onoarea și respectul de sine, un astfel de pact este binevenit. In Anul Centenarului, toată clasa politică are obligația de a sluji împreună și necondiționat interesul național. Avem datoria de a întinde punți și mâini între români, de a construi o Românie sigură și prosperă, o Românie civilizată și europeană. Avem datoria de a readuce normalitatea într-o țară in deruta și în căutare de valori perene. Președintele României trebuie să transmită mesaje pozitive, să îndemne la dialog, să vegheze la respectarea Constituției și a drepturilor cetățenești, să gireze procesul de reformă și modernizare a statului și a marilor sisteme publice: învățământ, sănătate, administrație. Daca va face aceste lucruri, la anul il votez si eu.

www.remusborza.ro

 

 
Isi permite Dragnea remanierea Guvernului?
Marţi, 11 Septembrie 2018

Deputatul independent Remus Borza, sustine ca: "Liviu Dragnea a mai deschis un front de lupta. Vrea sa remanieze Guvernul, in conditiile in care e angajat intr-o batalie pe viata si pe moarte cu Gabriela Firea, cu presedintele republicii, cu serviciile, cu procurorii sefi ai marilor parchete si cu o parte a propriilor baroni care o sustin din umbra pe Firea, desi ii jura credinta in fiecare zi lui don Liviu. Remanierea unor ministri nu e doar necesara ci si obligatorie. Eu am cerut-o încă din iunie, imediat după căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulți miniștri care nu au confirmat. Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, Lucian Șova, ministrul Transporturilor, și George Ivașcu, ministrul Culturii. Evident că sunt și alții. Ministrul „Pamblică” (Valentin Popa, ministrul Educației) este campionul gafelor după premierul Viorica Dăncilă. Și ALDE ar trebui să-și facă o evaluare a proprilor miniștri, câtă vreme niciunul nu a rupt gura târgului.

Înlocuirea miniștrilor care nu au performat ar neutraliza în parte atacul opoziției și al președintelui Iohannis la adresa Guvernului, ar da satisfacție unei părți a societății nemulțumită de activitatea acestor miniștri, ar translata atenția, discursul public și presiunea de pe PSD pe alți actori politici sau instituționali.

În ultimii trei ani, nu am fost în măsură să dăm în circulație nici măcar un km de autostradă. Infrastructura de transport, fie ea rutieră, feroviară, navală sau aeriană, reprezintă cel mai elocvent barometru privind dezvoltarea economică a unei națiuni. Iar noi suntem codașii Europei în ceea ce privește infrastructura. Cu referire la George Ivașcu, aveam așteptări foarte mari. Îl cunosc și îi apreciez calitățile de manager de teatru. Însă, ca ministru al Culturii, într-un an al Centenarului, a făcut mai mult figurație. PSD este un partid mare, cu peste 500.000 de membri. Are, indiscutabil, oameni valoroși. Mediocritatea Guvernului, în ansamblul lui, aduce deservicii partidului. Nu mai vorbesc de deserviciile aduse țării, din punct de vedere al imaginii, credibilității și favorabilității. Guvernul PSD-ALDE este izolat pe scena politică internațională, este nefrecventabil, chiar dacă premierul are întâlniri cu lideri din alte țări, cea mai recentă fiind cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea. Însă sunt întâlniri protocolare, fără substanță și fără finalitate.

Trocul lui Dragnea privind remanierea

Desi e angajat in mai multe batalii, care in final or sa-l uzeze si doboare si pe Dragnea, El lider maximo va putea obtine un vot favorabil in CEx privind inlocuirea unor ministri doar dacă negociază cu liderii filialelor de unde provin miniștrii remaniabili, pentru ca tot acele filiale să nominalizeze candidați pentru portofoliile pierdute sau pentru alte ministere. Pentru a recredibiliza Guvernul, mai ales din perspectiva preluării președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt în instalații. Rezultatele guvernarii la 6 luni cer un astfel de sacrificiu. Datorie externa de 96 miliarde euro, inflatie de 5%, deficit bugetar de 15 miliarde lei, deficit de balanta comerciala de 7 miliarde euro. PSD nu își poate permite să facă scut în jurul, nu puținilor, miniștri incompetenți din Guvernul Dăncilă. Ar fi cam mult și ar dăuna grav chiar și celui mai mare partid al țării. Dacă va opta să-i salveze pe toți, în frunte cu Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, PSD riscă să se transforme în percepția din ce în ce a mai multor români, în partidul stat. Un partid care guvernează discreționar, care nu mai aude și nu mai ascultă de vocea poporului, sustine deputatul Remus Borza (www.remusborza.ro)

 
Măsuri în sprijinul micilor întreprinzători europeni
Marţi, 11 Septembrie 2018

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a susținut prin vot, în Parlamentul European, propunerea Comisiei Europene de simplificare a procedurilor rambursării de TVA pentru micii întreprizători. Propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

”Astăzi în Parlamentul European am votat propunerea Comisiei Europene ce vizează, în primul rând, introducerea unor noi norme de simplificare în materie de TVA, de care micile întreprinderi din Uniunea Europeană pot beneficia.

Este o veste foarte bună pentru micii întreprinzători din România, care ar putea beneficia în viitor de această măsură.

Mai exact propunerea urmărește să extindă scutirea de TVA pentru întreprinderile mici de la un regim strict național la un regim la nivelul UE.

Astfel, a fost armonizat pragul pentru scutirile de TVA stabilind atât o limită superioară, cât și o limită inferioară a pragului, alături de ridicarea obligativității statelor membre de a solicita rambursare de TVA pentru întreprinderile scutite de plata acestei taxe. În plus, propunerea vizează și înființarea unui portal online prin care să se înregistreze întreprinderile mici ce doresc să beneficieze de scutire de TVA într-un alt stat membru.

Pe lângă măsurile de simplificare propuse este solicitată, de asemenea, și înființarea unui ghișeu unic pentru rambursările de TVA. În urma unor analize s-a constatat ca cel mai mare obstacol pentru IMM-uri, atunci când operează la nivel transfrontalier, îl reprezintă limba. Prin urmare, depunerea cererilor de rambursare de TVA din diferite state membre prin intermediul unui ghișeu unic ar putea aduce o simplificare semnificativă pentru întreprinderile mici” a declarat Răzvan Popa.

 
Rectificarea bugetara – curat constitutionala
Vineri, 07 Septembrie 2018

Deputatul independent Remuz Borza afirma: "Cabinetul Dăncilă a aprobat miercuri Ordonanța de Urgență pentru rectificarea bugetară, în ciuda opoziției președintelui și fără aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În timp ce președintele consideră că decizia Guvernului nu respectă Constituția, Executivul spune că este legală. În acest context, Iohannis a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională.

Dacă se va ajunge la Curtea Constituțională, deși cred că este un scenariu puțin probabil, în cazul unui conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Guvern, din nou va câștiga Guvernul. Bugetul țării este în mâinile Guvernului, nu al președintelui. Dar atât timp cât puterea executivă este împărțită între premier și președinte, fiecare va dori mai multă putere. Din această bicefalitate a puterii executive, au rezultat, de-a lungul anilor, disfuncționalități și conflicte între palate. De câștigat, nu a câștigat nimeni. Însă țara a pierdut. De aceea, ar trebui să tranșăm, mai devreme sau mai târziu, tipul de republică pe care ni-l dorim: prezidențială sau parlamentară. Aceasta este o temă reală de referendum, nu definirea familiei sau alte fumigene lansate în spațiul public de diverși politicieni. Ne dorim o republică prezidențială pe model american, în care președintele este și șeful Guvernului, având prerogative extinse, sau ne dorim o republică parlamentară pe model german, în care președintele are un rol mai degrabă protocolar, puterea executivă fiind exercitată de premier. Dacă poporul se pronunță că trebuie să dăm puteri sporite președintelui, nimeni nu va putea ulterior să-i limiteze prerogativele șefului statului. Poporul român e construit mai degrabă pe calapod rusesc, decât pe unul occidental. Și este foarte probabil să opteze pentru o republică prezidențială. Nostalgia unui tătuc și a unui conducător mult iubit încă îi bântuie pe mulți romani.

Suspendarea sedintei CSAT nu are temei legal

În ultima perioadă, președintele a adoptat o atitudine șicanatorie în relația cu Executivul pentru a forța o acțiune de suspendare din partea majorității parlamentare, care să îi aducă capital politic, din perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor. O atare atitudine belicoasă nu-i va aduce capital politic, ba din contră. Pe 1 august, premierul a cerut președintelui convocarea CSAT-ului, lucrul acesta întâmplându-se abia după o lună de zile. A fost o primă tergiversare. În CSAT, indiscutabil, președintele Iohannis nu are majoritate. Avizul ar fi fost unul negativ. Guvernul are obligația să ceară avizul și implicit CSAT-ul are obligația de a-l da, fie el chiar și negativ. În virtutea respectului instituțional și al colaborării loiale între puterile statului, acest aviz nu poate fi refuzat sau tergiversat. Președintele nu avea temei legal pentru suspendarea ședinței CSAT. Trebuia să supună la vot proiectul de rectificare a bugetului. Suspendarea ședinței și solicitarea adresată Executivului de a veni cu un nou proiect de rectificare echivalează cu un drept de veto pe care președintele nu îl are.

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Guvernul are dreptul la două rectificări într-un an. Prima nu poate fi mai devreme de iulie, iar a doua se face, de regulă, în noiembrie, când Guvernul poate anticipa cu o foarte bună acuratețe închiderea exercițiului financiar și implicit rezervele de bani pe care le are la dispoziție cu încadrarea în ținta de deficit bugetar de maxim 3%.

Prima rectificare bugetară a fost inițiată de Executiv în august. Au crescut alocările bugetare pentru majoritatea ordonatorilor de credit. Dar sunt și instituții care au pierdut la rectificare, Ministerul Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Turismului, Administrația Prezidențială, SRI, SIE, STS. De aici și supărarea președintelui. Sunt și ministere din cadrul sistemului de securitate națională care au primit venituri suplimentare în urma rectificării: Ministerul Administrației și Internelor (+366 milioane lei). Ministerul Apărării are un buget de 18 miliarde lei, România fiind printre puținele țări membre NATO care a alocat 2% din PIB pentru Apărare. Dispunând de aceste sume, România a contractat sistemele de rachetă sol-aer Patriot, rachetele sol-sol cu bătaie mare tip Himars și construcția a patru corvete multifuncționale. Valoarea, doar, a acestor trei contracte, e de 7 miliarde euro, plus TVA! Nu putem da și la Armată și la servicii miliarde de euro si in acelasi timp să construim și autostrăzi, școli sau spitale, pentru că nu avem bugetul Germaniei sau al Statelor Unite.

Guvernul trebuie să-și fixeze niște priorități în acord cu nevoile imediate și stringente ale cetățenilor țării. Cu toate acestea, instituțiile din zona securității naționale au bugete generoase. SRI are credite bugetare de 2,3 miliarde lei și credite de angajament de încă 2,2 miliarde lei!Prin rectificarea bugetară, i s-au luat 113 milioane lei, aproximativ 5%. Bugetul alocat în 2018 e mai mare cu 13,2% față de anul 2017. Deci, chiar și după rectificare, SRI rămâne cu un buget mai mare cu 8%, față de anul anterior. Câtă vreme însuși directorul SRI, Eduard Hellvig, a denunțat protocoale de colaborare cu DNA, Parchetul General și ÎCCJ, i-a trecut în rezervă pe acei generali care considerau justiția un câmp tactic al SRI, câtă vreme nu o să mai ceară ÎCCJ emiterea a peste 2000 de mandate de interceptare pe siguranță națională în medie pe an, fără a fi deferit niciun terorist justiției, este de la sine înțeles că și cheltuielile operative în acest an vor fi mai mici. Nu ar strica și o restructurare de personal, câtă vreme România are cei mai mulți ofițeri de informații la suta de mii de locuitori, respectiv 60. SUA au 11 ofițeri de informații la suta de mii de locuitori, Germania 3,3, Franța 5 și Marea Britanie 6,2. Bugetul SRI este de șapte ori mai mare decât bugetul Ministerului Economiei, de patru ori mai mare decât bugetul Ministerului Energiei, de două ori mai mare decât bugetul Ministerului pentru IMM-uri, de șase ori mai mare decât bugetul Ministerului Mediului și de 25 de ori mai mare decât bugetul Ministerului Turismului.

Chiar și Serviciului de Informații Externe, condus de psd-istul Gabriel Vlase, i s-au tăiat 16 milioane lei, reprezentând 5% din bugetul anual de 290 milioane lei. După rectificare, bugetul SIE rămâne cu 10% mai mare decât anul trecut. Și STS i-au fost luate 16 milioane, aproximativ 4,5% din bugetul de 332 milioane lei aferent anului 2018. După rectificare, bugetul STS rămâne cu 17% mai mare decât în 2017. Administrației Prezidențiale i-au fost luate 12 milioane lei, din cele 57 alocate la începutul anului,adica aceeasi suma cu care s-a majorat bugetul in 2018 fata de 2017.Dar și Ministerului Cercetării și Inovării i-au fost luate 122 milioane lei, Ministerului Energiei 47 milioane lei, Ministerului Turismului 17 milioane lei, după ce acest minister, foarte important pentru economie, avea alocări la începutul anului de doar 63 milioane lei.Putina economie nu strica nimanui. Nici măcar Preşedintelui", afirma Deputatul independent Remus Borza.

www.remusborza.ro

 
PUBLICITATE
 
Start concurs! 18 artişti intră în competiţie pentru Marele Trofeu Cerbul de Aur
Joi, 30 August 2018
Încep emoţiile pentru concurenţii Festivalului Cerbul de Aur. Joi, 30 august, cei 18 artişti înscrişi în competiţie urcă pe uriaşa scenă din Piaţa Sfatului, pentru a interpreta una dintre melodiile din concurs. Tot astăzi, spectatorii şi telespectatorii se vor bucura de prezenţa Iuliei Vântur, care îşi intră în rolul de gazdă a serilor de concurs şi a Galei. Este seara în care, pe scena de la Braşov, îl vom vedea şi pe Gabriel Garko, invitat special al Festivalului.
 
Prima seară de concurs se va deschide cu celebra piesă românească „Of, inimioară”,  în interpretarea lui Kelly Joyce din Franţa, prima în concurs, conform tragerii la sorţi de duminică, 26 august. „E prima oară când deschid o competiţie, mă rog să iasă bine, a glumit artista franceză la conferiţa de presă. O să încerc să încălzesc publicul imediat ce urc pe scenă”, a spus Kelly.

După Kelly, Antonia Gigovska din Macedonia ne va cânta „Cât de frumoasă eşti”, urmată de Karl William Lund (Marea Britanie), cu piesa „Vino mai aproape”. 

Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România) şi Tiziana Camelin (Italia) vor interpreta, în prima seară de concurs: "Waiting for the sun", "Moment of silence", respectiv "Quando una stella muore".

Următoarea serie de piese româneşti îi are ca protagonişti pe John Karayiannis din Cipru, care va cânta „Timpul”, pe Inis Neziri din Albania cu „Dau viaţa mea pentru o iubire" şi pe Basti din San Marino, care a ales fără ezitare „Tu nu vezi cerul”. „Imediat ce am ascult această piesă, mi-am dat seama că mi se potriveşte”, a povestit Basti. „Am avut probleme cu pronunţia şi încă mai lucrez la asta”, a mai spus el. Pe de altă parte, Inis Neziri din Albania afirmă că dacă ar fi avut de ales şi ar fi putut schimba limba în care să cânte, nu ar fi făcut-o. „Aş fi păstrat limba română pentru că e foarte frumoasă şi trebuie respectată”, a declarat Inis Neziri.

Seara de concurs va continua cu piesele "Goodbye Philadelphia" în interpretarea belgianului Olivier Kaye, "Trouble maker" cântată de Omer Netzer din Israel şi „Mâinile sus” a Lidiei Isac din Republica Moldova.

„Iubirea schimbă tot" ne spune Jorge Gonzalez din Spania, admirator înflăcărat al Andrei, după cum a mărturisit la conferinţa de presă. Italianul Damiano Borgi intră în concurs cu piesa „Dincolo de nori", iar irlandezul Ryan O'Shaughnessy, cu „Noi ne potrivim”, care i-a dat mari bătăi de cap. „Am încercat să aleg cel mai uşot cântec în limba română, dar s-a dovedit că nu e aşa. Să cânt în limba română a fost cea mai dificilă sarcină din acest an”, a declarat Ryan.

Dora Gaitanovici (România), Dinaya (Kazakhstan) şi Raluca Blejuşcă (România) vor închide concursul din prima seară, cu piesele "Reflection", "Ljublju", respectiv „Cântecul din noi".

Este seara în care intră şi juriul în scenă. Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt cei vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului Concurs Internaţional Cerbul de Aur. 

Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti; Premiul Municipiului Braşov; Premiul Judeţului Braşov; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Seara nu se va închide fără a urmări recitalurile super vedetelor Amy Macdonald, Loredana şi Flavius & Linda Teodosiu Show Band.
 
Comisia Europeană îi da dreptate eurodeputatului Răzvan Popa
Miercuri, 29 August 2018

Comisia Europeană va verifica noul sistem de acordare a alocațiilor pentru copii propus de Guvernul din Austria, în contextul în care eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reclamat aceste propuneri care ar fi dezavantajat clar cetățenii români ce trăiesc în acest stat.

”Consider că măsurile propuse de Guvernul din Austria sunt discriminatorii la adresa familiilor muncitorilor străini, mulți dintre aceștia fiind români, și de aceea am atras și continui să atrag atenția asupra acestei probleme. Acești muncitori plătesc taxe în Austria și este normal să aibă toate beneficiile pe care le au și cetățenii austrieci, inclusiv un nivel identic al alocațiilor plătite pentru cei cu copii. Din fericire, Comisia Europeană este de acord cu această viziune” arată Răzvan Popa.

În răspunsul transmis de Comisia Europeană prin intermediul doamnei Marianne Thyssen, Comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă se afirmă că oficialii europeni vor verifica modul în care propunerile corespund principiilor europene, în măsura în care ele vor fi adoptate, dar și că discriminarea lucrătorilor, directă sau indirectă, pe bază de naționalitate contravine legislației europene. De asemenea, Comisarul european a transmis și faptul că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Executivului austriac.

Concomitent, oficialitățile austriece au răspuns îngrijorărilor eurodeputatului PSD prin intermediul domnului Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Din păcate, poziția domnului Sobotka este una de susținere pentru propunerile Guvernului austriac, fapt care crește importanța implicării Comisiei Europene în această problemă.

”Voi continua să fie preocupat de temă și voi urmări modul în care autoritățile austriece vor clarifica aceste politici. De asemenea, voi cere constant Comisiei Europene să intervină. Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că principiile Uniunii Europene, dar și cetățenii altor state membre și familiile acestora primesc respectul cuvenit în Austria” susține Răzvan Popa.   

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 16 din 113
. . . . . . . . . . . . . .