Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Caz de pestă porcină la Sânpetru

Caz de pestă porcină la Sânpetru
(0 voturi)
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit în Sânpetru. Pe un câmp, locuitorii au gasit un animal mort și au anunțat autoritățile. Din păcate analizele au confirmat că animalul era bolnav. Au fost luate de urgență toate măsurile pentru prevenirea răspândirii bolii, însă deocamdată nu s-a putut stabili cu exactitate de unde porovenea porcul aruncat pe câmp, anchetă continuă, iar autoritățile fac apel la cei care dețin informații să anunțe.

Pesta porcină africană este o boală infecțioasă, foarte contagioasă, virotică, cu evoluție obișnuit acută care afectează porcul domestic și diverse specii sălbatice. Virusul pesta porcină africană este foarte rezistent la acțiunile factorilor fizici, chimici și biologici. Rezistă 3 luni în unitățile de creștere a porcilor sau în terenuri contaminate, 10 săptămâni în cadavre, 18 luni în sânge la temperaturi de +4⁰C, 6 ani în sângele conservat la gheață, 3-6 luni în carne sărată și afumată. În caz de apariție, boala se declară oficial și se aplică măsuri severe de carantină. Repopularea unității se face numai după 6 luni de la ridicarea măsurilor de carantină.


Articole similare:
Articole mai noi:
Articole mai vechi:

Hits: 374
 
< Precedent   Următor >
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live
PSD
PNL

Materiale video recente

Emisiune 24 aprilie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 24 aprilie
Jurnal 24 aprilie

(Ştirile Nova)
Jurnal 24 aprilie
Emisiune 24 aprilie 2024

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 24 aprilie 2024
Emisiune 24 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 24 aprilie

Hart Hotel