Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu
(3 voturi)
Luni, 15 Mai 2023
Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent, ca parte a conceptului „Oraș inteligent” (SMART City), este o inovație în dezvoltarea urbană, care utilizează tehnologii de ultimă generație și sisteme integrate, în special cele legate de tehnologia informatiei ((IT&C), pentru a administra eficient și în siguranță resursele unui oraș. Scopul principal este de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, de a dezvolta comunitățile locale și de a proteja mediul.

Conceptul de „Oraș inteligent” integrează practic într-un singur sistem entitățile informatice locale, sistemul de transport public local de călători, unitățile sanitare, școlile, autoritățile publice, rețelele de apă, managementul deșeurilor și alte servicii comunitare active la nivel local. În conformitate cu un studiu efectuat de Parlamentul European, Mapping Smart Cities in EU (ianuarie 2014), au fost stabilite un set de obiective de atins de către statele membre până în anul 2020 (Europa 2020), care includ Smart Governance, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People și Smart Living.
Componentele orașului inteligent, identificate de autorii studiului, se refera la o arie larga de activități, unele fiind preexistente, în timp ce altele sunt dezvoltate în mod specific, ca urmare a cerințelor solicitate de proiecte noi.
Sunt trei categorii de componente, ce trebuie sa fie luate în calcul: factorii tehnologici – infrastructura fizica, tehnologiile SMART, tehnologiile mobile, tehnologiile virtuale și rețelele digitale, factorii umani – infrastructura umană, capitalul social și respectiv factorii instituționali- guvernanța, politică, legislație și directive.
În documentul menționat, inițiativele de mobilitate SMART ale României, erau bine reprezentate, la data redactării acestuia, în linie cu cele ale Spaniei, Ungariei, Italiei, Danemarcei, Finlandei, Austriei, etc.
În România, conceptul de mobilitate SMART a început să fie implementat cu succes în centrele urbane importante, cum ar fi București, Timișoara, Brașov, Piatra Neamț și Constanța.
În ceea ce privește transportul public local de călători, „Orașul inteligent” utilizează sisteme și tehnologii moderne ITC pentru a colecta informații și date în scopul fluidizării traficului și pentru a asigura mobilitatea comunității prin utilizarea unor sisteme de transport sustenabile, cum ar fi autobuzele, tramvaiele, trenurile de suprafață, metrourile, autoturismele, bicicletele sau rețelele pietonale. Aceste sisteme sunt interconectate corespunzător și sunt utilizate în siguranță, reducând poluarea și consumul de energie și economisind timp.
De asemenea, unele servicii comunitare, inclusiv cele legate de transportul public, cum ar fi traseele, programul de circulație și parcările, sunt accesate din ce în ce mai ușor în timp real, utilizând telefoanele mobile și contribuie la planificarea călătoriilor.

Articole similare:
Articole mai noi:
Articole mai vechi:

Hits: 367
 
< Precedent   Următor >

Nova TV - Tu contezi!

Materiale video recente

Emisiune 21 iunie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 21 iunie
Jurnal 21 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 21 iunie
Emisiune 20 iunie

(Bucuria credinţei)
Emisiune 20 iunie
Jurnal 20 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 20 iunie

Hart Hotel