Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

"Industrii inteleginte", organizate de Concordia și BCR

"Industrii inteleginte", organizate de Concordia și BCR
(1 vot)
Marţi, 28 Mai 2024

Concordia și BCR prezintă primul summit de business sub umbrela Industrii Inteligente, care are loc la Brașov, pe 30 mai

 

 

·    Seria de evenimente „Industrii Inteligente”, organizate de Concordia și BCR în diverse orașe din țară, deschid dezbtarerea despre interoperabilitate și promovează utilizarea noilor tehnologii pentru a spori competitivitatea și productivitatea companiilor din România, de la întreprinderile mici până la marile companii.

·      Primul eveniment din țară este organizat sub forma unui summit de business și are loc la Brașov, joi, 30 mai. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe platforma Concordia.

·     Summit-ul Industrii Inteligente Brașov reunește o suită de antreprenori, lideri de business și experți în industrializarea 4.0, economia circulară și utilizarea fondurilor europene.

 

București, 27 mai 2024 – Banca Comercială Română și Confederația Patronală Concordia extind proiectul Industrii Inteligente printr-o serie de evenimente cu public, care vor avea loc în țară. Primul eveniment are loc pe 30 mai, în Poiana Brașov, la Hotel Elexus și este organizat sub forma unui summit de business, care reunește o suită de antreprenori și experți în industrializarea 4.0, economia circulară și fonduri europene. Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în secțiunea dedicată de pe platforma Concordia.

 

În cadrul summit-ului Industrii Inteligente Brașov, Horațiu Țepeș, Fondator și CEO Bilka, împreună cu Lucian Ulmanu, CEO ARKA, Violeta Balint, Director General Sennheiser Brașov și Bogdan Cernescu, Head of Corporate Banking BCR, vor discuta despre perspectivele reindustrializării, despre provocările și sinergiile dintre tranziția verde și cea digitală, dar și cum poate România să avanseze ca lider regional industrial.

În plus, Tibor Berszány, Fondator și Director General Bertis, Vlad Neagu, Co-fondator Regalina, Mihai Muntean, Fondator ArtDecor și Oana Bâra, Coordonator programe de finanțare BCR, vor dezbate cum poate fi implementat un model de afaceri bazat pe circularitate, care susține consumul și producția durabilă, dar și cum pot fi utilizate fondurile europene pentru dezvoltarea afacerilor și stimularea competitivității.

De asemenea, Radu Burnete, Director Executiv Concordia, va discuta cu Mihai Matei, CEO Essensys Software, despre cum poate contribui sectorul IT la creșterea automatizării și digitalizării industriei, în timp ce Sergiu Manea, CEO BCR, va vorbi despre tendințele viitorului, anticipare și soluții pentru adaptarea business-urilor la schimbările societale.

 

„Prin fiecare interacțiune cu mediul de afaceri observăm că există dorință de consultare, de colaborare și scalare de business. De aceea, prin seria de evenimente „Industrii Inteligente” mergem în țară și aducem împreună comunitățile locale de antreprenori, printr-o abordare care încurajează schimbul de idei și expertiză, despre cum creăm produse și servicii cu valoare adăugată mare. Susținem conversația despre exportul de produs gândit și fabricat în România, despre relevanță și impactul modernizării tehnologice, cu toate resursele pe care le implică, inclusiv investițiile în resursa umană și nevoia de a crea competențe pentru prezent și viitor”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

 

„Suntem la un punct de cotitură în care succesul companiilor românești depinde tot mai mult de adoptarea rapidă a tehnologiilor și practicilor inovatoare. Trebuie să discutăm despre cum putem integra digitalizarea și automatizarea în procesele de producție pentru a crește competitivitatea, pentru a utiliza mai eficient resursele și pentru a genera, în consecință, mai multă valoare adăugată în economia românească. Seria de evenimente „Industrii Inteligente” este în primul rând o platformă prin care facilităm schimbul de idei care să impulsioneze și să dinamizeze și mai mult afacerile românești. Confederația Patronală Concordia este dedicată acestui efort și ne punem la dispoziție expertiza, resursele și energia, cu convingerea că România nu va pierde acest tren important”, consideră Radu Burnete, Director Executiv Confederația Patronală Concordia.  

Industrii Inteligente este o inițiativă dezvoltată de Confederația Patronală Concordia în parteneriat cu BCR, ca un demers de a găsi soluții concrete menite să sporească productivitatea, complexitatea și competitivitatea economiei românești, într-un context marcat de tranziția la economia verde și digitală.

Sub această umbrelă, a fost dezvoltată o serie de dezbateri cu antreprenori, cu scopul de a identifica măsuri relevante atât la nivel sectorial, cât și transversal. Primul eveniment a avut loc în noiembrie 2023, în București, și a reunit peste 200 de antreprenori și lideri de business. În 2024, seria de evenimente Industrii Inteligente continuă în țară, în Brașov, Cluj și Bacău.

Accesul la evenimentul Industrii Inteligente de la Brașov, din 30 mai, se face gratuit, în limita locurilor disponibile în sala Hotelului Elexus, din Poiana Brașov, pe baza unei aplicații disponibile aici - https://concordia.ro/industrii-inteligente/conferinta-brasov-30-mai-2024

***

Confederația Patronală Concordia (CPC) este confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind 17 industrii cheie pentru economia românească, peste 2200 de companii cu peste 330.000 de angajați, care au o contribuție totală de 26% din PIB. Concordia este singura organizație parte a BusinessEurope , a Organizației Internaționale a Angajatorilor (IOE) și al Business at OECD (BIAC) și partener legitim în toate dezbaterile publice de la nivelul Guvernului, al Parlamentului și ale structurilor de decizie din teritoriu. Mai multe detalii despre CPC pe website: www.concordia.ro

 

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 318 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 69% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). Clienții BCR dispun de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale (2.000 de echipamente) și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați biroul de presă la adresa: ">864add870af439ad412b7534734f67c9

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

 

Pentru mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de BCR, vă rugăm să ne contactați la:

 

www.bcr.ro

4802dbdf73693adef7aaa919978581e7

*2227, apelabil gratuit din toate reţelele naţionale



­

 

 

Fără drumuri la Casa de Pensii

Fără drumuri la Casa de Pensii
(1 vot)
Luni, 06 Mai 2024
Românii vor scăpa de drumurile inutile la Casele de Pensii Publice și de alergarea după adeverințe și hârtii. Ministerul Muncii a pus în procedură de transparență decizională un proiect de hotărâre a Guvernului ce privește Nota de Fundamentare referitoare la necesitatea și portunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice”.

”Guvernul României s-a angajat în cadrul Planului Național de Recuperare și Reziliență (PNRR) Componenta 8 (Reforma fiscală și reforma pensiilor) Jalonul 240, investiția 10, Eficiență operațională și servicii electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare, să implementeze noul sistem informatic in cadrul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), acest sistem informatic urmând să cuprindă o serie de componente care funcționează în mod integrat și centralizat:

- Portal – Componenta de comunicare cu persoane publice, care furnizează setul actual de servicii electronice, precum și un nou set de funcționalități;

- Servicii electronice în domeniul pensiilor și al altor drepturi de asigurări sociale;
Guvernul, obligat să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP

- Serviciu electronic pentru completarea cererii de emitere de bilete de tratament și servicii electronice în zona de înregistrare a contribuabililor;

- Servicii electronice în domeniul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale;

- Aplicația „e-Talon” care va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic și tipărit pentru toți pensionarii aflați în plată.

PNRR obligă, de asemenea, Guvernul României să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP. aducerea tuturor acestor date într-un format digital unitar este obligatorie pentru orice plan de digitalizare al CNPP, care să susțină procesul de reformă / recalculare al pensiilor.
 
PUBLICITATE

Schema de compensare - plafonare pentru energie ar putea fi prelungită până în 2026

Schema de compensare - plafonare pentru energie ar putea fi prelungită până în 2026
(0 voturi)
Luni, 11 Martie 2024
Schema de compensare - plafonare pentru energie ar putea fi prelungită până în 2026, iar un răspuns final sper să îl avem în maximum două săptămâni, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, confirmând astfel informațiile publicate de noi anterior.

„În trimestrul III al anului trecut, luând în calcul preţurile plafonate, deci cele plătite efectiv de români, România a avut al patrule cel mai ieftin gaz şi a cincea cea mai ieftină energie electrică din Uniunea Europeană. Sunt datele Eurostat pe trimestrul III din 2023. Sunt curios dacă aceste ştiri pozitive vor fi preluate. Avem în acest moment o schemă care funcţionează şi a asigurat o stabilitate pentru clientul final şi asta a fost foarte important. A asigurat şi o predictibilitate pentru restul anului. E adevărat, am întâmpinat dificultăţi pe partea de compensare a furnizorilor, acolo unde datoriile sunt semnificative la Ministerul Energiei şi cred că vorbim de undeva la 1,5 – 1,6 miliarde lei. În acest context, noi am luat în calcul faptul că preţurile din piaţă au scăzut şi atunci urmărim, împreună cu ANRE, o formulă de ajustare a schemei de compensare – plafonare, care să reflecte aceste preţuri mai mici din piaţă şi care să se simtă şi la nivelul românilor. În niciun, caz preţurile nu vor creşte la consumatorul final”, a spus Burduja.

Întrebat dacă schema de compensare – plafonare ar putea fi prelungită şi după luna martie a anului viitor, ministrul Energiei nu a negat această variantă.

„E o variantă de prelungire a schemei de plafonare până în 2026, dar nu vreau să mă pronunţ. Un răspuns final sper să îl avem în maxim două săptămâni, Vom purta o corespondenţă cu Comisia Europeană pe tema asta. Comisia ne lasă”, a precizat demnitarul.

La ora actuală, se află în vigoare o schemă de plafonare a preţurilor la energie, ce urmează să expire pe 31 martie 2025.
 

Președintele AFM a anunțat când începe Programul Rabla 2024. O primă de casare a fost majorată

Președintele AFM a anunțat când începe Programul Rabla 2024. O primă de casare a fost majorată
(0 voturi)
Luni, 11 Martie 2024
Conform lui Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM, ediția din 2024 a programului Rabla, inclusiv Rabla Plus, debutează pe 19 martie.
 
„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi. Pe data de 19 vor demara Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi (n.n. – primari, șefi de UAT-uri), mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei (n.n. – suma existentă și în programul din 2023 la nivelul UAT-urilor), dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche”, a declarat Neculaescu.

Prin urmare deși unii au interpretat – din cauza declarației neclare – că suma de 120.000 de lei (24.000 de euro!) este oferită celor care vor să cumpere o mașină electrică prin Rabla Plus, inclusiv persoanelor fizice, informația se referă strict la UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale).

De altfel, în ghidul de finanțare se menționează încă de anul trecut că „instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat”.

Preşedintele AFM a fost prezent la Târgovişte, unde a semnat contracte de finanţare ale mai multor localităţi dâmboviţene beneficiare ale programelor AFM privind staţiile de încărcare electrice şi realizarea de piste de biciclete.
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com

Materiale video recente

Emisiune 26 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 26 iulie
Jurnal 25 iulie

(Ştirile Nova)
Jurnal 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 25 iulie
Emisiune 25 iulie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 25 iulie

Hart Hotel