Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Caz de pestă porcină la Sânpetru

Caz de pestă porcină la Sânpetru
(0 voturi)
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit în Sânpetru. Pe un câmp, locuitorii au gasit un animal mort și au anunțat autoritățile. Din păcate analizele au confirmat că animalul era bolnav. Au fost luate de urgență toate măsurile pentru prevenirea răspândirii bolii, însă deocamdată nu s-a putut stabili cu exactitate de unde porovenea porcul aruncat pe câmp, anchetă continuă, iar autoritățile fac apel la cei care dețin informații să anunțe.

Pesta porcină africană este o boală infecțioasă, foarte contagioasă, virotică, cu evoluție obișnuit acută care afectează porcul domestic și diverse specii sălbatice. Virusul pesta porcină africană este foarte rezistent la acțiunile factorilor fizici, chimici și biologici. Rezistă 3 luni în unitățile de creștere a porcilor sau în terenuri contaminate, 10 săptămâni în cadavre, 18 luni în sânge la temperaturi de +4⁰C, 6 ani în sângele conservat la gheață, 3-6 luni în carne sărată și afumată. În caz de apariție, boala se declară oficial și se aplică măsuri severe de carantină. Repopularea unității se face numai după 6 luni de la ridicarea măsurilor de carantină.

 

Piețele brașovene – spații moderne pentru producători și clienți

Piețele brașovene – spații moderne pentru producători și clienți
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
Municipalitatea a demarat un program de modernizare a piețelor care are ca obiectiv adaptarea acestui tip de comerț la cerințele actuale, după ce, în luna iunie, Consiliul Local a adoptat un nou regulament privind organizarea comerţului în pieţele publice ale municipiului Braşov, astfel încât toate categoriile de producători din domeniul agricol să aibă un acces facil, cu o verificare mai strictă a calității și autenticității produselor.
Obiectivul final este ca tot mai mulți brașoveni să își achiziționeze legumele, fructele, produsele agro-alimentare direct de la producători. Primele piețe care au intrat în programul de modernizare sunt piața Dacia, Astra și Star. În urma modernizării, toate tarabele din aceste piețe vor fi incluse într-o construcție închisă, ceea ce va asigura un confort optim pentru clienți și producători, dar și o păstrare mai bună a legumelor și fructelor. Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale acestora, ca în momentul de față. Vor fi create spații anexă pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei și expoziții cu vânzare pentru produsele agricole și agroalimentare.
De asemenea, vor exista și spații de vânzare a produselor alimentare: măcelării, magazine cu produse de panificație, magazine alimentare. În cazul acestor magazine, unul dintre criteriile de selecție va fi dacă își vând propriile produse sau sunt doar distribuitori de produse alimentare.
 
PUBLICITATE

Micii pietoni – Mari cunoscători

Micii pietoni – Mari cunoscători
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
 
În data de 11.10.2022, Poliția Locală Brașov a reluat campania de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră, intitulată ”Micii pietoni – Mari cunoscători”.
 
Un număr de 123 preșcolari de la Grădinița nr. 25 au participat la activitățile interactive organizate de Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto al Poliției Locale Brașov. Polițiștii locali au prezentat materiale adecvate vârstelor participanților, constând în imagini și recomandări referitoare la traversarea în siguranță a carosabilului, regulile ce ar trebui respectate la deplasarea cu bicilete, trotinete, role, skateboard, asigurarea în mijlocul de transport în timpul mersului, conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă alegerea străzii ca loc de joacă, importanța cunoașterii și respectării semnificației marcajelor și indicatoarelor rutiere, precum și urmările nerespectării regulilor de circulație.
 
Extrem de curioși și încântați, ”micii pietoni” s-au întrecut în a pune întrebări polițiștilor locali și a răspunde, la rândul lor, întrebărilor acestora. Participând cu entuziasm la jocurile pregătite, copiii au pus în aplicare cunoștințele deținute/ dobândite, în roluri de ”pieton” și de ”polițist local la datorie”.
 
La finalul activităților, preșcolarii au fost răsplătiți cu caschete de polițist local și legitimații confecționate special pentru ei și flyere cu mesaje și imagini pe teme de educație rutieră. Poliția Locală Brașov intenționează să organizeze, în decursul acestui an, activități de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră atât pentru preșcolari, cât și pentru elevi.
 

Sistem complet de educație, de la elev la absolvent de facultate

Sistem complet de educație, de la elev la absolvent de facultate
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
 
Brașovul a fost primul oraș care a dezvoltat sistemul de învățământ dual la nivel preuniversitar, încă din 2012, devenind model pentru toate orașele care au optat pentru acest tip de învățământ. Având în vedere experiența în domeniu, municipalitatea - împreună cu consiliile județene din Brașov, Covasna, Harghita, Universitatea Transilvania, mai multe colegii tehnice și companii private - și-a propus să treacă la următoarea etapă de dezvoltare a sistemului, astfel încât un elev care intră pe băncile unui colegiu tehnic să poată urma și facultatea în sistemul de educație duală.
 
Pentru a răspunde recentelor modificări ale Legii educației, autoritățile publice din cele 3 județe, Universitatea Transilvania, inspectoratele școlare și reprezentanții companiilor private sunt într-o fază avansată pentru înființarea unui consorțiu regional care să dezvolte învățământul dual adaptat nevoilor pieței muncii din această regiune. Consorțiul va avea și oportunitatea de a obține fonduri și dezvolta un campus profesional integrat, care să asigure toate nevoile educaționale pentru cei care vor să specializeze în domeniile pentru care există cerere pe piața muncii.
 
Finanțarea acestor campusuri se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea maximă alocată pentru un consorțiu regional fiind de 21,23 milioane de euro. Odată cu procedurile de constituire a consorțiului care va administra acest sistem de învățământ, municipalitatea a demarat și procedurile necesare pentru construirea viitorului campus.
 
Primăria Brașov are la dispoziție o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, pe care ar putea fi edificat acest campus, care va avea clădiri pentru săli de clasă, ateliere, laboratoare, cantină și cămin cu spații pentru socializare și activități sportive.
 
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe componenta de educație, se alocă 338 de milioane de euro pentru dezvoltarea a 10 consorții regionale, care vor realiza și dota 10 campusuri profesionale integrate.
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Materiale video recente

Emisiune 26 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 26 iulie
Jurnal 25 iulie

(Ştirile Nova)
Jurnal 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 25 iulie

Hart Hotel