Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Copilărește cu BAFI la AFI Brașov

Copilărește cu BAFI la AFI Brașov
(1 vot)
Miercuri, 31 Mai 2023
af_052023_banner.jpg

Vara aceasta, centrul comercial AFI Brașov se transformă într-o destinație faină de vacanță pentru fiecare zi din sezonul estival. Devine o oază de relaxare cu vegetație luxuriantă și o expoziție impresionantă cu animale din pădurile lumii. La parterul mall-ului vei găsi și un panou imens cu informații educative și curiozități despre animalele din expoziție și despre pădurile lumii, plămânii pământului. În playlist-ul mall -ului am pregătit și sunete relaxante din natură pentru ca experiența senzorială să fie cât mai complexă pentru vizitatori.

afi_052023_01.jpg

În luna iunie, #VARAFI devine destinația în care poți copilări zi de zi, indiferent de vârstă.

Din 30 mai până în 12 iunie, în premieră la Brașov te bucuri de experiențe inedite în cele 9 zone din MULTIVERSE INTERACTIVE MIXED REALITY EXIBITION: 𝗧𝗶𝗺𝗲 𝗠𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗲,  𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻,  𝗘𝗺𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀, 𝗗𝗲𝗲𝗽𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿,  𝗖𝗶𝘁𝘆𝗴𝗲𝗻, 𝗦𝘁𝗲𝗽, 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬𝗰𝗹𝗲𝘀,  𝗙𝗼𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗦𝘁𝗮𝗿 și 𝗜𝗻𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗪𝗶𝗹𝗱.

afi_052023_02.jpg

Expoziție interactivă de VR este amplasată în esplanadă, la etajul 1 din mall și poate fi vizitată cu acces gratuit, atât de adulți cât și de copii. Programul este de la ora 12.00 la 20.00 în perioadele 30 - 31 mai și 6 - 12 iunie și între orele 11.00 și 20.00 în perioada 1-5 iunie.

 

Ziua Copilului o sărbătorim alături de BAFI și prietenii lui cu spectacole, ateliere, cadouri și multe surprize în perioada 1 - 4 iunie la AFI Brașov.

afi_052023_03.jpg afi_052023_04.jpg

Joi, 1 iunie este ziua în care celebrăm copilăria începând de la ora 11.00 la 15.30  cu șpectacole de muzică, teatru, dans și gimnastică ritmică puse în scenă de copii talentați din Brașov. Dj Curcubeu și Zâna Copilăriei vor întreține atmosfera cu muzică pentru copii și concursuri cu premii faine de la partenerii din mall.

afi_052023_03.jpg afi_052023_04.jpg

Vineri, 2 iunie, gazda evenimentelor este ursulețul nostru simpatic BAFI. De la ora 14.00 a pregătit un atelier de confecționat marionete după chipul și asemănarea lui pentru ca cei mici să-și inventeze propriile piese de teatru cu el. De la ora 15.00 la 16.30 va aduce pe scenă Roata Nocorului pentru a le oferi premii drăguțe celor mici și poze cu el, desigur. Iar de la ora 16.30             

BAFI a pregătit o prezentare interactivă despre Sanctuarul AP Libearty din Zărnești unde se află și frățiorul lui, Bruni adoptat de Ziua Familiei de AFI Brașov, pentru a afla poveștile urșilor din sanctuar și modalitățile prin care te poți implica și tu în salvarea lor. După prezentare cei mici vor putea participa la un atelier de pictură ursuleți din ceramică.

afi_052023_07.jpg afi_052023_08.jpg

Sâmbătă, 3 iunie de la ora 14.00 intră în scenă Shingitai Karate Club Brașov pentru un show demonstrativ. Iar de la 14.30 dăm la maxim piesa *Follow the leader* și învățăm să dansăm alături de fetițele de la Hyperion Studio și Bafi. După ce ne facem încălzirea cu dansul strigăm împreună... Hocus, pocus! și... intră în scenă Magicianul Robert la ora 15.00. Accesul la toate activitățile pentru copii este gratuită. Hai să copilărim împreună! Ne vedem la mall!

 

Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!

Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!
(0 voturi)
Miercuri, 31 Mai 2023
Zeci de copii și adolescenți din centre de plasament, dar și proaspete mămici vor avea astăzi motive să zâmbească, datorită acțiunii umanitare „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!”, pe care o desfășoară Asociația Comunitară Transilvania Expres.
Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!
Încărcați cu cadouri multe și felurite, membri ai asociației vor merge astăzi la nouă centre de plasament din Săcele, Brădet, Tărlungeni, Lunca Câlnicului și la Mănăstirea Mărcuș, pentru a se asigura că bucuria de 1 Iunie pătrunde și acolo.
Pachetele oferite în dar conțin: cărți, articole de îmbrăcăminte, produse de igienă personală, prosoape, sucuri, multe dulciuri, snacks-uri, lactate, produse de panificație și alimente de bază. Așa cum precizam, anul acesta, printre beneficiari se numără și proaspete mămici.
ac_3.jpgac_4.jpg 

Pentru ele și bebelușii lor au fost pregătite cadouri constând în produse adaptate vârstei. „Prin acțiunea de solidaritate umanitară «Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!» ne dorim să aducem un zâmbet și o rază de speranță pe chipurile și în sufletele copiilor cu care soarta nu a fost prea darnică”, au transmis reprezentanții Asociației Comunitare Transilvania Expres. „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” se află la a VII-a ediție și este posibilă datorită sponsorilor, dintre care îi menționăm pe FOUNDEVER și GEBRÜDER WEISS.

ac_5.jpg
 
PUBLICITATE

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu

Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent (3), Cristian Radu
(3 voturi)
Luni, 15 Mai 2023
Extinderea sistemului de transport public local de călători inteligent, ca parte a conceptului „Oraș inteligent” (SMART City), este o inovație în dezvoltarea urbană, care utilizează tehnologii de ultimă generație și sisteme integrate, în special cele legate de tehnologia informatiei ((IT&C), pentru a administra eficient și în siguranță resursele unui oraș. Scopul principal este de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, de a dezvolta comunitățile locale și de a proteja mediul.

Conceptul de „Oraș inteligent” integrează practic într-un singur sistem entitățile informatice locale, sistemul de transport public local de călători, unitățile sanitare, școlile, autoritățile publice, rețelele de apă, managementul deșeurilor și alte servicii comunitare active la nivel local. În conformitate cu un studiu efectuat de Parlamentul European, Mapping Smart Cities in EU (ianuarie 2014), au fost stabilite un set de obiective de atins de către statele membre până în anul 2020 (Europa 2020), care includ Smart Governance, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People și Smart Living.
Componentele orașului inteligent, identificate de autorii studiului, se refera la o arie larga de activități, unele fiind preexistente, în timp ce altele sunt dezvoltate în mod specific, ca urmare a cerințelor solicitate de proiecte noi.
Sunt trei categorii de componente, ce trebuie sa fie luate în calcul: factorii tehnologici – infrastructura fizica, tehnologiile SMART, tehnologiile mobile, tehnologiile virtuale și rețelele digitale, factorii umani – infrastructura umană, capitalul social și respectiv factorii instituționali- guvernanța, politică, legislație și directive.
În documentul menționat, inițiativele de mobilitate SMART ale României, erau bine reprezentate, la data redactării acestuia, în linie cu cele ale Spaniei, Ungariei, Italiei, Danemarcei, Finlandei, Austriei, etc.
În România, conceptul de mobilitate SMART a început să fie implementat cu succes în centrele urbane importante, cum ar fi București, Timișoara, Brașov, Piatra Neamț și Constanța.
În ceea ce privește transportul public local de călători, „Orașul inteligent” utilizează sisteme și tehnologii moderne ITC pentru a colecta informații și date în scopul fluidizării traficului și pentru a asigura mobilitatea comunității prin utilizarea unor sisteme de transport sustenabile, cum ar fi autobuzele, tramvaiele, trenurile de suprafață, metrourile, autoturismele, bicicletele sau rețelele pietonale. Aceste sisteme sunt interconectate corespunzător și sunt utilizate în siguranță, reducând poluarea și consumul de energie și economisind timp.
De asemenea, unele servicii comunitare, inclusiv cele legate de transportul public, cum ar fi traseele, programul de circulație și parcările, sunt accesate din ce în ce mai ușor în timp real, utilizând telefoanele mobile și contribuie la planificarea călătoriilor.
 

GHV - codul IATA pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

GHV - codul IATA pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav
(1 vot)
Sâmbătă, 13 Mai 2023
IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai, documentul oficial de alocare a codului de locație de aeroport pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.
Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.

Codul IATA al aeroporturilor este folosit pentru introducerea destinației AIBG în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme și agenții acreditate IATA.  

„În solicitarea către IATA am menționat două coduri pentru a fi verificate și alocate în funcție de disponibilitate, prima opțiune fiind BSM. Potrivit răspunsului primit, Aeroportul Internațional Brașov a primit codul GHV. Este un moment istoric: am intrat în familia aeroporturilor cu cod IATA și avem identitate IATA prin alocarea codului unic GHV. După obținerea codului ICAO - LRBV, am obținut, iată, și codul IATA - GHV, documente care confirmă că îndeplinim standardele internaționale ale transportatorilor aerieni. Am finalizat un demers început cu câteva luni în urmă, o etapă importantă în parcursul pe care îl avem de îndeplinit până la operaționalizarea Aeroportului”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.

„Mă bucur că am depășit încă o etapă foarte importantă în perspectiva deschiderii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, programată pe 15 iunie. Mi-aș fi dorit să avem și inițiala Brașovului alături de cea a Ghimbavului – care se regăsește în codul GHV, dar finalmente este important că avem alocat oficial acest cod care pune Aeroportul nostru pe harta aeroporturilor IATA din întreaga lume. Din acest moment, cursele aeriene de la Brașov vor fi publicate în sistemele de căutare și rezervări, cu posibilitatea achiziționării biletelor de avion prin intermediul agențiilor sau online”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Materiale video recente

Emisiune 19 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 iulie
Emisiune 18 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 18 iulie
Emisiune 18 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 18 iulie
Emisiune 17 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 17 iulie

Hart Hotel