Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Atenție la indicatorul ”trecere de pietoni”!

Atenție la indicatorul ”trecere de pietoni”!
(0 voturi)
Miercuri, 05 August 2020
Ignorarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto, dar şi de către pietoni, se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. Indiferent dacă se află în mediul urban sau rural, participanții la traficul rutier trebuie să cunoască și să aplice regulile de circulație care să-i ferească de orice fel de implicare în evenimente rutiere.
 
Poliția Brașov recomandă pietonilor să dea dovadă de o conduită preventivă și să respecte următoarele:
 
să se deplaseze numai pe trotuare, iar în lipsa acestora să folosească potecile laterale sau acostamentul drumurilor publice;
 
în lipsa trotuarelor și potecilor laterale, trebuie să circule doar pe partea stângă în direcția lor de mers, pentru a avea posibilitatea să observe și să se ferească cu ușurință de vehiculele care se apropie din sens opus;
 
traversarea se va efectua numai prin locurile amenajate și semnalizate în acest scop, de fiecare dată în pas vioi.
 
Trecerea pentru pietoni este un loc de traversare, nu pentru plimbare! Atenție mărită, nu vorbiți la telefon și nu ascultați muzică atunci când vă asigurați în traversarea străzii! pe timpul nopții pietonul, care circulă pe partea carosabilă ce nu este prevăzută cu trotuar sau acostamente, trebuie să fie îmbrăcat cu accesorii reflectorizante aplicate sau să poarte o sursă de lumină vizibilă în ambele sensuri;
 
În scopul prevenirii producerii de accidente rutiere, pentru conducătorii auto recomandările sunt următoarele:
 
reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni; acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;
 
adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;
 
păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră; nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți, concentrați-vă atenția asupra traficului;
 
evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.
 
O atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative.
 

Situația COVID-19 la data de 04.08.2020

Situația COVID-19 la data de 04.08.2020
(0 voturi)
Marţi, 04 August 2020
Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității astăzi o informare privind evoluția cazurilor de COVID-19 în România. Conform comunicatului oficial în data de 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 28.006 au fost declarate vindecate și externate. Până în acest moment dintre persoanele diagnosticate, 2480 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
 
În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. Toate cele 48 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
 
De la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică au fost înregistrate alte 1.232 noi cazuri de îmbolnăvire iar la secțiile ATI sunt internați 436 de pacienți. În ceea ce privește testele pentru depistarea noului COVID-19, până în prezent au fost prelucrate 1.268.899 de teste.
 
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.303 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 254.200 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
 
Referitor la situația din județul Brașov, până în acest moment au fost înregistrate un număr total de 3322 de cazuri, se arată în comunicatul citat.
 
PUBLICITATE

Construcția sălii polivalente a fost introdusă pe lista-sinteză a CNI

Construcția sălii polivalente a fost introdusă pe lista-sinteză a CNI
(0 voturi)
Luni, 03 August 2020
Zilele trecute, secretarul de stat în cadrul MLPDA, Mihai Veștea, i-a înmânat primarului George Scripcaru adresa oficială prin care proiectul de construire a Sălii Polivalente a fost inclus în lista proiectelor pe care Compania Națională de Investiții le poate finanța. Astfel, Prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice nr. 3.446 din 15 iulie a fost aprobată includerea obiectivului de investiții ,,Complex multifuncțional - Sala polivalentă, municipiul Brașov, județul Brașov” în Lista sinteză a subprogramului ,,Săli de sport” al C.N.I.
 
Reamintim că în timpul unei vizite pe care premierul Ludovic Orban a efectuat-o la Brașov, la sfârșitul lunii iunie, acesta a promis că finanțarea Sălii Polivalente a Brașovului va fi asigurată și cu fonduri guvernamentale. În urma acestui angajament, primarul, însoțit de președintele CJ, Adrian Veștea, și secretarul de stat MLPDA, Mihai Veștea, au avut o discuție cu premierul pentru găsi soluțiile optime de cofinanțare acestei investiții de către Guvern. După această întâlnire, primarul a depus documentația necesară la Compania Națională de Investiții, pentru ca proiectul să poată fi inclus în portofoliu de investiții al CNI.
 

Alcolemie ridicată la câțiva șoferi din trafic

Alcolemie ridicată la câțiva șoferi din trafic
(0 voturi)
Luni, 03 August 2020
Sfârșit de săptămână agitat pentru polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov. Aceștia au au demarat cercetările în pentru conducerea sub influența alcoolului iar șoferii identificați s-au ales cu dosar penal. La testarea acestora au fost obținute rezultate cuprinse între 0,54 și 1,09 miligrame per litru alcool pur iar persoanele au fost însoțite au fost conduse la cea mai apropiată unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
Dintre șoferii identificați în trafic, unul avea permisul de conducere suspendat, unul avea permisul reținut, iar ultimul nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Și în cazul acestora au fost deschise dosare penale.
 
Singurul eveniment care s-a soldat cu pagube materiale s-a petrecut în data de 1 august în jurul orei 23.10, când  polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe str. Lungă din mun. Brașov, jud. Brașov, a avut loc un eveniment rutier.
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 4 octombrie

(Ştirile Nova)
Jurnal 4 octombrie
Emisiune 4 octombrie

(Faţă în faţă)
Emisiune 4 octombrie
Jurnal 3 octombrie

(Ştirile Nova)
Jurnal 3 octombrie
Emisiune 3 octombrie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 3 octombrie