Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Depozitul ecologic de deșeuri de la Brașov instalează cea mai modernă tehnologie

Depozitul ecologic de deșeuri de la Brașov instalează cea mai modernă tehnologie
(0 voturi)
Miercuri, 01 Aprilie 2020

În 30 martie 2020, au început lucrările de montaj al capetelor pentru cele 51 de puțuri care vor asigur captarea gazului de depozit de la Celulele 1 si 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri menajere operat de FIN-ECO. Lucrările fac parte din proiectul de închidere a primelor două celule. Prin montajul acestor capete, se va obține ermetizarea tuturor puțurilor de colectare a gazului de depozit, urmând ca, în faza a II-a proiectului, până la finalul lunii mai, să fie realizate și conectările la colectoarele de gaz de depozit în vederea arderii acestuia cu o faclă la peste 1100 grade Celsius.

fineco_0bv.jpg
În urmă cu două săptămâni, s-au finalizat lucrările de reprofilare a Celulelor 1 și 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri, iar după executarea lucrărilor de impermeabilizare, s-a ajuns în faza de instalare a sistemului de captare și ardere a gazelor de depozit - ultima înainte de închiderea totală.
fineco_1bv.jpg

FIN-ECO și-a asumat finalizarea sistemului de captare a gazului de depozit, în colaborare cu constructorul RS Activ și subcontractorul Klarwin - companie cu experiență la nivel regional, în furnizarea de echipamente și servicii de captare, ardere și valorificare a gazului de depozit, precum și în tratarea levigatului provenit din deșeuri. În acestă perioadă complicată, Klarwin a reușit să-și onoreze obligațiile și a importat prima parte a furniturii de captare și ardere a biogazului. Este vorba despre capetele pentru cele 51 de puțuri de captare a gazului de depozit.

fineco_2bv.jpg


Echipa internațională care lucrează pentru montarea instalației de ardere a biogazului colaborează de la distanță, din cauza restricțiilor de călătorie impuse în Europa.

Lucrările de montare propriu-zise sunt în desfășurare sub coordonarea unei echipe mixte internaționale a Klarwin, formată din ingineri de proces și proiectanți din Slovenia. Aceștia colaborează cu inginerii de proiect, inginerii tehnologi ai Klarwin România, și cu reprezentanții constructorului RS Activ, folosind mijloace moderne de asistență virtuală de la distanță, pentru a compensa restricțiile de călătorie a echipelor de ingineri din țările externe României, reușind astfel să desfășoare lucrările conform graficului stabilit.

Astfel, FIN-ECO Brașov continuă să își îndeplinească angajamentele de mediu prin lucrările de închidere a Celulelor 1 și 2 și realizarea sistemului de captare și ardere a biogazului din depozit.
fineco_3bv.jpg

Toată societatea resimte efectele limitărilor impuse de lege la nivel național și internațional în contextul CoVID-19. Este cu atât mai mult de apreciat determinarea FIN-ECO și a contractorului său RS Activ în continuarea angajamentelor de mediu. FIN-ECO face eforturi financiare și de management pentru a depăși toate aceste limitări și a respecta graficul de lucrări pentru proiectul asumat. În prezent, FIN-ECO S.A implementează cea mai modernă tehnologie de eliminare a gazului de depozit din Celulele 1 și 2, cu ardere completă, pentru încadrarea în normele naționale și internaționale privind emisiile în atmosferă. Compania desfășoară unele dintre cele mai complexe investiții în managementul deșeurilor, în România anului 2020", au apreciat reprezentanții Klarwin, care lucrează în aceste zile alături de RS Activ, la montarea instalației de arderea biogazului de la Celulele 1 și 2 ale Depozitului ecologic de deșeuri.


**

FIN-ECO SA a contractat sistemul de captare a gazului de depozit din Celulele 1 și 2 în luna februarie a anului 2020, contra sumei de 400.000 de euro, asigurată integral de companie. Montarea instalației reprezintă ultima etapă a procesului complex de închidere a primelor două celule ale Depozitului Ecologic de Deșeuri. Investiția pentru punerea în siguranță a celor două celule se ridică la 14 milioane de lei și este realizată integral din fondurile FIN-ECO Brașov.


Imaginile asociate acestui comunicat exemplifică cum va arata sistemul de captare și ardere a gazului de depozit în viitorul apropiat.


Articole similare:
Articole mai noi:

Hits: 694
 
< Precedent   Următor >

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 21 septembrie

(Ştirile Nova)
Jurnal 21 septembrie
Emisiune 21 septembrie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 21 septembrie
Emisiune 20 septembrie

(Ştirile Nova)
Emisiune 20 septembrie
Emisiune 19 septembrie

(Faţă în faţă)
Emisiune 19 septembrie

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel
Trend Consulting