Ştiri de ultimă oră

Cine intră mai repede în criză? România sau apostolii crizei?

Cine intră mai repede în criză? România sau apostolii crizei?
Joi, 02 Mai 2019

Nu trece o săptămână fără să ne mai anunțe vreun politician sau analist economic partizan cum a intrat sau va intra mâine România în criză. Parcă povestea cu lupul se repetă aici.

Sigur, ca propagandă politică o fi vreo strategie eficientă, nu știu. Dar pare a fi al naibii de păcătoasă. Fiind persoane cu notorietate, anunțând mereu criza poate fi un proces ce atrage o anumită prudență în investiții, în consum, poate deteriora anticipațiile privind evoluția economiei.

Numai că, ce să vezi, sperând că lovești în actuala putere ar trebui să-ți dai seama că lovești în soliditatea economiei pe care vrei să o manageriezi în viitor, atunci când vei ajunge la guvernare. Consumul, investițiile și anticipațiile nu au efecte imediate în economie, ele sunt procese cu lag, cu decalaj temporal, cu multiplicare pe termen mediu.

Mai mult contagiunea unor știri economice negative nu-ți ajută deloc demersul de credibilizare a ofertei tale de politici economice. Contagiunea negativă se întinde asupra întregului spectru politic. Jocul este loss-loss. Nu am mai pus la socoteală impactul negativ extern pentru că imaginea externă pare a nu avea importanță pentru apostolii crizei - jocul politic intern este primordial. În sfârșit...

Anunțarea crizei economice ca propagandă politică în România este o strategie perdantă. Probabilitatea ca România să intre în criză în următorii 10 ani este extrem de redusă. Asta dacă vorbim de criză în adevăratul sens al cuvântului - criză de lichiditate, așa cum am avut în 2009-2011 sau criză de solvență fiscală așa cum a avut și încă are Grecia. Am și cîteva argumente economice grupate pe intern și extern dar și unele sociale. Folosesc doar unele fundamentale, pentru că altfel ar trebui un spațiu mult mai larg aici și nu e cazul. Autor: prof. univ. dr. Cristian Socol  Sursa

 

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat ultimele cifre la alegerile din 26 mai

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat ultimele cifre la alegerile din 26 mai
Miercuri, 01 Mai 2019
Anunţ şoc făcut de sociologul Marius Pieleanu în legătură cu alegerile din 26 mai, conform unui sondaj realizat de Institutul Avangarde, PMP-ul nici măcar nu va realiza pragul de 5%, la nivel naţional.

''La nivel naţional, la o participare de 30%, acolo va fi, 30-32%, nu ştim referendumul în ce măsură va crea emoţie publică, dar vedem temele şi apoi putem vedea cum se schimbă lucrurile, dar deocamdată, Partidul Social Democrat nu poate fi mai mic de 30%, institutul CURS, în care eu cred, dă 32%, e adevărat ei fac teren, singurii care mai fac teren şi îi felicit pentru asta.

Pe locul doi, Partidul Naţional Liberal, în opinia mea va face 23%, datele de astăzi sunt undeva la 26%, istoria ne spune că întotdeauna PNL-ul a avut o intenţie de vot mai mare decât atunci când s-a pus problema.

La USR-PLUS, în opinia mea, dacă veneau singuri la alegeri făceau un scor mai mare, dar aşa, sub 14 % nu va face, dar nu va depăşi 18%, iar ALDE va fi undeva la 10%. Pro România face 6%, iar PMP-ul nu intră, face doar 4%. UDMR face 5%, este în scădere din cauza problemelor pe care formaţiunea o are cu electoratul.
 

Pentru o zi Johannis a fost si Presedintele meu

Pentru o zi Johannis a fost si Presedintele meu
Luni, 29 Octombrie 2018
Presedintele Romaniei Klaus Johannis a rostit un discurs in plenul Parlamentului European,reunit la Strasbourg. Felicitari d-lui Johannis pentru mesaj si atitudine.Este pentru prima oară când îl recunosc ca președinte al meu și al tuturor românilor, deși îmi doresc să-l recunosc ca atare în fiecare zi. A fost un discurs echilibrat al unui șef de stat care își apără țara, o promovează și o prezintă într-o lumină favorabilă. Este tipul de discurs pe care orice demnitar, cu atât mai mult președintele, indiferent unde s-ar afla în lume, la Strasbourg, Bruxelles, Berlin, Paris, New York sau Washington, trebuie să-l susțină. Reproșurile se fac în țară. Presedintele poate să-i cheme la Cotroceni în fiecare zi pe liderii partidelor politice,să se închidă cu toții într-o încăpere și să dezbată toate problemele în divergență, până cand iese fum alb pe hornul Palatului. Președintele este obligat la neutralitate politică și la obiectivitate. Președintele are rolul de a media între puterile statului și de a reconcilia statul cu societatea.

După 14 ani de război fratricid – român contra român, – purtat chipurile împotriva corupției și asanării morale a societății românești, dar care, din nefericire, a produs mii de victime inocente, a distrus cariere, destine și vieți, a distrus elitele sociale, economice, culturale și politice ale țării, dar, în primul rând, a distrus încrederea în noi ca români, demnitatea, onoarea și respectul de sine, un astfel de pact este binevenit. In Anul Centenarului, toată clasa politică are obligația de a sluji împreună și necondiționat interesul național. Avem datoria de a întinde punți și mâini între români, de a construi o Românie sigură și prosperă, o Românie civilizată și europeană. Avem datoria de a readuce normalitatea într-o țară in deruta și în căutare de valori perene. Președintele României trebuie să transmită mesaje pozitive, să îndemne la dialog, să vegheze la respectarea Constituției și a drepturilor cetățenești, să gireze procesul de reformă și modernizare a statului și a marilor sisteme publice: învățământ, sănătate, administrație. Daca va face aceste lucruri, la anul il votez si eu. Sursa
 

Isi permite Dragnea remanierea Guvernului?

Isi permite Dragnea remanierea Guvernului?
Marţi, 11 Septembrie 2018
Deputatul independent Remus Borza, sustine ca: "Liviu Dragnea a mai deschis un front de lupta. Vrea sa remanieze Guvernul, in conditiile in care e angajat intr-o batalie pe viata si pe moarte cu Gabriela Firea, cu presedintele republicii, cu serviciile, cu procurorii sefi ai marilor parchete si cu o parte a propriilor baroni care o sustin din umbra pe Firea, desi ii jura credinta in fiecare zi lui don Liviu.

Remanierea unor ministri nu e doar necesara ci si obligatorie. Eu am cerut-o încă din iunie, imediat după căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulți miniștri care nu au confirmat. Guvernul PSD-ALDE este izolat pe scena politică internațională, este nefrecventabil, chiar dacă premierul are întâlniri cu lideri din alte țări, cea mai recentă fiind cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea. Însă sunt întâlniri protocolare, fără substanță și fără finalitate.

Trocul lui Dragnea privind remanierea
Desi e angajat in mai multe batalii, care in final or sa-l uzeze si doboare si pe Dragnea, El lider maximo va putea obtine un vot favorabil in CEx privind inlocuirea unor ministri doar dacă negociază cu liderii filialelor de unde provin miniștrii remaniabili, pentru ca tot acele filiale să nominalizeze candidați pentru portofoliile pierdute sau pentru alte ministere. Pentru a recredibiliza Guvernul, mai ales din perspectiva preluării președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt în instalații. Rezultatele guvernarii la 6 luni cer un astfel de sacrificiu. Datorie externa de 96 miliarde euro, inflatie de 5%, deficit bugetar de 15 miliarde lei, deficit de balanta comerciala de 7 miliarde euro. PSD nu își poate permite să facă scut în jurul, nu puținilor, miniștri incompetenți din Guvernul Dăncilă. Ar fi cam mult și ar dăuna grav chiar și celui mai mare partid al țării. Dacă va opta să-i salveze pe toți, în frunte cu Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, PSD riscă să se transforme în percepția din ce în ce a mai multor români, în partidul stat. Un partid care guvernează discreționar, care nu mai aude și nu mai ascultă de vocea poporului, sustine deputatul Remus Borza.

 
PUBLICITATE

Lumea jocurilor - în varianta online

Lumea jocurilor - în varianta online
Joi, 12 Aprilie 2018
Știm deja cu siguranţă ce presupune “o viaţă online” de asemenea cunoaștem beneficiile tehnologiei și am experimentat și părţile negative. Majoritatea oamenilor cunosc partea negativă sub forma obsesiei, în sensul în care devenim încet-încet dependenţi de a avea o viaţă socială online. Chiar și așa, ajutorul oferit de internet pentru rezolvarea problemelor noastre este una imensă.
Plăţile efectuate online, fără nevoia de a ne deplasa la bănci/magazine, apăsȃnd butonul “comandă” ai acces la aproape orice produs sau serviciu important, de asemenea și relaxarea are o forma online care este dedicată persoanelor interesate de distracţie dar confort in același timp.

Jocuri online - relaxare și distracţie în căminul tău
Nu-i așa că o astfel de activitate te poate relaxa și te desprinde din stresul unei zile lungi la locul de muncă? Vȃrsta este un factor important de care depinde tipul de joc pe care îl alegem, evident nu interzice nimeni ca un adult sa nu își desfașoare activitatea din timpul liber după bunul plac, chiar dacă acest lucru înseamnă că va “testa” lumea copiilor. Totuși, cȃnd vine vorba de o persoană matură, poate cea mai buna alegere ar fi admiral.ro unde s-ar putea ca pe lȃngă distracţie să aveţi parte si de alte plăceri financiare. Și cȃnd vine vorba de această platformă de jocuri online este bine de știut că ne oferă o gamă variată de sloturi, jocuri de cazinou și pariuri sportive online. Acest lucru aduce beneficii tocmai persoanelor descrise mai sus, care preferă liniștea și conforult casei, decȃt plimbările și statul la coadă pentru oricare dintre activităţile oferite online de această platformă.
Responsabilitatea și siguranţa sunt cuvinte cheie, responsabil trebuie să fie persoana care începe o astfel de activitate, iar siguranţa vine din partea Admiral. Aceasta este principala idee care trebuie să ne rămȃnă întipărită în urma acestor informaţii.
 

Video adăugate recent

Emisiune 25 iunie

(My CLINIQ)
Emisiune 25 iunie
Emisiune 25 iunie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 25 iunie
Jurnal 25 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 25 iunie
Emisiune 24 iunie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 24 iunie
Emisiune 24 iunie

(Zona Neutră)
Emisiune 24 iunie
Emisiune 24 iunie

(La Ţintă)
Emisiune 24 iunie