Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Noua lege a pensiilor aduce modificări privind reducerea vârstei de pensionare pentru femei

Noua lege a pensiilor aduce modificări privind reducerea vârstei de pensionare pentru femei
(0 voturi)
Vineri, 15 Decembrie 2023
De la data de 1 ianuarie 2024 va intra în vigoare Noua Lege a pensiilor, care va aduce unele modificări privind reducerea vârstei de pensionare pentru femei.
Pantofii de mers recomandati de doctor iti vor schimba viata!ArchStride
Soluția perfectă de curățare pentru baie, duș și bucătărieMagic Brush
Canapele nevândute se vând la prețuri aproape de nimic (vezi prețurile)Canapele și canapele | Cauta reclame

Astfel, noua lege aduce un beneficiu de pensionare pentru mame, chiar și pentru cele care au avut un singur copil.
Citește și: Legea pensiilor 2024: Recalculare pensii după noua lege. Ce sunt punctele de stabilitate

Legea 360/2023 prevede la Articolul 51 că: ”Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, astfel:
Nr. copii născuți și crecuți – Vârsta standard de pensionare se reduce cu

1 copil – 6 luni
2 copii – 1 an
3 copii – 1 an și 6 luni
4 copii – 2 ani
5 copii – 2 ani și 6 luni
6 copii – 3 ani
7 copii și peste – 3 ani și 6 luni

„Reducerea vârstei de pensionare specificată în alin. (1) se aplică și în cazul în care numărul de copii include și copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.”

Practic, o femeie care a născut și crescut un copil va putea obține o reducere de șase luni a vârstei de pensionare, în timp ce una care a avut șapte sau mai mulți copii va beneficia de o reducere de trei ani și șase luni a vârstei de pensionare.

Pentru a evita discriminarea între femeile care au dat naștere și cele care au adoptat, legea stipulează că aceste reduceri se aplică și în cazul copiilor adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.
Citește și: Legea pensiilor 2024: Recalculare pensii după noua lege. Ce sunt punctele de stabilitate

Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, care acum nu va fi implementată, conținea un mecanism diferit de reducere. „Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și au avut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani puteau solicita o reducere de 6 ani a vârstei de pensionare.”

Aceasta prevedea, de asemenea, o reducere suplimentară a vârstei de pensionare pentru mamele cu cel puțin patru copii. Concret, aceste „mame eroine” ar fi putut ieși la pensie mai devreme cu un an pentru fiecare copil după al patrulea. De exemplu, o mamă cu patru copii ar fi putut ieși la pensie cu șapte ani mai devreme, iar una cu cinci copii ar fi beneficiat de o reducere de opt ani a vârstei de pensionare.

Aceste prevederi, care acum nu vor mai fi implementate, ofereau, evident, avantaje semnificative pentru mamele care au crescut mai mulți copii.

Articole mai noi:
Articole mai vechi:

Hits: 637
 
< Precedent   Următor >
http://www.hotelmiraj.com

Materiale video recente

Emisiune 19 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 iulie
Emisiune 18 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 18 iulie
Emisiune 18 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 18 iulie
Emisiune 17 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 17 iulie

Hart Hotel