Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Ministerul Educației în colaborare cu Teach for Romania lansează un program pilot de mentorat

Ministerul Educației în colaborare cu Teach for Romania lansează un program pilot de mentorat
(1 vot)
Vineri, 24 Septembrie 2021
 
Ministerul Educației din România participă la programul de politică al UE Suport și formare pentru profesori începători (NEST), derulat în cadrul Erasmus +, acțiunea-cheie 3 privind schema de finanțare pentru experimentarea de politici publice, cu un program-pilot de mentorat vizează cadrele didactice debutante. Acesta se derulează în consorțiu prin colaborarea a 16 organizații partenere din 6 state membre ale Uniunii Europene și face parte din proiectul internațional NEST - Suport și formare pentru cadre didactice debutante, finanțat prin programul Erasmus+, subprioritatea 3 „Sprijin pentru reforma politicilor publice”. În România, proiectul se desfășoară în parteneriat de Ministerul Educației şi Teach for Romania, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. În acest context, NEST contribuie la stabilirea de noi practici de mentorat adaptativ pentru profesorii aflați la început de carieră. Scopul NEST constă în implementarea unui sistem de formare de mentori, respectiv evaluarea efectelor acestui tip de formare asupra mentorilor și profesorilor debutanți care lucrează în școli defavorizate din România. În acest sens, Ministerul Educației și Teach for Romania demarează procesul de înscriere în programul-pilot de mentorat adresat cadrelor didactice debutante care profesează în școli publice vulnerabile din România. Atât cadrele didactice debutante, cât și cadrele didactice cu experiență și rezultate, care își doresc să se alăture în calitate de membri, sunt invitate să își depună candidaturile în perioada 24 septembrie - 11 octombrie 2021.
 
Ce beneficii oferă programul? Pe parcursul programului, cadrele didactice debutante vor beneficia de mentorat adaptiv pentru:
 
- dezvoltarea competențelor de predare la clasă
 
- facilitarea lucrului cu elevi din medii defavorizate și obținerea de rezultate școlare mai bune cu aceștia
 
- dezvoltarea abilității de a crea un mediu sigur și încurajator la clasă
 
- creșterea satisfacției și a gradului de retenție în profesie. Criterii de eligibilitate pentru profesorii debutanți
 
Acest program se adresează cadrelor didactice care întrunesc cumulativ următoarele condiții:
 
- au cel mult 2 ani de experiență în predare în sistemul public
 
- predau în anul școlar 2021 - 2022 în ciclul primar sau gimnazial într-o școală cu grad ridicat de vulnerabilitate din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui
 
- participă pe bază de voluntariat și au o motivație autentică de a face parte din proiect.

Articole mai noi:

Hits: 676
 
< Precedent   Următor >
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 1 martie

(Ştirile Nova)
Jurnal 1 martie
Emisiune 1 martie

(Punctul pe I)
Emisiune 1 martie
Emisiune 29 februarie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 29 februarie
Jurnal 29 februarie

(Ştirile Nova)
Jurnal 29 februarie

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel
Trend Consulting