Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Ceasuri care reunesc nume celebre: James Bond, Ferrari

Ceasuri care reunesc nume celebre: James Bond, Ferrari
(0 voturi)
Marţi, 21 Februarie 2023

Ultima licitație a lunii februarie reunește o colecție de 133 de ceasuri rare, exemplare deosebite, ediție limitată, modele similare cu cele purtate de Traian Băsescu, Daniel Craig în rolul lui James Bond ori ediții speciale Ferrari. Licitația de Mărțișor – Ceasuri este dedicată tuturor celor care caută un cadou de colecție, dar și celor care privesc ceasurile de colecție drept unele dintre cele mai valoroase obiecte de colecție din lume, fiind o opțiune înțeleaptă pentru a obține un profit semnificativ în timp.

Cea mai valoroasă piesă a licitației este ceasul IWC Portuguese, ediție limitată dedicată lui Florentine Ariosto Jones, fondatorul celebrului brand de ceasuri. Capodopera orologieră, cu prețul de pornire de 15.000 de euro, a fost fabricată într-o ediție limitată. În lume există doar 500 astfel de piese, iar modelul din licitația din 28 februarie poartă numărul 248. Ceasul este realizat din aur și este dotat cu un mecanism tourbillon – sistem anti-gravitațional, considerat la fel de prețios ca aurul sau diamantele. Ceasurile cu tourbillon sunt printre cele mai colecționabile, având un preț pe măsură, justificat în primul rând de alcătuirea lor complexă, ce implică și folosirea de materiale exotice foarte ușoare și foarte dure. La ora actuală, prețul de listă al ceasului IWC Portuguese este de 42.000 de euro. 

O raritate absolută pe piața din România, foarte rar și la nivel internațional, este ceasul Audemars Piguet, din aur și sidef, ce se remarcă printr-un mecanism cu armare manuală. De-a lungul timpului au fost fabricate doar câteva astfel de modele, iar piesa din Licitația de Mărțișor – Ceasuri reprezintă o ocazie pentru colecționarii care sunt în căutare de rarități. Ceasul unisex Audemars Piguet are prețul de pornire de 9.000 de euro (raportat la o valoare de piață de peste 20.000 de euro).

În licitația din 28 februarie se remarcă și câteva modele similare cu cele purtate de mari personalități. De exemplu, președintele Traian Băsescu a purtat în timpul mandatelor sale, între alte ceasuri realizate de celebre branduri ce se găsesc și în licitația din 28 februarie, modelul Vacheron Constantine Patrimony, creat de cel mai vechi creator de ceasuri, cu o tradiție din 1755. Piesa din licitația Artmark este realizată din aur și are prețul de pornire de 5.700 de euro, față de un preț de listă de 18.000 de euro. 

Se scoate la licitație și cel mai scump ceas realizat de brandul Omega fără a folosi metale prețioase – Omega Seamaster Diver 300, ediție limitată James Bond 007. Un ceas identic a fost purtat de Daniel Craig în rolul lui James Bond din filmul „No time to die”. Ceasul din licitația Artmark are prețul de pornire de 6.800 de euro. Impresionant este și ceasul Girard Perregaux, o ediție specială Ferrari, care are prețul de pornire de 4.500 de euro, raportat la o valoare cu care circulă în piață de 8.000 de euro. Asocierea Girard Perregaux-Ferrari este dovada că finețea orologierilor elvețieni și exuberanța stilului creațiilor auto pot coexista, prezentând de la încheietura mâinii pasiunea pentru viteză, adrenalină, dar și calitate și funcționalitate.

Cu o valoare totală de piață de aproximativ jumătate de milion de euro, ceasurile din licitația Artmark sunt însoțite de acte de proveniență, garanție de autenticitate și garanție de bună funcționare. Impresionanta colecție de 133 de ceasuri se poate achiziționa, în licitație, plecând de la prețuri de pornire reprezentând doar aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din prețul pieței. Licitația de Mărțișor – Ceasuri va avea loc marți, 28 februarie, ora 19:00, în sala de la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online pe platforma Artmark Live 2.0. Până atunci modelele pot fi probate și admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit. Programul expoziției: luni-duminică, 10:00-20:00.

 

LOVIN’ AFI

LOVIN’ AFI
(2 voturi)
Luni, 13 Februarie 2023
AFI Mall Brasov

Luna dragostei la AFI Brașov

 

Deși afară arată ca și cum ar veni Crăciunul, este totuși februarie, luna dragostei. Lună în care vă propunem să vă reamintiți ceea ce sunteți și ceea ce iubiți.  Vă provocăm să vă declarați iubirea fie că este vorba de propria persoană, de partenerul sau partenera de viață sau de pasiunile care vă fac mai fericiți zi de zi.

 

Ne dorim să dezghețăm zâmbetele vizitatorilor noștri într-o atmosferă desprinsă din filmele de dragoste. Am pregătit un decor cu multe inimi colorate și zone instagramabile menite să vă inspire la iubire și amintiri noi, de pus în ramă, alături de persoana iubită. Cupidon a pregătit chiar și un foișor al iubirii în care să vă declarați sentimentele sau de ce nu să spuneți marele DA jumătății. Și-a propus să concureze cu vestitul balcon al lui Romeo și Julieta. Merită să-l vizitați. A pregătit chiar și un playlist special în mall cu cele mai faine melodii de dragoste din toate timpurile pentru că DA, în februarie ne dorim ca dragostea să plutească în aer la AFI Brașov. Nu întâmplător am denumit campania lunii februarie LOVIN' AFI.

 

Pe Podul Artiștilor din mall, la etajul 1 (vis a vis de magazinul Obstentum) găzduim o expoziție de pictură semnată de artista brașoveană Anca Timiș. Denumită sugestiv *Tăceri*, expoziția are dublu rol. Să  încânte retina, dar și să insufle iubirea pentru artă. În zilele de 14 și 24 februarie, împreună cu artista Anca Timiș vă provocăm să vă exprimați sentimentele de iubire prin pictură. Organizăm două ateliere de pictură live pe Podul Artiștilor. Participarea va fi gratuită și se va face pe pagina de Facebook AFI Brasov. Stați cu ochii pe noi! În luna iubirii, pregătim și concursuri cu premii super faine pe conturile de social media AFI Brașov, atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Cupidon te va ajuta să-ți găsești perechea potrivită... de papuci cu un voucher cadou de 1500 de lei de la Sketchers. Va îmbrăca un cuplu în hainele iubirii cu un voucher cadou de 1500 de lei de la LC Waikiki. Va oferi o cină romantică cadou pe terasa încălzită cu cel mai FAIN view spre Tâmpa din Brașov, în noua locație din mall, Trickshot. De reținut că Executive Chef Cristian Carabageac de la Trickshot, de-a lungul carierei, a creat meniuri pentru personalități precum Regele Mihai, şeicul Quatarului, Hamad bin Khalifa Al Thani, Madonna, Enrique Iglesias și în februarie va găti o cină special pentru tine și jumătatea ta pentru a vă condimenta povestea de iubire.

 

#FAINdeștiut că din ianuarie, în AFI Brasov te poți bucura de conceptul #FUNdining adus în premieră la Brașov de Trickshot. Bucătăria, Barul, Zona de jocuri (cu bowling, biliard, games) și Terasa încălzită îți oferă o experiență 360 de grade, o ieșire completă în oraș, într-una dintre cele mai moderne locații din orașul de la poalele Tâmpei. Atmosfera va fi completată de live DJ, de miercuri până sâmbătă.

Tot la rubrica noutăți, îți reamintim că la început de an, am inaugurat și insula Heidi. Locul în care, în luna dragostei poți face declarații de iubire cu cafele sau ciocolate cu mesaje personalizate. Ne vedem la mall!

 
PUBLICITATE

ANAT susține menținerea tradiției – începerea anului școlar 2023-2024 pe 18 septembrie

ANAT susține menținerea tradiției – începerea anului școlar 2023-2024 pe 18 septembrie
(0 voturi)
Joi, 09 Februarie 2023

ANAT susține menținerea tradiției – începerea anului școlar 2023-2024 pe 18 septembrie


► Zeci de ani, anul școlar a început pe 15 septembrie sau imediat după. Este de dorit  ca data să nu se schimbe de la an la an, sau de câte ori se schimbă ministrul Educației

 ► ANAT consideră că PREDICTIBILITATEA este esențială în structura anului școlar. O decizie bună a fost cea privind decalarea vacanțelor de iarnă, în funcție de județe, ceea ce sprijină foarte mult familiile, industria turismului din România și astfel se evită aglomerațiile

 ► Pentru destinațiile de sejur, peste 50% dintre clienți sunt familii cu copii

În urma consultării tuturor asociațiilor patronale din HORECA și turism, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) se raliază demersului patronatelor de pe Litoral și din Delta Dunării și solicită ferm Primului Ministru amânarea începerii anului școlar pentru data de 18 septembrie, și nu 11 septembrie, așa cum propune Ministerul Educației.

 ”Un început al anului școlar plasat în a doua parte a lunii septembrie, în jurul datei de 15 septembrie, sau imediat după, dacă această zi va fi într-o zi de weekend, este de dorit. Și mai important este ca data să nu se schimbe de la an la an, sau de câte ori se schimbă ministrul Educației. Foarte multe familii cu copii își rezervă, în mod tradițional, vacanțele, în prima parte a lunii septembrie. Apelul nostru ține cont de dorința familiilor cu copii, nu neapărat de beneficiile industriei turismului. Ar fi bine ca an de an să avem o dată fixă de începere a anului școlar. Apreciem decalarea vacanțelor de iarnă, în funcție de județe, ceea ce sprijină foarte mult familiile, industria turismului din România și astfel se evită aglomerațiile. Considerăm că nimeni nu are de pierdut, dimpotrivă, dacă anul școlar 2023 va începe luni, 18 septembrie. Familiile cu copii se vor întoarce, odihnite, din concedii, iar elevii vor începe anul școlar așa cum multe generații au fost obișnuite – pe 15 septembrie sau imediat după. Foarte mulți turiști rezervă încă de acum sejururi pentru luna septembrie, atât pentru România, cât și pentru alte destinații, pentru a beneficia de tarife mai scăzute la cazare și de vremea mai blândă. Evident că și structurile de cazare de pe Litoralul românesc (și, implicit, toate serviciile conexe și comunitățile locale) vor marca un punct în plus în lupta pentru extinderea sezonului estival”, declară Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

 Structura anului școlar este extrem de importantă pentru strategiile agențiilor de turism și pentru turismul românesc, dar mai ales pentru programarea concediului de către familii. Majoritatea turiștilor rezervă cu mult timp înainte. Ar fi bine să avem o predictibilitate, o dată fixă, și pentru agenții și pentru familii. Pentru destinațiile de sejur, peste 50% dintre clienți sunt familii cu copii.

            Familiile cu copii beneficiază, în primele două săptămâni, și de tarifele scăzute grație ofertelelor speciale disponibile în luna septembrie pentru destinații de vacanță pe litoral, Delta Dunării, sau, desigur, de zile de vacanță în destinații montane, balneare, sau de city break în orașe din România sau din alte destinații turistice.

            ANAT întreabă: câți dintre guvernanții de azi nu au beneficiat, în trecut, de vacanțe, în prima parte a lunii septembrie? Oare nu este păcat să întrerupem o tradiție, cea a concediilor din primele două săptămâni ale lunii septembrie? Cu siguranță că și copiii vor începe altfel anul școlar odihniți și relaxați după o vacanță meritată.

 

Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț despre mărirea pensiilor și vârsta de pensionare

Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț despre mărirea pensiilor și vârsta de pensionare
(0 voturi)
Marţi, 24 Ianuarie 2023

La bărbați 65 ani, femeile au grafic de eșalonare până în 2030 până la vârsta de 63 de ani. Nu pot acum să spun exact ce se va întampla, care e forma finală pentru că va trebui să purtăm discuții cu sindicatele, organizațiile de pensionari.

Foarte important dialogul pe care trebuie sa il avem astfel încat legea pensiilor să țină cont și de punctul de vedere al acestor organizații. Este prevazută în Legea 127 această evaluare. E un proces premergător recalculării care va fi prevăzut în noul act normativ. Colegii mei lucrează, avem dialog permanent pentru recalcularea care se face în teritoriu. Am avut și acea prelungire de personal, astfel încat până la 1 septembrie să terminăm evaluare și în baza actului normativ să putem face recalcularea.

OUG 163/2020 a schimbat paradigma cumpărarii vechimii retroactive. Perioada e de 6 ani. Ca noutate față de vechiul act normativ putem cumpăra vechime în perioada unde am avut goluri, de când ne-am dobândit capacitatea de muncă de la 18 ani până la vârsta standard de pensionare pentru a ne completa atât stagiul minim sau complet pentru a obține un drept de pensie de limită de vârstă. 

Daca luăm ultimii 5 ani e posibil să fi avut în acea perioadă stagiu de cotizare și nu ajută foarte mult, am dat posibilitatea ca acolo unde există goluri în activitate să poata cumpăra vechime retroactivă”, a transmis șeful CNPP.

Acesta a explicat și care sunt pașii pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a completa stagiul minim sau complet pentru a obține dreptul la pensie: „Să se adreseze casei teritoriale de pensii, se încheie contract asigurare sociala, se agrează salariul la care se achită contribuția. Se pleacă de la salariul minim, începand de la 1 ianuarie e de 3.000 de lei”
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live
PSD
PNL

Materiale video recente

Emisiune 19 aprilie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 aprilie
Jurnal 19 aprilie

(Ştirile Nova)
Jurnal 19 aprilie
Emisiune 19 aprilie partea 1

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 aprilie partea 1
Emisiune 18 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 18 aprilie

Hart Hotel