Continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana
Continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana
|
Marţi, 19 Iulie 2022 |
Primăria Brașov continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov și de consolidare a acestei stațiuni ca principala destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România, dar și din alte țări. După ce în prima parte a anului a fost demarată procedura pentru achiziția de noi instalații de producere a zăpezii artificiale și pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru (aceasta din urmă a fost reluată, după decizia CNSC), Primăria a lansat achiziția serviciilor de Întocmire Studiu de fezabilitate pentru proiectul: ”Instalații de iluminat și nocturnă pentru pârtiile Drumul Roșu si Subteleferic“. Urmează, în săptămânile viitoare, procedura de achiziție de elaborare a studiului de fezabilitate pentru construirea de noi linii de transport pe cablu. Tot în acest an, primăria vrea să lanseze și procedura privind extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia, ultima etapă din programul de modernizare a domeniului schiabil.
Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Drumul Roșu și Subteleferic, Municipalitatea dorește să extindă perioada zilnică de schi pe aceste două pârtii, astfel încât să crească atractivitatea stațiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului. În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu, având în vedere că perioada din zi în care se poate schia va fi mai lungă.
În cazul pârtiei Drumul Roșu, se va instala un sistem de iluminat a pârtiei pe o lungime de cca. 4,7 km.
|
|
Trei firme concurează pentru instalarea celor 28 de toalete automatizate
Trei firme concurează pentru instalarea celor 28 de toalete automatizate
|
Luni, 18 Iulie 2022 |
Vineri, 15 iulie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție privind furnizarea şi amplasarea de toalete publice automatizate, racordabile la rețelele de curent, apă și canalizare, precum și pentru servicii de întreţinere şi mentenanţă a acestora în municipiul Brașov.
Obiectul contractului îl constituie încheierea unui acord cadru, cu durata de 48 de luni, având ca obiect furnizarea şi amplasarea unui număr cuprins între minim 6 și maxim 28 de toalete automatizate. Până la data limită au fost depuse trei oferte, ale firmelor SC COMEX ROM, SC HANTIG ELECTRICSERVICE, SC TESARO PROPERTIES.
În primă fază se vor verifica Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertelor.
Valoarea estimată a acestui acord cadru este cuprinsă în intervalul de minim 1.602.605,04 lei fără TVA - din care 1.530.000,00 lei fără TVA, necesari achiziţiei şi punerii în funcţiune a toaletelor - şi 72.605,04 lei fără TVA, necesari asigurării consumabilelor şi întreţinerii acestora – și maxim 9.388.991,60 lei fără TVA - din care 7.350.000,00 lei fără TVA necesari achiziţiei şi punerii în funcţiune a toaletelor şi 2.038.991,60 lei fără TVA necesari asigurării consumabilelor şi întreţinerii acestora.
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar garanția oferită este de 20 de puncte.
|
|
Noi discuții cu ministrul Sănătății pentru Spitalul Regional
Noi discuții cu ministrul Sănătății pentru Spitalul Regional
|
Joi, 07 Iulie 2022 |
Primarul Brașovului și reprezentantul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Venera Vlad, au avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema Spitalului Regional Brașov. Pentru a se putea trece la etapa de licitație pentru stabilirea partenerului care să fie responsabil de proiectarea, execuția, operarea și întreținerea spitalului este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să fie aprobată construirea acestui spital.
Spitalul Regional este un proiect inițiat de municipalitatea brașoveană, cu sprijinul BERD, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Brașov.
Conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local la sfârșitul anului trecut, viitorul spital va avea 31 de secții, 77 de specialități, 972 de paturi, din care 820 pentru spitalizare continuă, 96 de paturi de terapie intensivă, 56 sunt pentru spitalizarea de zi. Capacitatea spitalului va fi de 370.000 de pacienți pe an, atât spitalizați, cât și cei tratați în ambulatoriu, și va dispune de cele mai noi aparate și echipamente medicale din România.
Termenul estimat pentru realizarea lucrărilor este de 36 de luni, iar durata de operare este de minim 30 de ani.
Inaugurarea spitalului este prevăzută în 2028, construcția lui fiind evaluată la 440 de milioane de euro, iar valoarea echipamentelor, aparatelor și dotărilor medicale, la 50 de milioane de euro (sumele sunt fără TVA, n.n.).
|
|
Au început reparațiile străzilor cuprinse în Lotul 1
Au început reparațiile străzilor cuprinse în Lotul 1
|
Joi, 07 Iulie 2022 |
Săptămâna aceasta au început lucrările de reparații și la străzile cuprinse în lotul 1, după ce, săptămâna trecută, primarul Allen Coliban a semnat cu SC Valdek Impex SRL contractul subsecvent pentru reparații străzi - lotul 1. Primele străzi pe care se intervine sunt străzile Agricultorilor și Lanurilor, ambele din cartierul Bartolomeu Nord, unde se execută lucrări la carosabil.
În zilele următoare vor începe lucrările la str. Nicolae Labiș, din Tractorul, iar din data de 18 iulie vor începe lucrările și pe străzile din cartierele Florilor și Scriitorilor.
Primele străzi din Lotul 1 pe care se va mai interveni în săptămânile următoare sunt: Brândușelor (tronsonul cuprins între Alexandru Vlahuță și Zizinului; tronsonul din Florilor a fost reabilitat de Morani Impex), reabilitare carosabil și trotuare; Iasomiei și Ovidiu - carosabil și trotuare; Buzești, Grigore Ureche, - carosabil și str. Ghe. Doja – trotuare; Crinului, Lalelelor, Salviei, Lămâiței – zona pasajului Zizin și Micșunelelor – reabilitare carosabil și trotuare; str. Brândușelor 92 – 96, în spate la ITC, carosabil și trotuare.
Valdek Impex este cea de a treia firmă din acordul cadru pe care municipalitatea l-a semnat în 2019 pentru o perioadă de 4 ani. Decizia de a semna contractul subsecvent cu această companie a fost luată după ce, la începutul anului, firma Eurostrada a refuzat să semneze contractul subsecvent, iar cea de a două firmă din acordul cadru, Morani Impex, cu care primăria a semnat contractul subsecvent în luna mai, a solicitat denunțarea acestuia în luna iunie.
În acest lot sunt cuprinse străzile din cartierele Scriitorilor, Florilor, Craiter, Triaj, Tractorul, Bartolomeu, Blumăna, Stupini, precum și străzile cuprinse în zona Griviței - Mircea Cel Bătrân - Aurel Vlaicu -13 Decembrie și cele cuprinse în zona 13 Decembrie – Victoriei – Hărmanului – Gării. Valoarea acestui contract, valabil până în data de 31 decembrie 2022, este de 15, 5 milioane de lei.
Pe lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ continuă lucrările de reparații; în această perioadă se lucrează la reparații cu decapare mecanizată pe următoarele străzi Memorandului, Horia, Cloșca, Crișan, la amenajarea de alei parc cartierul Noua, demontare si montare bordură, decapare pe str. Soarelui.
|
|
|