Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Din 24 februarie o călătorie costă 4 lei în Braşov

Din 24 februarie o călătorie costă 4 lei în Braşov
(0 voturi)
Joi, 23 Februarie 2023

RATBV va pune în aplicare de vineri, 24 februarie 2023, Planul tarifar integrat, aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov (AMDDTPBv). În acest fel Zona Metropolitană Brașov devine a doua entitate de acest fel din țară, după București, ce aplică un Plan tarifar integrat, prețul călătoriilor fiind unificat pentru deplasări în municipiul reședință de județ și între toate localitățile din întreaga zonă metropolitană deservite de RATBV.


      Astfel, prețul unei deplasări achiziționate individual devine din data de 24 februarie a.c. 4 lei pentru o călătorie cu mențiunea că durata călătoriei permise cu acest tip de titlu tarifar se mărește de la 50 la 60 de minute. În acest fel, tariful de 4 lei pentru o călătorie de 60 de minute asigură deplasări cu toate mijloacele și pe toate traseele de transport public pe raza Municipiului Brașov (inclusiv Poiana Brașov), precum și spre și dinspre toate localitățile din Zona Metropolitană Brașov deservite de RATBV. De asemenea, implementarea Planului tarifar integrat creează premisele pentru o viitoare optimizare a rutelor metropolitane, precum și condițiile pentru promovarea folosirii sistemului de transport public pe bază de abonament. Mai mult, Planul tarifar integrat devine și un instrument de descurajare a celor ce călătoresc fraudulos. De menționat faptul că modernizarea sistemului de transport public și înnoirea flotei operate presupune adaptarea ofertei tarifare la noile cerințe impuse de piață, având în vedere că actualele tarife au fost modificate ultima oară în ianuarie 2019.      

    Documentul prevede, printre altele, ieftinirea tuturor tipurilor de abonamente de transport public pe mijloacele operate de RATBV. În acest context amintim faptul că tariful pentru Abonamentul lunar metropolitan, valabil pe toate liniile operate de RATBV în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov, scade de la 195 lei pe lună la 150 de lei pe lună. De asemenea, prin aplicarea Planului Tarifar integrat Abonamentul lunar pentru toate liniile devine Abonament lunar urban, iar tariful acestuia scade de la 85 la 80 lei pe lună.

      Unele dintre noutățile Planului tarifar aplicabil de vineri, 24 februarie 2023, se referă și la introducerea abonamentului periurban (80 lei pe lună), valabil pe toate traseele din Zona Metropolitană, fără Municipiul Brașov, precum și a Abonamentului 1 zi METROPOLITAN PASS (12 lei pe zi, valabil în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov) și a Abonamentului 3 zile METROPOLITAN PASS (30 lei pentru 3 zile – valabil în Municipiul Brașov și Zona Metropolitană Brașov). Și prin aceste prevederi noua viziune tarifară se dorește a fi un factor de încurajare în folosirea transportului public deservit de RATBV în interiorul tuturor orașelor și comunelor din Zona Metropolitană, fără Municipiul Brașov deoarece se simplifică semnificativ oferta de titluri de călătorie, prin eliminarea zonelor tarifare. În acest sens, amintim și introducerea titlurilor Pachet METROPOLITAN 2 călătorii – achiziționat de la șofer (10 lei pentru 2 călătorii de câte 60 de minute) și Pachet PERIURBAN 2 călătorii – interior localitate – achiziționat de la șofer (5 lei pentru 2 călătorii de câte 60 de minute).  
        
      Noile prevederi ale Planului tarifar al RATBV poate fi consultat și pe site-ul societății, www.ratbv.ro în secțiunea ”Tarife” sau la punctele de vânzare a titlurilor de călătorie. În privința reducerilor și gratuităților, acestea se vor acorda și utiliza conform HCL-urilor în vigoare, la prețurile actualizate conform Planului tarifar integrat.
    În ceea ce privește biletele achiziționate înainte de intrarea în vigoare a Planului tarifar integrat, facem precizarea că acestea vor putea fi utilizate încă 90 de zile după data de 24 februarie 2023.    

 

United Thinkers - un proiect strategic de educație

United Thinkers - un proiect strategic de educație
(0 voturi)
Miercuri, 22 Februarie 2023
Rotary UnitedThinkers este o platformă complet gratuită unde ai acces la modele sănătoase, sesiuni cu lideri de succes din diverse domenii profesionale și formare de la zero pentru abilități cheie de comunicare, argumentare și gândire independentă. Apoi, poți exersa aceste abilități prin implicarea în comunități de tineri reunite sub umbrela United Thinkers, precum Interact, Rotaract și cluburile de dezbateri academice facilitate de ARDOR.

United Thinkers este un proiect strategic de educație, inițiat de Rotary District 2241 România și Republica Moldova, în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov, Interact, Rotaract și ARDOR.
Ideea proiectului s-a născut în urma a peste 11 ani de implicare a Rotary Club Brașov în dezvoltarea mișcării de dezbateri pentru tineri prin evenimente precum Dezbatem România!, și își propune să scaleze la nivel național impactul în dezvoltarea tinerilor.
Misiunea #UnitedThinkers este aceea de a facilita dezvoltarea în autenticitate a tinerilor, ancorată în modele sănătoase și experiențe pentru antrenarea abilităților practice într-o comunitate a oamenilor care construiesc viitorul.

Experiența UnitedThinkers este structurată pe trei piloni cheie, la care ai acces după crearea unui cont complet gratuit:

1 Interviuri cu lideri profesionali din toate domeniile, care își împărtășesc experiența și sfaturile pentru tinerii de astăzi; Pe pagina unitedthinkers.ro sunt prezentate video-uri introductive ale sesiunilor pe care le vei putea urmări integral și complet gratuit în platformă;

2 Un modul de formare în comunicare, dezbateri și gândire independentă prezentat în mod accesibil de unii dintre cei mai buni tineri oratori din România;

3 Contact cu comunități și spații de experiență în care îți poți continua dezvoltarea și poți aplica abilitățile dobândite, cum ar fi mișcarea de debate, comunitățile Interact și Rotaract sau evenimente precum Dezbatem România și taberele RYLA.

Oricine poate parcurge întreg conținutul platformei și poate obține certificatul de UnitedThinker.


Credem în puterea tinerilor de a construi viitorul! – este viziunea care ne ghidează în dezvoltarea mișcării United Thinkers și îi aștepăm alături de noi pe toți cei care cred în tânăra generație și în valoarea prezentării unei alternative pentru dezvoltarea lor, ancorată în valorile autenticității, disciplinei, respectului, curajului și toleranței.

https://unitedthinkers.ro/despre-proiect/
 
PUBLICITATE

Ceasuri care reunesc nume celebre: James Bond, Ferrari

Ceasuri care reunesc nume celebre: James Bond, Ferrari
(0 voturi)
Marţi, 21 Februarie 2023

Ultima licitație a lunii februarie reunește o colecție de 133 de ceasuri rare, exemplare deosebite, ediție limitată, modele similare cu cele purtate de Traian Băsescu, Daniel Craig în rolul lui James Bond ori ediții speciale Ferrari. Licitația de Mărțișor – Ceasuri este dedicată tuturor celor care caută un cadou de colecție, dar și celor care privesc ceasurile de colecție drept unele dintre cele mai valoroase obiecte de colecție din lume, fiind o opțiune înțeleaptă pentru a obține un profit semnificativ în timp.

Cea mai valoroasă piesă a licitației este ceasul IWC Portuguese, ediție limitată dedicată lui Florentine Ariosto Jones, fondatorul celebrului brand de ceasuri. Capodopera orologieră, cu prețul de pornire de 15.000 de euro, a fost fabricată într-o ediție limitată. În lume există doar 500 astfel de piese, iar modelul din licitația din 28 februarie poartă numărul 248. Ceasul este realizat din aur și este dotat cu un mecanism tourbillon – sistem anti-gravitațional, considerat la fel de prețios ca aurul sau diamantele. Ceasurile cu tourbillon sunt printre cele mai colecționabile, având un preț pe măsură, justificat în primul rând de alcătuirea lor complexă, ce implică și folosirea de materiale exotice foarte ușoare și foarte dure. La ora actuală, prețul de listă al ceasului IWC Portuguese este de 42.000 de euro. 

O raritate absolută pe piața din România, foarte rar și la nivel internațional, este ceasul Audemars Piguet, din aur și sidef, ce se remarcă printr-un mecanism cu armare manuală. De-a lungul timpului au fost fabricate doar câteva astfel de modele, iar piesa din Licitația de Mărțișor – Ceasuri reprezintă o ocazie pentru colecționarii care sunt în căutare de rarități. Ceasul unisex Audemars Piguet are prețul de pornire de 9.000 de euro (raportat la o valoare de piață de peste 20.000 de euro).

În licitația din 28 februarie se remarcă și câteva modele similare cu cele purtate de mari personalități. De exemplu, președintele Traian Băsescu a purtat în timpul mandatelor sale, între alte ceasuri realizate de celebre branduri ce se găsesc și în licitația din 28 februarie, modelul Vacheron Constantine Patrimony, creat de cel mai vechi creator de ceasuri, cu o tradiție din 1755. Piesa din licitația Artmark este realizată din aur și are prețul de pornire de 5.700 de euro, față de un preț de listă de 18.000 de euro. 

Se scoate la licitație și cel mai scump ceas realizat de brandul Omega fără a folosi metale prețioase – Omega Seamaster Diver 300, ediție limitată James Bond 007. Un ceas identic a fost purtat de Daniel Craig în rolul lui James Bond din filmul „No time to die”. Ceasul din licitația Artmark are prețul de pornire de 6.800 de euro. Impresionant este și ceasul Girard Perregaux, o ediție specială Ferrari, care are prețul de pornire de 4.500 de euro, raportat la o valoare cu care circulă în piață de 8.000 de euro. Asocierea Girard Perregaux-Ferrari este dovada că finețea orologierilor elvețieni și exuberanța stilului creațiilor auto pot coexista, prezentând de la încheietura mâinii pasiunea pentru viteză, adrenalină, dar și calitate și funcționalitate.

Cu o valoare totală de piață de aproximativ jumătate de milion de euro, ceasurile din licitația Artmark sunt însoțite de acte de proveniență, garanție de autenticitate și garanție de bună funcționare. Impresionanta colecție de 133 de ceasuri se poate achiziționa, în licitație, plecând de la prețuri de pornire reprezentând doar aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din prețul pieței. Licitația de Mărțișor – Ceasuri va avea loc marți, 28 februarie, ora 19:00, în sala de la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online pe platforma Artmark Live 2.0. Până atunci modelele pot fi probate și admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit. Programul expoziției: luni-duminică, 10:00-20:00.

 

LOVIN’ AFI

LOVIN’ AFI
(2 voturi)
Luni, 13 Februarie 2023
AFI Mall Brasov

Luna dragostei la AFI Brașov

 

Deși afară arată ca și cum ar veni Crăciunul, este totuși februarie, luna dragostei. Lună în care vă propunem să vă reamintiți ceea ce sunteți și ceea ce iubiți.  Vă provocăm să vă declarați iubirea fie că este vorba de propria persoană, de partenerul sau partenera de viață sau de pasiunile care vă fac mai fericiți zi de zi.

 

Ne dorim să dezghețăm zâmbetele vizitatorilor noștri într-o atmosferă desprinsă din filmele de dragoste. Am pregătit un decor cu multe inimi colorate și zone instagramabile menite să vă inspire la iubire și amintiri noi, de pus în ramă, alături de persoana iubită. Cupidon a pregătit chiar și un foișor al iubirii în care să vă declarați sentimentele sau de ce nu să spuneți marele DA jumătății. Și-a propus să concureze cu vestitul balcon al lui Romeo și Julieta. Merită să-l vizitați. A pregătit chiar și un playlist special în mall cu cele mai faine melodii de dragoste din toate timpurile pentru că DA, în februarie ne dorim ca dragostea să plutească în aer la AFI Brașov. Nu întâmplător am denumit campania lunii februarie LOVIN' AFI.

 

Pe Podul Artiștilor din mall, la etajul 1 (vis a vis de magazinul Obstentum) găzduim o expoziție de pictură semnată de artista brașoveană Anca Timiș. Denumită sugestiv *Tăceri*, expoziția are dublu rol. Să  încânte retina, dar și să insufle iubirea pentru artă. În zilele de 14 și 24 februarie, împreună cu artista Anca Timiș vă provocăm să vă exprimați sentimentele de iubire prin pictură. Organizăm două ateliere de pictură live pe Podul Artiștilor. Participarea va fi gratuită și se va face pe pagina de Facebook AFI Brasov. Stați cu ochii pe noi! În luna iubirii, pregătim și concursuri cu premii super faine pe conturile de social media AFI Brașov, atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Cupidon te va ajuta să-ți găsești perechea potrivită... de papuci cu un voucher cadou de 1500 de lei de la Sketchers. Va îmbrăca un cuplu în hainele iubirii cu un voucher cadou de 1500 de lei de la LC Waikiki. Va oferi o cină romantică cadou pe terasa încălzită cu cel mai FAIN view spre Tâmpa din Brașov, în noua locație din mall, Trickshot. De reținut că Executive Chef Cristian Carabageac de la Trickshot, de-a lungul carierei, a creat meniuri pentru personalități precum Regele Mihai, şeicul Quatarului, Hamad bin Khalifa Al Thani, Madonna, Enrique Iglesias și în februarie va găti o cină special pentru tine și jumătatea ta pentru a vă condimenta povestea de iubire.

 

#FAINdeștiut că din ianuarie, în AFI Brasov te poți bucura de conceptul #FUNdining adus în premieră la Brașov de Trickshot. Bucătăria, Barul, Zona de jocuri (cu bowling, biliard, games) și Terasa încălzită îți oferă o experiență 360 de grade, o ieșire completă în oraș, într-una dintre cele mai moderne locații din orașul de la poalele Tâmpei. Atmosfera va fi completată de live DJ, de miercuri până sâmbătă.

Tot la rubrica noutăți, îți reamintim că la început de an, am inaugurat și insula Heidi. Locul în care, în luna dragostei poți face declarații de iubire cu cafele sau ciocolate cu mesaje personalizate. Ne vedem la mall!

 
PUBLICITATE
http://www.pensiuneacristal.ro
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 23 februarie

(Ştirile Nova)
Jurnal 23 februarie
Emisiune 23 februarie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 23 februarie
Emisiune 22 februarie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 22 februarie
Jurnal 22 februarie

(Ştirile Nova)
Jurnal 22 februarie

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel
Trend Consulting