Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Care este sistemul de numărat cărți ce dă roade?

Care este sistemul de numărat cărți ce dă roade?
(0 voturi)
Marţi, 29 August 2023

cazino2.jpg

Dintre numeroasele strategii și tehnici utilizate în jocurile de cărți, unul care a atras atenția pentru potențialul său de a obține avantaje semnificative este sistemul de numărare a cărților. Acest sistem ingenios a fost inițial dezvoltat pentru jocul de blackjack, dar a fost adaptat și pentru alte jocuri de cărți. Ideea principală din spatele acestui sistem este de a monitoriza proporția de cărți cu valori ridicate și scăzute rămase în pachet, pentru a decide când să mărești sau să scădeți mizele. Cu toate că există mai multe variante de sisteme de numărare a cărților, unele dintre ele au demonstrat că pot furniza jucătorilor un avantaj real asupra cazinourilor.

 

Dacă Blackjack-ul nu este unul dintre jocurile care îți fac cu ochiul, îți oferim oportunitatea de a-ți încerca norocul la Lucky Lady's Charm gratis. Nu vei fi nevoit să înveți strategii complicate pentru a avea succes.

Hi-Lo

Sistemul Hi-Lo, cunoscut și sub numele de "High-Low", este unul dintre cele mai populare și larg utilizate sisteme de numărare a cărților în jocul de blackjack și în alte jocuri de cărți. Acest sistem relativ simplu, dar eficient, a fost dezvoltat în anii '60 de către Harvey Dubner și a fost prezentat mai detaliat în cartea lui Edward Thorp, intitulată "Beat the Dealer". Sistemul Hi-Lo se bazează pe ideea de a atribui valori diferite cărților din pachet și de a urmări aceste valori pe parcursul jocului pentru a evalua cât de avantajoasă este situația pentru jucător.

 

În esență, sistemul Hi-Lo clasifică cărțile în trei categorii: cărți cu valori ridicate (10, juveți, dame, regi, ași) care sunt evaluate la -1, cărți cu valori scăzute (2-6) evaluate la +1 și cărți cu valori neutre (7-9) evaluate la 0. Jucătorul începe să numere cărțile începând cu o valoare "rândul zero", iar pe măsură ce cărțile sunt trase din pachet, jucătorul actualizează scorul său în funcție de valoarea fiecărei cărți. Acest scor sau "count" reflectă cât de bogat sau sărac este pachetul rămas în cărți cu valori ridicate în comparație cu cele cu valori scăzute.

 

Sistemul Hi-Lo devine eficient atunci când scorul este în favoarea cărților cu valori ridicate. Atunci când scorul este pozitiv sau mare, acest lucru sugerează că în pachet au rămas mai multe cărți cu valori ridicate, ceea ce crește șansele ca jucătorul să obțină mâini puternice, precum blackjack-ul. În astfel de situații, jucătorul poate mări miza pentru a profita de avantajul situției. Pe de altă parte, atunci când scorul este negativ sau scăzut, acest lucru indică faptul că în pachet au rămas mai multe cărți cu valori scăzute, ceea ce poate fi dezavantajos pentru jucător. În astfel de cazuri, jucătorul poate alege să reducă miza sau să evite mizarea pe mâini riscante.

 

Unul dintre avantajele sistemului Hi-Lo este simplitatea sa în comparație cu alte sisteme mai complexe de numărare a cărților. Acest lucru face mai ușor pentru jucători să își amintească valorile cărților și să calculeze scorul în timpul jocului. Cu toate acestea, implementarea cu succes a sistemului Hi-Lo necesită multă practică și concentrare. De asemenea, este important să reții că cazinourile pot lua măsuri împotriva jucătorilor care utilizează tehnici de numărare a cărților, inclusiv interzicerea acestora din cazino. Astfel, jucătorii trebuie să fie conștienți de riscuri și să respecte regulile și politica fiecărui cazino în parte.

 

Alte sisteme

Pe lângă sistemul Hi-Lo, există și alte sisteme de numărare a cărților utilizate în jocul de Blackjack, fiecare cu propriile sale strategii și abordări. Aceste sisteme au fost dezvoltate pentru a ajuta jucătorii să își maximizeze șansele de câștig prin urmărirea proporției de cărți cu valori mari și mici rămase în pachet. Iată câteva exemple de alte sisteme populare de numărare a cărților:

Sistemul KO (Knock-Out)

Asemănător cu sistemul Hi-Lo, sistemul KO atribuie valori cărților, dar folosește o metodă de numărare mai simplă. În acest sistem, cărțile cu valori mici primesc o valoare pozitivă (+1), iar cărțile cu valori mari primesc o valoare negativă (-1). Totuși, în sistemul KO, nu este necesară convertirea la valoarea "true count" pentru a ajusta mizele.

Sistemul Hi-Opt

Acesta este un sistem mai complex care atribuie valori diferite cărților în funcție de nivelul lor de influență asupra jocului. Cărțile cu valori 2, 3, 4, 5 și 6 primesc valori pozitive, iar cărțile 10, A, J, Q și K primesc valori negative. Restul cărților (7, 8, 9) sunt considerate neutre și nu se atribuie nicio valoare.

Sistemul Red 7

Acesta este un sistem simplificat care se bazează pe principiile sistemului Hi-Lo, dar adaugă o valoare (+1) cărților roșii (inimă și romb) cu valori 7. Această adiție facilitează calculul "true count" și ajută jucătorii să ajusteze mizele mai eficient.

 

Fiecare sistem de numărare a cărților are propriile avantaje și dezavantaje, iar alegerea unuia depinde de preferințele personale ale jucătorului și de nivelul său de confort cu matematica și strategiile complexe. Indiferent de sistemul ales, este important să practici și să îl înțelegi în profunzime înainte de a încerca să îl aplici într-un mediu de joc real.

 

Care este cel mai bun?

Alegerea celui mai bun sistem de numărare a cărților în jocul de Blackjack depinde de mai mulți factori, precum nivelul tău de experiență, abilitățile matematice, preferințele personale și obiectivele tale în ceea ce privește jocul. Nu există un "cel mai bun" sistem care să se potrivească tuturor jucătorilor, dar există câteva sisteme populare și eficiente, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje.

 

Sistemul Hi-Lo este considerat adesea ca un punct de pornire bun pentru cei care doresc să învețe să numere cărțile. Acest sistem este relativ simplu, folosește o metodă de numărare bazată pe valori pozitive și negative, și poate oferi încă un avantaj semnificativ jucătorilor atunci când este aplicat corect. Fiind un sistem popular, resurse precum cărți, articole și aplicații de antrenament sunt ușor de găsit pentru a învăța și a practica tehnicile sistemului Hi-Lo.

 

Pe de altă parte, sistemele mai avansate, cum ar fi Hi-Opt sau Zen Count, pot oferi un avantaj suplimentar prin atribuirea de valori diferite cărților în funcție de influența lor asupra jocului. Cu toate acestea, aceste sisteme necesită o înțelegere mai profundă a matematicii și a strategiilor complexe, ceea ce poate face dificilă aplicarea lor pentru jucătorii mai puțin experimentați sau pentru cei care doresc să evite complicațiile.

Recomandări

Când vine vorba de alegerea și utilizarea unui sistem de numărare a cărților în jocul de Blackjack, există câteva recomandări importante pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a maximiza șansele tale de succes și pentru a te bucura de o experiență de joc mai captivantă și satisfăcătoare.

 

Începe cu un sistem simplu

Dacă ești începător în numărarea cărților, este recomandat să începi cu un sistem simplu, cum ar fi sistemul Hi-Lo. Acesta îți va oferi o bază solidă pentru a înțelege conceptele de bază ale numărării cărților și pentru a te familiariza cu tehnicile de bază.

 

Antrenează-te constant

Numărarea cărților necesită practică și antrenament constant. Folosește aplicații și resurse de antrenament pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și a deveni mai eficient în aplicarea sistemului ales.

 

Înțelege conceptele matematice

Pe măsură ce avansezi în utilizarea unui sistem de numărare a cărților, încearcă să înțelegi conceptele matematice care stau la baza sistemului. Acest lucru îți va permite să adaptezi și să ajustezi strategiile în funcție de situațiile de joc.

 

Gestionarea mizelor:

O parte esențială a jocului de Blackjack este gestionarea mizelor. Chiar dacă numărarea cărților poate îmbunătăți șansele tale de câștig, este important să ai un plan solid pentru gestionarea mizelor astfel încât să îți protejezi fondurile și să eviți pierderile mari.

Fii discret

Dacă alegi să numere cărțile într-un cazinou fizic, asigură-te că rămâi discret. Cazinourile pot lua măsuri împotriva jucătorilor care sunt considerați "card counters". Alege momentele potrivite pentru a plasa mizele mari și evită să atragi atenția asupra activității tale.

Alege variantele potrivite de joc

Unele variante de Blackjack pot fi mai favorabile pentru jucători decât altele. De exemplu, Blackjackul cu un singur pachet de cărți și regulile favorabile pentru jucător pot oferi un avantaj mai mare. Alege variantele care îți oferă cele mai bune șanse.

Concluzie

În concluzie, numărarea cărților în jocul de Blackjack poate aduce o perspectivă intrigantă și strategică asupra acestui joc de cazino. Sistemele de numărare a cărților au fost dezvoltate pentru a oferi jucătorilor un avantaj asupra casei, în funcție de cărțile rămase în pachet. Alegerea unui sistem potrivit și angajarea într-un antrenament constant pot contribui semnificativ la succesul tău în acest domeniu.

 


Articole mai noi:
Articole mai vechi:

Hits: 422
 
< Precedent   Următor >

Nova TV - Tu contezi!

Materiale video recente

Emisiune 21 iunie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 21 iunie
Jurnal 21 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 21 iunie
Emisiune 20 iunie

(Bucuria credinţei)
Emisiune 20 iunie
Jurnal 20 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 20 iunie

Hart Hotel