Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Micii pietoni – Mari cunoscători

Micii pietoni – Mari cunoscători
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
 
În data de 11.10.2022, Poliția Locală Brașov a reluat campania de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră, intitulată ”Micii pietoni – Mari cunoscători”.
 
Un număr de 123 preșcolari de la Grădinița nr. 25 au participat la activitățile interactive organizate de Biroului Trafic Rutier, Ridicări Auto al Poliției Locale Brașov. Polițiștii locali au prezentat materiale adecvate vârstelor participanților, constând în imagini și recomandări referitoare la traversarea în siguranță a carosabilului, regulile ce ar trebui respectate la deplasarea cu bicilete, trotinete, role, skateboard, asigurarea în mijlocul de transport în timpul mersului, conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă alegerea străzii ca loc de joacă, importanța cunoașterii și respectării semnificației marcajelor și indicatoarelor rutiere, precum și urmările nerespectării regulilor de circulație.
 
Extrem de curioși și încântați, ”micii pietoni” s-au întrecut în a pune întrebări polițiștilor locali și a răspunde, la rândul lor, întrebărilor acestora. Participând cu entuziasm la jocurile pregătite, copiii au pus în aplicare cunoștințele deținute/ dobândite, în roluri de ”pieton” și de ”polițist local la datorie”.
 
La finalul activităților, preșcolarii au fost răsplătiți cu caschete de polițist local și legitimații confecționate special pentru ei și flyere cu mesaje și imagini pe teme de educație rutieră. Poliția Locală Brașov intenționează să organizeze, în decursul acestui an, activități de informare asupra importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră atât pentru preșcolari, cât și pentru elevi.
 

Sistem complet de educație, de la elev la absolvent de facultate

Sistem complet de educație, de la elev la absolvent de facultate
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
 
Brașovul a fost primul oraș care a dezvoltat sistemul de învățământ dual la nivel preuniversitar, încă din 2012, devenind model pentru toate orașele care au optat pentru acest tip de învățământ. Având în vedere experiența în domeniu, municipalitatea - împreună cu consiliile județene din Brașov, Covasna, Harghita, Universitatea Transilvania, mai multe colegii tehnice și companii private - și-a propus să treacă la următoarea etapă de dezvoltare a sistemului, astfel încât un elev care intră pe băncile unui colegiu tehnic să poată urma și facultatea în sistemul de educație duală.
 
Pentru a răspunde recentelor modificări ale Legii educației, autoritățile publice din cele 3 județe, Universitatea Transilvania, inspectoratele școlare și reprezentanții companiilor private sunt într-o fază avansată pentru înființarea unui consorțiu regional care să dezvolte învățământul dual adaptat nevoilor pieței muncii din această regiune. Consorțiul va avea și oportunitatea de a obține fonduri și dezvolta un campus profesional integrat, care să asigure toate nevoile educaționale pentru cei care vor să specializeze în domeniile pentru care există cerere pe piața muncii.
 
Finanțarea acestor campusuri se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea maximă alocată pentru un consorțiu regional fiind de 21,23 milioane de euro. Odată cu procedurile de constituire a consorțiului care va administra acest sistem de învățământ, municipalitatea a demarat și procedurile necesare pentru construirea viitorului campus.
 
Primăria Brașov are la dispoziție o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, pe care ar putea fi edificat acest campus, care va avea clădiri pentru săli de clasă, ateliere, laboratoare, cantină și cămin cu spații pentru socializare și activități sportive.
 
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe componenta de educație, se alocă 338 de milioane de euro pentru dezvoltarea a 10 consorții regionale, care vor realiza și dota 10 campusuri profesionale integrate.
 
PUBLICITATE

Încă 13 blocuri propuse de primărie pentru a fi eficientizate energetic prin PNRR

Încă 13 blocuri propuse de primărie pentru a fi eficientizate energetic prin PNRR
(0 voturi)
Luni, 10 Octombrie 2022
 
În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea a depus trei solicitări de finanțare nerambursabilă în valoare de 35.536.931,91 lei fără TVA, pentru renovarea energetică a 13 blocuri de locuințe. Aceste proiecte fac parte din componenta V – „Valul renovării“, fiind al doilea apel lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru clădirile rezidențiale multifamiliale. Finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.
 
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat cel de al doilea apel de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – „Valul renovării“, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3 — Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale. În cadrul acestui apel, primăria a depus 3 proiecte de finanțare pentru creşterea eficienței energetice la 13 blocuri de locuințe: Str. Neptun nr. 15A; Str. Zizinului nr. 57; Str. Molidului nr. 21, bl. 32; Str. Molidului nr. 33, bl.42; Str. Zizinului nr. 112, bl. 2; Str. Calea București 81,83,85; Str. Calea București 79; B-dul. Griviței 51; Str. Al. Vlahuță nr. 3; Str. 9 Mai nr. 8A; Str. Colinei nr. 1, bl. C2; Str. Poiana lui Stechil nr. 9, bl. 3; Str. Soarelui nr. 8.
 
Și acest apel de proiecte funcționează tot pe sistemul ,,primul venit, primul servit”, doar că, de data aceasta, nu mai există o limitare a solicitărilor de finanțare, în funcție de suma alocată, ci apelul rămâne deschis până în data de 23 octombrie. După închiderea apelului se va face verificarea proiectelor și documentațiilor depuse, apoi primele proiecte eligibile, în funcție de ora depunerii, vor fi finanțate. Având în vedere ca primăria a depus în primele minute solicitarea de finanțare, sunt șanse destul de mari să obțină această finanțare.
 

15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov

15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov
(0 voturi)
Luni, 10 Octombrie 2022
 
 
Primăria Brașov continuă programul de asigurare a finanțării investițiilor prin fonduri nerambursabile, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Astăzi, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 12.928.365,91 lei fără TVA, pentru renovarea integrată a celor trei corpuri de clădire ce compun Opera Brașov. Acest proiect face parte din componenta V – Valul renovării, Operațiunea B1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, iar finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.
 
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat apelul de proiecte din Planul național de redresare și reziliență, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice.
 
Vă reamintim că, în această vară, municipalitatea a executat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor - foaier, garderobă, casierie, de modernizare a echipamentelor de scenotehnică și a amenajat o toaletă pentru persoanele cu dizabilități.
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live
PSD
PNL

Materiale video recente

Emisiune 19 aprilie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 aprilie
Jurnal 19 aprilie

(Ştirile Nova)
Jurnal 19 aprilie
Emisiune 19 aprilie partea 1

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 aprilie partea 1
Emisiune 18 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 18 aprilie

Hart Hotel