Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Revitalizarea procesului de integrare al strainilor din judetul Brasov

Revitalizarea procesului de integrare al strainilor din judetul Brasov
(0 voturi)
Marţi, 30 Martie 2021
Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov (ARPCPS) a demarat proiectul “Revitalizarea procesului de integrare al strainilor din judetul Brasov” realizat cu sprijinul Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021 prin programul Active Citizens Fund România, Apel #7 – Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile in parteneriat cu Consiliul National Roman pentru Refugiati.
 
Proiectul propune introducerea unor servicii imbunatatite, adaptate la nevoile imigrantilor care locuiesc in Brasov. Astfel, prin acest proiect:
 
- Se vor imbunatati serviciile de informare si consiliere pentru strainii care locuiesc in Brasov;
 
- Se va moderniza Punctul de Informare pentru Straini deschis de asociatia noastra in anul 2014 la sediul Serviciului pentru Imigrari din judetul Brasov; - Se vor organiza cursuri de limba romana pentru strainii adulti din Brasov pentru a le facilita integrarea lor in Brasov (foto atasament)
 
- Se vor organiza activitati socio-culturale cu scopul cunoasterii obiceiurilor, traditiilor romanesti, inclusiv festivalul anual Ziua Multiculturalitatii in Brasov (cu sprijin si participare a UNHCR, Agentia ONU pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania), promovarii si incurajarii dialogului intercultural, comunicarii si cooperarii dintre culturi, incurajarii tolerantei, a respectului pentru diversitate, combaterii stereotipurilor, prejudecatilor si excluziunii sociale si promovarii integrarii imigrantilor
 
- Se vor organiza sesiuni de advocacy cu institutiile publice locale in vederea imbunatatirii legislatiei si a practicilor institutionale in domeniul migratiei si astfel armonizarea practicii la nivel local in ceea ce priveste accesul imigrantilor la drepturile sociale (servicii si beneficii sociale, locuinte sociale, educatie, munca), precum si cunoasterea drepturilor si obligatiilor imigrantilor
 
- Se va elabora si implementa un mecanism de monitorizare a pietei fortei de munca in cazul strainilor cu o forma legala de sedere. Acesta va avea ca scop atat facilitarea accesului strainilor cu sedere legala la un loc de munca, cat si de a preveni eventuale abuzuri din partea angajatorilor (inclusiv prin nerespectarea prevederilor contractuale). Mecanismul se va focusa pe modalitatea legala prin care angajatii pot raporta eventualele abuzuri si incalcari ale drepturilor, cu respectarea principiului confidentialitatii si a prevederilor legale in vigoare. Bugetul proiectului este de 146.131,04 Euro pentru 24 de luni.

Articole mai noi:

Hits: 764
 
< Precedent   Următor >
http://www.pensiuneacristal.ro
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 21 februarie

(Ştirile Nova)
Jurnal 21 februarie
Emisiune 21 februarie, partea a II-a

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 21 februarie, partea a II-a
Emisiune 21 februarie, partea 1

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 21 februarie, partea 1
Emisiune 20 februarie

(Faţă în faţă)
Emisiune 20 februarie

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel
Trend Consulting