Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

5,4 milioane de lei pentru susținerea sportului de masă brașovean

5,4 milioane de lei pentru susținerea sportului de masă brașovean
(0 voturi)
Luni, 01 August 2022
 
După ce, în urmă cu 10 zile, Primăria Municipiului Brașov a anunțat care sunt proiectele sportive aprobate în cadrul apelului de proiecte prin intermediul Ghidului de finanțare al proiectelor sportive, după perioada de depunere a contestațiilor comisia a aprobat și ,,Baschetul Brașovean în Liga Națională 2022 – 2023”, al Clubului Sportiv “Țara Bârsei 2011” Brașov, în valoare de 384.660,75 lei, pentru finanțare.
 
Conform descrierii din cererea de finanțare, obiectivele acestui proiect sportiv sunt reprezentarea C.S. Tara Bârsei 2011 și a municipiului Brașov în Campionatul National de baschet feminin și în Cupa României de baschet feminin în sezonul competițional 2022/2023 și îmbunătăţirea rezultatelor obţinute în anii precedenţi, precum și creşterea și punerea în valoare a jucătoarelor tinere pentru loturile naţionale de juniori, tineret și senioare.
 
Acesta se alătură celor 19 proiecte declarate câștigătoare în prima etapă. Valoarea totală a finanțării alocate de Municipalitate pentru proiectele sportive este de 5.404.447,4 lei. Este cel mai mare număr de proiecte sportive pe care Primăria Brașov le finanțează prin intermediul ghidului pentru proiecte sportive.
 
Cea mai mare finanțare, în valoare de 1.999.418,1 lei, a fost obținută de Asociația Club Sportiv Kids Tâmpa 2015 Brașov, cu proiectul „Kids Tâmpa Brașov“, un proiect complex de susținere a mai multor categorii de sporturi – fotbal, handbal, volei, baschet, badminton – și a sportivilor din mai multe categorii de vârstă (de exemplu, în cazul fotbalului, sunt grupe de la U7 până la U17 și tineret).
 
Al doilea proiect ca valoare a finanțării este cel al ACS SR Municipal Brașov, ,,Steagul Renaște Alături de Suporteri”, care a obținut o finanțare în valoare de 665.176 de lei, pentru pregătirea sportivă, susținerea activității de performanță, perfecționarea și continuitatea procesului de selecție în vederea participării la campionatul național de fotbal - Liga a -3-a seniori și 2 echipe de juniori, în sezonul competițional 2022-2023.
 
Tot în categoria proiectelor de peste 600.000 de lei se încadrează și cel al Asociației Club Sportiv Ralph, ,,Liga I Baschet Masculin – Brașov”, în valoare de 646.473,5 lei, pentru susținerea pregătirii sportive a juniorilor de la acest club, dar și pentru susținerea participării echipei de seniori la Campionatul Național Liga 1 Baschet Masculin.
 
Municipalitatea va sprijini și un proiect de la categoria ,,Sportul pentru toți”. Este vorba despre ,,BikeRace Brașov 2022”, un proiect al Asociației Cetatea Brașovului. Scopul acestui proiect este de a dezvolta ciclismul montan în rândul comunității brașovene. Pe lângă promovarea acestui sport, asociația va organiza, în 15 octombrie o competiție de ciclism montan, adresată atât celor care acum vor descoperi pasiunea pentru bicicletă, cât și celor cu experiență.
 

Continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana

Continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana
(2 voturi)
Marţi, 19 Iulie 2022
 
Primăria Brașov continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov și de consolidare a acestei stațiuni ca principala destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România, dar și din alte țări. După ce în prima parte a anului a fost demarată procedura pentru achiziția de noi instalații de producere a zăpezii artificiale și pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru (aceasta din urmă a fost reluată, după decizia CNSC), Primăria a lansat achiziția serviciilor de Întocmire Studiu de fezabilitate pentru proiectul: ”Instalații de iluminat și nocturnă pentru pârtiile Drumul Roșu si Subteleferic“. Urmează, în săptămânile viitoare, procedura de achiziție de elaborare a studiului de fezabilitate pentru construirea de noi linii de transport pe cablu. Tot în acest an, primăria vrea să lanseze și procedura privind extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia, ultima etapă din programul de modernizare a domeniului schiabil.
 
Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Drumul Roșu și Subteleferic, Municipalitatea dorește să extindă perioada zilnică de schi pe aceste două pârtii, astfel încât să crească atractivitatea stațiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului. În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu, având în vedere că perioada din zi în care se poate schia va fi mai lungă.
 
În cazul pârtiei Drumul Roșu, se va instala un sistem de iluminat a pârtiei pe o lungime de cca. 4,7 km.
 
PUBLICITATE

Trei firme concurează pentru instalarea celor 28 de toalete automatizate

Trei firme concurează pentru instalarea celor 28 de toalete automatizate
(0 voturi)
Luni, 18 Iulie 2022
 
Vineri, 15 iulie a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție privind furnizarea şi amplasarea de toalete publice automatizate, racordabile la rețelele de curent, apă și canalizare, precum și pentru servicii de întreţinere şi mentenanţă a acestora în municipiul Brașov.
 
Obiectul contractului îl constituie încheierea unui acord cadru, cu durata de 48 de luni, având ca obiect furnizarea şi amplasarea unui număr cuprins între minim 6 și maxim 28 de toalete automatizate. Până la data limită au fost depuse trei oferte, ale firmelor SC COMEX ROM, SC HANTIG ELECTRICSERVICE, SC TESARO PROPERTIES. În primă fază se vor verifica Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertelor.
 
Valoarea estimată a acestui acord cadru este cuprinsă în intervalul de minim 1.602.605,04 lei fără TVA - din care 1.530.000,00 lei fără TVA, necesari achiziţiei şi punerii în funcţiune a toaletelor - şi 72.605,04 lei fără TVA, necesari asigurării consumabilelor şi întreţinerii acestora – și maxim 9.388.991,60 lei fără TVA - din care 7.350.000,00 lei fără TVA necesari achiziţiei şi punerii în funcţiune a toaletelor şi 2.038.991,60 lei fără TVA necesari asigurării consumabilelor şi întreţinerii acestora.
 
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 80 de puncte, iar garanția oferită este de 20 de puncte.
 

Noi discuții cu ministrul Sănătății pentru Spitalul Regional

Noi discuții cu ministrul Sănătății pentru Spitalul Regional
(0 voturi)
Joi, 07 Iulie 2022
 
Primarul Brașovului și reprezentantul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Venera Vlad, au avut o nouă întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema Spitalului Regional Brașov. Pentru a se putea trece la etapa de licitație pentru stabilirea partenerului care să fie responsabil de proiectarea, execuția, operarea și întreținerea spitalului este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să fie aprobată construirea acestui spital.
 
Spitalul Regional este un proiect inițiat de municipalitatea brașoveană, cu sprijinul BERD, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Brașov. Conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local la sfârșitul anului trecut, viitorul spital va avea 31 de secții, 77 de specialități, 972 de paturi, din care 820 pentru spitalizare continuă, 96 de paturi de terapie intensivă, 56 sunt pentru spitalizarea de zi. Capacitatea spitalului va fi de 370.000 de pacienți pe an, atât spitalizați, cât și cei tratați în ambulatoriu, și va dispune de cele mai noi aparate și echipamente medicale din România.
 
Termenul estimat pentru realizarea lucrărilor este de 36 de luni, iar durata de operare este de minim 30 de ani. Inaugurarea spitalului este prevăzută în 2028, construcția lui fiind evaluată la 440 de milioane de euro, iar valoarea echipamentelor, aparatelor și dotărilor medicale, la 50 de milioane de euro (sumele sunt fără TVA, n.n.).
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com

Materiale video recente

Emisiune 26 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 26 iulie
Jurnal 25 iulie

(Ştirile Nova)
Jurnal 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 25 iulie

Hart Hotel