Încă 13 blocuri propuse de primărie pentru a fi eficientizate energetic prin PNRR
Încă 13 blocuri propuse de primărie pentru a fi eficientizate energetic prin PNRR
|
Luni, 10 Octombrie 2022 |
În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea a depus trei solicitări de finanțare nerambursabilă în valoare de 35.536.931,91 lei fără TVA, pentru renovarea energetică a 13 blocuri de locuințe. Aceste proiecte fac parte din componenta V – „Valul renovării“, fiind al doilea apel lansat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru clădirile rezidențiale multifamiliale. Finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat cel de al doilea apel de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – „Valul renovării“, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3 — Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.
În cadrul acestui apel, primăria a depus 3 proiecte de finanțare pentru creşterea eficienței energetice la 13 blocuri de locuințe: Str. Neptun nr. 15A; Str. Zizinului nr. 57; Str. Molidului nr. 21, bl. 32; Str. Molidului nr. 33, bl.42; Str. Zizinului nr. 112, bl. 2; Str. Calea București 81,83,85; Str. Calea București 79; B-dul. Griviței 51; Str. Al. Vlahuță nr. 3; Str. 9 Mai nr. 8A; Str. Colinei nr. 1, bl. C2; Str. Poiana lui Stechil nr. 9, bl. 3; Str. Soarelui nr. 8.
Și acest apel de proiecte funcționează tot pe sistemul ,,primul venit, primul servit”, doar că, de data aceasta, nu mai există o limitare a solicitărilor de finanțare, în funcție de suma alocată, ci apelul rămâne deschis până în data de 23 octombrie. După închiderea apelului se va face verificarea proiectelor și documentațiilor depuse, apoi primele proiecte eligibile, în funcție de ora depunerii, vor fi finanțate. Având în vedere ca primăria a depus în primele minute solicitarea de finanțare, sunt șanse destul de mari să obțină această finanțare.
|
|
15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov
15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov
|
Luni, 10 Octombrie 2022 |
Primăria Brașov continuă programul de asigurare a finanțării investițiilor prin fonduri nerambursabile, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Astăzi, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 12.928.365,91 lei fără TVA, pentru renovarea integrată a celor trei corpuri de clădire ce compun Opera Brașov. Acest proiect face parte din componenta V – Valul renovării, Operațiunea B1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, iar finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat apelul de proiecte din Planul național de redresare și reziliență, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice.
Vă reamintim că, în această vară, municipalitatea a executat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor - foaier, garderobă, casierie, de modernizare a echipamentelor de scenotehnică și a amenajat o toaletă pentru persoanele cu dizabilități.
|
|
În perioada 12 – 19 octombrie se va desfășura cea de a treia campanie de deratizare din acest a
În perioada 12 – 19 octombrie se va desfășura cea de a treia campanie de deratizare din acest a
|
Luni, 10 Octombrie 2022 |
De miercuri, 12 octombrie, începe cea de a treia campanie de deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Campania se va desfășura cu un număr de 20 de echipe, în perioada 12 – 19 octombrie, în intervalul orar 8.00-20.00, în funcție de condițiile meteo.
Acțiunea de deratizare constă în amplasarea, în stațiile de intoxicare montate în jurul blocurilor de locuințe, lângă gardurile vii de pe domeniul public, în parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, a platformelor de gunoi și în alte zone din municipiu, a substanțelor raticide, sub forma de bloc cerat sau pastă. Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care să nu permită accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă.
Cele două tipuri de produse, avizate de Ministerul Sănătății și care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății, sunt:
- Deration Parafinat, care este un bloc parafinat, de culoare albastră;
- Colbrom, care este o pastă, ambalată în pliculețe și este de culoare roșie.
Antidotul, în caz de intoxicare accidentală, este vitamina K, pe care operatorul care gestionează activitatea de deratizare, Coral Impex SRL, o asigură Spitalului Județean de Urgență Brașov.
Municipalitatea face un apel la cetățenii municipiului Brașov să supravegheze copiii pentru a nu atinge stațiile de intoxicare, precum și produsele raticide, iar în situația în care constată acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală la nr. de telefon 0268/954.
Deși stațiile de intoxicare sunt astfel proiectate pentru a nu permite accesul altor animale la substanța raticidă, posesorii de animale sunt rugați, în zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozătoarelor, să țină câinii în lesă, ca o măsură suplimentară pentru a se asigura că aceștia nu intră în contact, accidental, cu produsele raticide.
|
|
De anul viitor, toți elevii de la Emil Racoviță ar putea învăța de dimineață
De anul viitor, toți elevii de la Emil Racoviță ar putea învăța de dimineață
|
Miercuri, 05 Octombrie 2022 |
Primăria Brașov a semnat la sfârșitul lunii trecute contractul pentru ,,Containere modulare - Clădire modulara și branșamente, pentru extindere săli de clasă la Colegiul de Științe ale Naturii - Emil Racoviță”, care presupune amenajarea unei clădiri modulare pe două niveluri, cu 8 săli de clasă și grupuri sanitare. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA.
Conform contractului, prestatorul trebuie să furnizeze, monteze și să pună în funcțiune, la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“, o clădire modulară provizorie etajată (parter+etaj) LA CHEIE, prevăzută pentru 8 săli de clasă, din care 4 săli de clasă la parter și 4 la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scară de acces complet echipată, cu propriul container modular.
Suprafața minimă a unei clase compuse din 3 containere modulare va fi de 39,39 mp.
Coridorul care va asigura accesul în sălile de clasă și în grupurile sanitare, atât la parter, cât și la etaj, va fi compus din 4 containere modulare, cuplate pe lungime.
Construcția modulară va avea grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, atât la parter, cât si la etaj, echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete și pisoare (pentru grupurile sanitare ale băieților).
Achiziția mai include: documentații pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, pregătirea terenului, execuția platformei betonate, branșamente apă, canal și electricitate.
|
|
|