Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Prin CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC ***

Conferința de Educație Timpurie ajunge pentru prima dată la Brașov, pe 28 octombrie

Conferința de Educație Timpurie ajunge pentru prima dată la Brașov, pe 28 octombrie
(1 vot)
Miercuri, 25 Octombrie 2023

Conferința de Educație Timpurie, singurul eveniment dedicat educației timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar ce activează în sistemul public, va fi organizată pentru prima dată și la Brașov.

Conferința va aborda tema ''Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie'', o temă esențială pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială în primii ani de viață.

Cadrele didactice ce vor fi prezente la Conferința de Educație Timpurie organizată la Brașov vor participa la workshop-uri complexe susținute de experți internaționali în educație preșcolară, din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Cel mai recent studiu național arată că 42% dintre elevii români suferă de analfabetism funcțional. Putem schimba aceste cifre alarmante dacă înțelegem că este nevoie de dezvoltarea unor abilități încă din primii ani de viață.

Lectura și scrisul, introduse prin metode adaptate vârstei, susțin curiozitatea și pasiunea de a învăța în anii de școală și ulterior acestora. Un pas important pentru prevenirea analfabetismul funcțional poate fi introducerea lecturii și a scrisului, prin metode optime, încă din primii ani de viață. Copilul este astfel sprijinit și dobândește abilități pentru a-și susține pasiunea de a descoperi și curiozitatea pe termen lung, cu impact real în viitorul său.

Experții în educație preșcolară prezenți la Brașov vor susține sesiuni de training pentru personalul didactic. Sunt formatori recunoscuți la nivel mondial care vor aborda concepte inovatoare, atât de necesare pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din România la cele mai performante modele internaționale.

Trainerii ce vor fi prezenți la ediția de la Brașov sunt:

·         Pete Moorhouse - este consultant în teme de educație timpurie, cercetător și autor de renume din Marea Britanie. Este considerat o autoritate în domeniul lucrului cu lemnul în educația timpurie. Pentru contribuția sa semnificativă în promovarea creativității în educație, în 2019, a câștigat premiul național oferit de Creative Learning Guild și este, de asemenea, Fellow al Royal Society of Arts. Mai mult, a fost distins cu Bursa Churchill pentru a efectua cercetări internaționale privind cele mai bune practici de lucru cu lemnul în educație.

·         Stuart Stotts - este autor, muzician și formator educațional din Madison, Wisconsin (SUA). Începând cu 1987, Stuart a lucrat în școli din întreaga lume, încurajând muzica, povestea și creativitatea elevilor și profesorilor. El a susținut, de asemenea, evenimente și conferințe internaționale pe teme care includ creativitatea, cultivarea bunătății, muzica și povestea în sălile de clasă, construirea de relații în școală și dezvoltarea alfabetizării la copiii mici. Prezentările lui Stuart includ muzică, mișcare, reflecție și strategii practice pentru utilizarea de zi cu zi.

·         Valentina Secară - fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie și a primei creșe private din România și promotor al conceptului de educație pentru copiii cu vârsta 0-3 ani, Valentina a realizat stagii de pregătire, atât în România, cât și în Marea Britanie, pe diferite arii din domeniul pedagogic și al managementului educațional. Prin First7 – Parents & Educators Coaching, a susținut numeroase sesiuni de training pentru cadre didactice din învățămâtul preșcolar și primar, dar și webinarii pentru părinți, pe teme legate de îngrijirea și educația copilului mic, stimularea intelectuală, emoționala și fizică a acestuia.

 

Libris organizează LIBfest în perioada 24-29 octombrie

Libris organizează LIBfest în perioada 24-29 octombrie
(0 voturi)
Miercuri, 25 Octombrie 2023

LIBfest - târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris - va avea loc online, în perioada 24-29 octombrie 2023. Iubitorii de cultură din țară, dar și din afara ei, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale precum echilibru, sănătate emoțională și dezvoltare personală, dar și volume cu autografele celor mai iubiți autori vor fi disponibile în cadrul acestei ediții, alături de reduceri până la 86% la peste 750.000 de volume în română și engleză.

Eveniment cu tradiție pe piața cărții din România, LIBfest continuă sărbătoarea dedicată literaturii, cititorilor si scriitorilor cu LIBfest ediția octombrie 2023, ce va avea loc in perioada 24-29 octombrie.

Ne bucurăm să oferim un spațiu în care cititorii și creatorii de conținut cultural pot interacționa într-un mod autentic și creativ, deoarece la LIBFest aducem în prim-plan nu doar cărțile, ci și pasiunea și comunitatea care se formează în jurul lor. Cu dezbateri care pun sub lupă subiecte actuale de interes, dialoguri și dezbateri valoroase cu autorii momentului și lansări de cărți așteptate, ne propunem să aducem un suflu nou în ceea ce înseamnă experiența culturală”, precizează Augusta Oniță Bagoly, Director Evenimente LIBfest, un proiect marca Libris.

 

Cine întră în dialog la LIBfest, ediția octombrie 2023

Sub umbrela #LibrisTalks, Denisa Comănescu, Mihaela Bilic, Petronela Rotar, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alex Donovici, Andrei Ruse, Horia Sîrghi, Ruxandra Gîdei și mulți alții invită iubitorii de lectură la dialoguri și dezbateri pe teme literare, precum „Lectura ca rutină de self- care”, „Colaborarea dintre minte și trup”, „Geniotip” „Gândirea critică formată prin cărți”, „Rutini sănătoase”, „Literatura ca profesie”, „LibrisTalks pe limba copiilor” sau „LibrisTalks pe limba editorilor”.

„Bineînțeles că nu puteau lipsi autorii români aflați în topul vânzărilor, precum Petronela Rotar, Ioana Chicet Macoveiciuc sau Alex Donovici, dar și cei mai apreciați creatori de conținut literar precum Zaifet sau 4 fără 15. În ton cu tema evenimentului, i-am invitat la dialoguri despre sănătate, rutina lecturii, respectiv despre rolul cărților pentru copii în dezvoltarea echilibrată a celor mai mici dintre cititori”, a mai precizat Augusta Oniță-Bagoly.

 

Reduceri de până la 86%

LIBfest aduce reduceri consistente la peste 750.000 de titluri în limba româna și limba engleză.

Așa cum au fost obișnuiți la toate edițiile LIBfest, vizitatorii sunt invitați să acceseze cele peste 200 de standuri virtuale ale celor mai cunoscute edituri din România, dar și de peste hotare. Titluri de la Humanitas, Polirom, Litera, Grupul Editorial Art, Creator, Corint, Rao, Nemira, Penguin, Macmillan, HarperCollins, Simon&Schuster, dar și multe altele vor fi prezente în târgul online cu oferte foarte atractive pentru cititori.

Programul complet al LIBfest, precum și evenimentele, lansările de carte și dialogurile sunt disponibile alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro. De asemenea, evenimentele și dezbaterile culturale pot fi urmărite si pe pagina de Facebook, Libris.ro. 

 

Despre LIBRIS

Afacere 100% românească, Libris a intrat pe piața de carte în 1991, cu librăria St. O. Iosif din Brașov. În 2009, apare Libris.ro care, în 14 ani de existență în online, a devenit nume de referință pe segmentul de librării, livrând comenzi către 1,85 milioane de clienți din întreaga lume.

 

În toți acești ani, Libris și-a asumat activ un rol de susținător al lecturii și a derulat campanii numeroase în acest sens. Din 2019, Libris a demarat proiectul CarteTeca, prin care își propune să doteze unitățile de învățământ de stat din România cu volume actuale, care să-i atragă pe copii și adolescenți către lectură.

CarteTeca, ediția a-V-a se desfășoară în perioada 12-29 octombrie 2023 și se  adresează tuturor instituțiilor de învățământ de stat din România, de la educație timpurie până la nivelul liceal, inclusiv. Formularul de înscrieri este disponibil pe site-ul Libris, iar lista completă a donațiilor și a beneficiarilor proiectului CarteTeca 2023 va fi publicată vineri, 3 noiembrie 2023.

 
PUBLICITATE

Jocurile de cazinou favorite în funcție de țară

Jocurile de cazinou favorite în funcție de țară
(0 voturi)
Vineri, 20 Octombrie 2023
numarat_carti.jpg

Cazinourile sunt un fenomen global, iar jocurile de cazinou au devenit o formă de divertisment extrem de populară în întreaga lume. Cu toate acestea, preferințele jucătorilor pot varia semnificativ în funcție de țara lor de origine. Fiecare țară are propria sa istorie, cultură și tradiții, care se reflectă adesea în jocurile de cazinou preferate ale locuitorilor săi. Chiar dacă te-ai aștepta ca grecii să fie interesați de păcănelele gratis Gates of Olympus, vei fi uimit să afli că românii sunt fanii înfocați ai acestui joc.

De la jocurile de cărți la ruleta, să analizăm cum preferințele jucătorilor se diferențiază în întreaga lume și cum acestea contribuie la diversitatea și bogăția industriei cazinourilor globale.

 

Ruleta sau Craps? Alegeri pentru o experiență distractivă

Ruleta sau Craps? Alegeri pentru o experiență distractivă
(2 voturi)
Vineri, 29 Septembrie 2023

ruleta_craps.jpg

Atunci când pășești în minunatul univers al cazinourilor, te afli adesea în fața unei decizii dificile: să alegi ruleta sau craps? Ambele jocuri oferă o experiență unică și distractivă, dar se bazează pe reguli și strategii diferite.

Ruleta

Ruleta este unul dintre cele mai iubite jocuri de cazino, atrăgând 5% din totalul activităților cazinourilor prin distracția oferită și bonusuri cu rotiri gratuite. Cu reguli simple, majoritatea jucătorilor sunt începători, dar este esențial să înțelegi mecanismele, plățile și strategiile acestui joc captivant.

Mecanica jocului implică un dealer și opt jucători. Fiecare jucător plasează pariuri pe numerele din tabel, iar dealerul învârte roata. Aducând o notă de incertitudine, cine alege numerele câștigătoare se bucură de succes în această rundă.

Masa de ruletă are două părți esențiale: cea interioară și cea exterioară. Pe partea interioară, găsim 36 de pătrate cu numere roșii și negre, în timp ce partea exterioară are o varietate mai largă de numere. Ruleta Americană conține și două zerouri, în timp ce variantele europeană și franceză au un singur zero. Numerele de pe roata ruletei sunt dispuse aleatoriu, de la mare la mic, par la impar.

Probabilitățile și cotele la ruletă variază în funcție de tipul de joc pe care îl alegi. Ruleta americană are cele mai scăzute șanse de câștig, cu o margine a casei de 5,26%. În schimb, ruleta franceză oferă cele mai bune cote, cu o margine a casei de doar 1,35%. În funcție de pariu, probabilitățile de câștig și marginile casei pot varia semnificativ.

Pentru a maximiza șansele de succes la ruletă, iată trei sfaturi simple:

     Stabilește un buget și joacă doar cu suma pe care îți poți permite să o pierzi.

     Alege varianta de ruletă franceză, deoarece are un RTP mai bun și o margine a casei mai mică.

     Plasează pariuri pe partea exterioară a mesei, deoarece acestea au șanse mai mari de câștig.

 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Materiale video recente

Emisiune 13 iunie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 13 iunie
Jurnal 13 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 13 iunie
Emisiune 13 iunie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 13 iunie
Jurnal 12 iunie

(Ştirile Nova)
Jurnal 12 iunie

Hart Hotel