Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS ŞI NEXTGEN CATV, O NOUĂ GRILĂ DE EMISIUNI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ TELESPECTATORII NOŞTRI FIDELI *** EMISIA RADIO NOVA SE RECEPŢIONEAZĂ PE FRECVENŢA 98.2 MHZ *** [email protected] *** telefax 0368 446046

Ministerul Educației în colaborare cu Teach for Romania lansează un program pilot de mentorat

Ministerul Educației în colaborare cu Teach for Romania lansează un program pilot de mentorat
(1 vot)
Vineri, 24 Septembrie 2021
 
Ministerul Educației din România participă la programul de politică al UE Suport și formare pentru profesori începători (NEST), derulat în cadrul Erasmus +, acțiunea-cheie 3 privind schema de finanțare pentru experimentarea de politici publice, cu un program-pilot de mentorat vizează cadrele didactice debutante. Acesta se derulează în consorțiu prin colaborarea a 16 organizații partenere din 6 state membre ale Uniunii Europene și face parte din proiectul internațional NEST - Suport și formare pentru cadre didactice debutante, finanțat prin programul Erasmus+, subprioritatea 3 „Sprijin pentru reforma politicilor publice”. În România, proiectul se desfășoară în parteneriat de Ministerul Educației şi Teach for Romania, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. În acest context, NEST contribuie la stabilirea de noi practici de mentorat adaptativ pentru profesorii aflați la început de carieră. Scopul NEST constă în implementarea unui sistem de formare de mentori, respectiv evaluarea efectelor acestui tip de formare asupra mentorilor și profesorilor debutanți care lucrează în școli defavorizate din România. În acest sens, Ministerul Educației și Teach for Romania demarează procesul de înscriere în programul-pilot de mentorat adresat cadrelor didactice debutante care profesează în școli publice vulnerabile din România. Atât cadrele didactice debutante, cât și cadrele didactice cu experiență și rezultate, care își doresc să se alăture în calitate de membri, sunt invitate să își depună candidaturile în perioada 24 septembrie - 11 octombrie 2021.
 
Ce beneficii oferă programul? Pe parcursul programului, cadrele didactice debutante vor beneficia de mentorat adaptiv pentru:
 
- dezvoltarea competențelor de predare la clasă
 
- facilitarea lucrului cu elevi din medii defavorizate și obținerea de rezultate școlare mai bune cu aceștia
 
- dezvoltarea abilității de a crea un mediu sigur și încurajator la clasă
 
- creșterea satisfacției și a gradului de retenție în profesie. Criterii de eligibilitate pentru profesorii debutanți
 
Acest program se adresează cadrelor didactice care întrunesc cumulativ următoarele condiții:
 
- au cel mult 2 ani de experiență în predare în sistemul public
 
- predau în anul școlar 2021 - 2022 în ciclul primar sau gimnazial într-o școală cu grad ridicat de vulnerabilitate din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vaslui
 
- participă pe bază de voluntariat și au o motivație autentică de a face parte din proiect.
 

First Job School organizează CEL MAI MARE TÂRG AL LOCURILOR DE MUNCĂ

First Job School organizează CEL MAI MARE TÂRG AL LOCURILOR DE MUNCĂ
(0 voturi)
Miercuri, 22 Septembrie 2021
 
First Job School organizează în perioada 23-24 septembrie CEL MAI MARE TÂRG AL LOCURILOR DE MUNCĂ. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va găzdui peste 50 angajatori din județele Brașov și Covasna care pun la dispoziția participanților peste 300 locuri de muncă.
 
Târgul se adresează persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă dar și angajaților care doresc să-și schimbe locul de muncă. Ofertele de angajare acoperă majoritatea domeniilor de activitate vizând atât poziții entry level cât și top management din: turism, alimentație publică, IT, producție, administrativ, comerț, servicii, etc. Angajatorii caută atât muncitori necalificați cât și specialiști în diverse domenii. De asemenea sunt oferte pentru persoanele care doresc să lucreze în străinatate cu salarii pornind de la 1500 euro/lună, fără comision de recrutare și pentru studenți/absolvenți. Organizatorii preconizează participarea a peste 1000 de candidați.
 
Organizatorul evenimentului face parte dintr-un grup de firme existente pe piață de peste zece ani, recunoscute pentru serviciile de calitate oferite în domeniul formării profesionale a adulților și în domeniul resurselor umane. First Job school a certificat peste 5000 persoane în diverse meserii, fiind lider de proiect în mai multe proiecte cu finanțare europeană neramursabilă, a consiliat și plasat peste 3000 persoane.
 
First Job School are experienta în a organiza evenimente de amploare, organizând și alte târguri de locuri de muncă, conferințe, seminarii și campanii, de interes național, în domeniul resurselor umane și al formării profesionale. Evenimentul iși propune să atragă candidați atât din mediul urban și rural, interesați de găsirea/schimbarea locului de muncă, în toate domeniile de activitate, vizând poziții de Entry Level până la Top Management.
 
PUBLICITATE

Muzica din Croația ajunge la Brașov

Muzica din Croația ajunge la Brașov
(1 vot)
Luni, 20 Septembrie 2021
 
Luni, marți și miercuri, brașovenii și turiștii din oraș sunt invitați la o serie de concerte de muzică croată! Stagiunea estivală a Filarmonicii Brașov se încheie cu Săptămâna Muzicii Croate, în cadrul căreia melomanii din oraș sunt așteptați la trei recitaluri. Evenimentele vor începe la ora 19 în Piața Sf. Ioan, iar intrarea este gratuită.
 
Astfel în ziua de luni vor urca pe scenă Elvis Stanić Group (Elvis Stanić – chitară, voce, Alba Nacinovich - voce, sampler, Ivan Popeskić, claviaturi și alte efecte, Damjan Grbac - chitară bas, Branimir Gazdik - tobe). Marți, publicul este invitat să asculte Zvjezdan Ružić Sextet (Zvjezdan Ružić - pian, Tomaž Gajšt - trompetă, Vojkan Jocić - saxofon sopran, Lenart Krečič, saxofon tenor, Miha Koren - contrabas, Adriano Bernobić - tobe), iar miercuri va fi seara celor de la Saxsophon Quartet Papandopulo (Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković, Tomislav Žužak).
 
La eveniment va participa și ambasadoara Croației în România, Marija Kapitanović, care a transmis următorul mesaj publicului brașovean: “Dragi prieteni români, Ne bucurăm foarte tare că talentul muzical croat și creativitatea vor fi prezente la Săptămâna Muzicii Croate la Brașov. Credem cu tărie că acesta este doar începutul unei mai bune cunoașteri și legături între Croația și România prin cel mai direct mediu artistic, iar acesta este muzica. Astfel, este o mare onoare pentru Ambasada Republicii Croația în România să sprijine acest eveniment care pune în lumină importanța creativității, a colaborării internaționale, a inovației și - nu în ultimul rând – timpul petrecut împreună. Bucurați-vă de muzică!”
 
Săptămâna Muzicii Croate este un eveniment realizat de Filarmonica Brașov în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Croația, orașul Zagreb, Ambasada Republicii Croația în România și Platform for Culture și este susținut de Primăria Municipiului Brașov.
 
Pentru cei ce așteaptă cu nerăbdare revenirea concertelor de la Sala Patria, Filarmonica Brașov va deschide noua stagiune joi, 23 septembrie 2021, dar va oferi câteva evenimente muzicale și în zilele premergătoare acestei date. Astfel, luni, pe 20 septembrie, la Sala Patria va cânta Orchestra Națională de Tineret începând cu ora 18; marți, de la ora 19, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® va începe stagiunea camerală, iar miercuri, la Sala Mare, va avea loc un recital de vioară și pian cu Florin Ionescu-Galați și Corina Ibănescu.
 

”Actualizarea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor angajatilor pentru dezvoltarea vietii

”Actualizarea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor angajatilor pentru dezvoltarea vietii
(2 voturi)
Vineri, 10 Septembrie 2021
 
First Job School organizeaza in de data 24 septembrie 2021, intre orele 09.00-18.00 CEL MAI MARE TARG DE LOCURI DE MUNCA la Casa Armatei Brasov, organizat in cadrul proiectului ”Actualizarea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor angajatilor pentru dezvoltarea vietii active” , cod 134236. Obiectivul general al proiectului urmareste, prin promovarea principiilor de nediscriminare, egalitate de gen si de sansa, cresterea gradului de participare si facilitarea accesului la programe motivante de formare profesionala continua pentru adultii angajati din Regiunea Centru, in special pentru cei cu nivel scazut de calificare (ISCED 0-2) si/sau cu calificari care nu mai sunt cerute pe piata muncii sau au ocupatii din grupa majora 9 conform COR (nivel ISCED 3) si care au varsta peste 40 ani si/sau au domiciliul intr-o zona rurala din Regiunea Centru, prin masuri sustinute care sa conduca la constientizarea angajatilor si angajatorilor cu privire la beneficiile formarii profesionale continue (FPC), care sa conduca la sustinerea unui sistem coerent si de durata de informare, consiliere si orientare profesionala adulti in Regiunea Centru, care sa furnizeze programe de FPC racordate la cerintele regionale ale pietei muncii si ale nevoilor beneficiarilor directi, adaptate atat nevoilor individuale de dezvoltare a competentelor profesionale proprii, cat si a competentelor-cheie ce sustin dezvoltarea personala, ocuparea unui loc de munca si incluziunea sociala, corelativ cu stimularea cooperarii si a implicarii partenerilor sociali din Regiunea Centru in dezvoltarea sistemului de FPC.
 
Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va gazdui minim 15 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 50 locuri de munca.
 
Ofertele de angajare prezentate la targ sunt din toate domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: IT, productie, administrativ, comert, servicii, turism etc. Angajatori de renume din Regiunea Centru cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii. Ofertele de angajare sunt atat pentru persoanele cu experienta in domeniile amintite cat si pentru absolventi de liceu, studenti sau muncitori necalificati.
 
First Job School are o experienta de peste 18 ani pe piata, a fost lider de parteneriat cat si beneficiar in mai multe proiecte cu finantare europeana nerambursabila si a certificat peste 5000 de persoane in diverse meserii. De asemenea are traditie in organizarea targurilor de locuri de munca in mai multe judete: Sibiu, Mures, Harghita, Constanta etc. Pentru mai multe detalii, va rog sa ne contactati la a58754e492391b263c34c2467e012e62 sau la telefon 0268511951.
 
PUBLICITATE
http://www.pensiuneacristal.ro
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 19 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 19 mai
Emisiune 19 mai

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 19 mai