Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Cum să faci să obții un credit cu o rată lunară mai mică

Cum să faci să obții un credit cu o rată lunară mai mică
(0 voturi)
Luni, 16 Ianuarie 2023

O soluție ar fi să îți iei un credit pe 35 de ani, în loc de 30 de ani, dar atenție! Există o vârstă maximă pentru a putea lua credit pe 35 de ani pentru rambursarea fără probleme a creditului imobiliar.

Așa cum există o vârstă minimă (18 ani) de la care poți intra legal pe piața de muncă și în lumea cardurilor de cumpărături sau creditelor imobiliare, există și o vârstă maximă pentru a lua un credit pe o perioadă atât de îndelungată.

Care este vârsta maximă pentru accesarea unui credit imobiliar.

Există o vârstă maximă la care trebuie să se încheie perioada contractuală. De exemplu, dacă accesezi un credit imobiliar pe 30 de ani, perioada de rambursare nu trebuie să depășească momentul în care împlinești 70 de ani. Acest lucru înseamnă că poți accesa un credit imobiliar până la vârsta de 40 de ani.

Avem totuși o excepție: În cazul în care dovedești că ai resurse financiare care pot acoperi rapid perioada de rambursare a împrumutului, ai posibilitatea să primești un credit imobiliar și la 50 de ani. Cel mai bine este să discuți cu un consultant specialist al băncii care să-ți răspundă la nelămuririle legate de perioada contractuală și vârsta maximă la care poți accesa un credit imobiliar.

Noua Casă continuă și în 2023 cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei.

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.  

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

 

CARIERA TA ÎNCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE ADRESAT TINERILOR NEET'S

CARIERA TA ÎNCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE ADRESAT TINERILOR NEET'S
(0 voturi)
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023

 

                                                                                            cdp_miele.png

 

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN

Axa prioritară 1 – Inițiativa locuri de munca pentru tineri

Prioritatea de investiții 8.ii: Integrare durabilă pe piața muncii a tinerilor (ILMT), în special a celor care nu au un loc de muncă, educație sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune socială și a tinerilor din comunitățile marginalizate, inclusiv prin punerea în aplicare a “garanției pentru tineret”

Obiectivul specific 1.1. Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile

Obiectivul specific 1.2. Îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile.

Apel de proiecte nr. POCU/991/1/3/Operațiune compozita OS. 1.1, 1.2

Denumire apel proiecte: VIITOR PENTRU TINERII NEETs I

Titlul proiectului: „CARIERA TA ÎNCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE ADRESAT TINERILOR NEET'S DIN REGIUNEA CENTRU!”

COD SMIS proiect: POCU/991/1/3/154435

Beneficiar: CURRENT TRENDS CONSULTING SRL

Partener 1: 4C RURAL STRATEGIC SRL

Partener 2: RISING STAR SRL

Contract nr. 17675/30.06.2022

 

 Oportunitate pentru tinerii din Regiunea Centru: Proiectul „CARIERA TA INCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE, ADRESAT TINERILOR NEET'S DIN REGIUNEA CENTRU!” - POCU/991/1/3/154435

 

          Beneficiarul Current Trends Consulting SRL, în parteneriat cu 4C RURAL STRATEGIC SRL și RISING STAR SRL implementează proiectul „CARIERA TA INCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE ADRESAT TINERILOR NEET'S DIN REGIUNEA CENTRU!” - POCU/991/1/3/154435.

 

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de ocupare și dezvoltarea competențelor pentru 378 tineri NEETs șomeri, cu vârste cuprinse între 16-29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din Regiunea Centru, cu accent pe cei din categoriile defavorizate, cum ar fi romii și persoanele din mediu rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, formare profesională, mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul acestora, pe perioada proiectului.

 

Astfel, sunt considerate eligibile persoanele care:

      Locuiesc în județele Alba, Brașov, Harghita, Covasna, Mureș sau Sibiu;

      Au între 16 și 29 de ani;

      Nu au un loc de muncă și nu urmează o formă de învățământ;

      Au absolvit cel puțin 8 clase.

 

Tinerii interesați de cursurile de formare profesională sau mediere în câmpul muncii se pot înscrie în proiect, prin completarea formularului disponibil aici: https://forms.gle/aZUdvXXYYAJsMAp67

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

·      OS1. Creșterea nivelului de informare și promovare în rândul tinerilor cu privire la avantajele aduse de proiect și îndrumarea acestora spre Serviciul Public de Ocupare, în vederea participării la formare continuă și consolidarea unei cariere;

·      OS2. Identificarea și înscrierea în grupul țintă a 378 de persoane care fac parte din categoria tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16–29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidență în regiunea mai puțin dezvoltată Centru, din care 10,58% vor fi de etnie romă și 23,80% vor fi din zona rurală;

·      OS3. Sprijinirea participării la programele de formare profesională a tinerilor NEETs șomeri, cu vârsta între 16–29 ani, prin măsuri integrate și flexibile, cum ar fi: organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților (cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare). Programele se adresează tinerilor NEETs din grupul țintă cu nivel de ocupabilitate B, C și D, respectiv „mediu ocupabil”, „greu ocupabil” și „foarte greu ocupabil”;

·      OS4. Stimularea ocupării forței de muncă pentru tinerii NEETs din grupul țintă, indiferent de nivelul de ocupabilitate (inclusiv pentru cei de nivel A – „ușor ocupabili”), prin furnizarea de servicii specializate de medierea muncii organizate și desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare;

·      OS5. Susținerea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu a tinerilor NEETs cu nivel de ocupabilitate A – „ușor ocupabili” prin acordarea de sprijin persoanelor din grupul țintă pentru înființarea de afaceri. Se vor avea în vedere oferirea unor servicii personalizate, precum și acordarea de subvenții sub formă de micro-granturi pentru înființarea de noi afaceri pentru tinerii NEETs ale căror planuri de afaceri vor fi aprobate în cadrul proiectului.

 

Rezultatele acestui proiect au în vedere înscrierea tinerilor la cursurile de formare profesională de tip calificare/inițiere/specializare/perfecționare și dobândirea unei calificări sau certificări, respectiv îmbunătățirea competențelor profesionale. Prin implementarea proiectului se urmărește și medierea tinerilor pe piața muncii pentru stimularea ocupării forței de muncă și înființarea unor afaceri pentru nouă dintre aceștia, în baza planurilor de afaceri depuse.

 

Proiectul „CARIERA TA INCEPE CU NOI – PROGRAM DE SERVICII INTEGRATE ADRESAT TINERILOR NEET'S DIN REGIUNEA CENTRU!” își propune îmbunătățirea posibilităților de încadrare pe piața muncii și de calificare a 378 tineri NEETs. Dintre aceștia, cel puțin 165 își vor găsi un loc de muncă și cel puțin 227 tineri vor obține un certificat de calificare.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman.

 

Mai multe informații referitoare la proiect se pot obține la numărul de telefon 021.642.79.51, adresa e-mail: 012de5620a700120b357c7ccb661898d sau accesând www.trendconsulting.ro.

 

 

 


  
PUBLICITATE

Caz de pestă porcină la Sânpetru

Caz de pestă porcină la Sânpetru
(0 voturi)
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023

Un nou caz de pestă porcină africană a fost descoperit în Sânpetru. Pe un câmp, locuitorii au gasit un animal mort și au anunțat autoritățile. Din păcate analizele au confirmat că animalul era bolnav. Au fost luate de urgență toate măsurile pentru prevenirea răspândirii bolii, însă deocamdată nu s-a putut stabili cu exactitate de unde porovenea porcul aruncat pe câmp, anchetă continuă, iar autoritățile fac apel la cei care dețin informații să anunțe.

Pesta porcină africană este o boală infecțioasă, foarte contagioasă, virotică, cu evoluție obișnuit acută care afectează porcul domestic și diverse specii sălbatice. Virusul pesta porcină africană este foarte rezistent la acțiunile factorilor fizici, chimici și biologici. Rezistă 3 luni în unitățile de creștere a porcilor sau în terenuri contaminate, 10 săptămâni în cadavre, 18 luni în sânge la temperaturi de +4⁰C, 6 ani în sângele conservat la gheață, 3-6 luni în carne sărată și afumată. În caz de apariție, boala se declară oficial și se aplică măsuri severe de carantină. Repopularea unității se face numai după 6 luni de la ridicarea măsurilor de carantină.

 

Piețele brașovene – spații moderne pentru producători și clienți

Piețele brașovene – spații moderne pentru producători și clienți
(0 voturi)
Marţi, 11 Octombrie 2022
Municipalitatea a demarat un program de modernizare a piețelor care are ca obiectiv adaptarea acestui tip de comerț la cerințele actuale, după ce, în luna iunie, Consiliul Local a adoptat un nou regulament privind organizarea comerţului în pieţele publice ale municipiului Braşov, astfel încât toate categoriile de producători din domeniul agricol să aibă un acces facil, cu o verificare mai strictă a calității și autenticității produselor.
Obiectivul final este ca tot mai mulți brașoveni să își achiziționeze legumele, fructele, produsele agro-alimentare direct de la producători. Primele piețe care au intrat în programul de modernizare sunt piața Dacia, Astra și Star. În urma modernizării, toate tarabele din aceste piețe vor fi incluse într-o construcție închisă, ceea ce va asigura un confort optim pentru clienți și producători, dar și o păstrare mai bună a legumelor și fructelor. Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale acestora, ca în momentul de față. Vor fi create spații anexă pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei și expoziții cu vânzare pentru produsele agricole și agroalimentare.
De asemenea, vor exista și spații de vânzare a produselor alimentare: măcelării, magazine cu produse de panificație, magazine alimentare. În cazul acestor magazine, unul dintre criteriile de selecție va fi dacă își vând propriile produse sau sunt doar distribuitori de produse alimentare.
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com

Materiale video recente

Emisiune 12 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 12 iulie
Jurnal 11 iulie

(Ştirile Nova)
Jurnal 11 iulie
Emisiune 11 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 11 iulie
Emisiune 10 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 10 iulie

Hart Hotel