Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov

15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea Operei Brașov
(0 voturi)
Luni, 10 Octombrie 2022
 
 
Primăria Brașov continuă programul de asigurare a finanțării investițiilor prin fonduri nerambursabile, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Astăzi, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 12.928.365,91 lei fără TVA, pentru renovarea integrată a celor trei corpuri de clădire ce compun Opera Brașov. Acest proiect face parte din componenta V – Valul renovării, Operațiunea B1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice, iar finanțarea alocată acoperă 100% din cheltuielile eligibile.
 
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a lansat apelul de proiecte din Planul național de redresare și reziliență, componenta 5 - Valul renovării, axa 2 - Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice.
 
Vă reamintim că, în această vară, municipalitatea a executat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor - foaier, garderobă, casierie, de modernizare a echipamentelor de scenotehnică și a amenajat o toaletă pentru persoanele cu dizabilități.
 

În perioada 12 – 19 octombrie se va desfășura cea de a treia campanie de deratizare din acest a

În perioada 12 – 19 octombrie se va desfășura cea de a treia campanie de deratizare din acest a
(0 voturi)
Luni, 10 Octombrie 2022
 
De miercuri, 12 octombrie, începe cea de a treia campanie de deratizare pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Campania se va desfășura cu un număr de 20 de echipe, în perioada 12 – 19 octombrie, în intervalul orar 8.00-20.00, în funcție de condițiile meteo. Acțiunea de deratizare constă în amplasarea, în stațiile de intoxicare montate în jurul blocurilor de locuințe, lângă gardurile vii de pe domeniul public, în parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, a platformelor de gunoi și în alte zone din municipiu, a substanțelor raticide, sub forma de bloc cerat sau pastă. Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, care să nu permită accesul copiilor sau al animalelor la substanța raticidă.
 
Cele două tipuri de produse, avizate de Ministerul Sănătății și care se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății, sunt:
 
- Deration Parafinat, care este un bloc parafinat, de culoare albastră;
 
- Colbrom, care este o pastă, ambalată în pliculețe și este de culoare roșie. Antidotul, în caz de intoxicare accidentală, este vitamina K, pe care operatorul care gestionează activitatea de deratizare, Coral Impex SRL, o asigură Spitalului Județean de Urgență Brașov.
 
Municipalitatea face un apel la cetățenii municipiului Brașov să supravegheze copiii pentru a nu atinge stațiile de intoxicare, precum și produsele raticide, iar în situația în care constată acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe poliția locală la nr. de telefon 0268/954.
 
Deși stațiile de intoxicare sunt astfel proiectate pentru a nu permite accesul altor animale la substanța raticidă, posesorii de animale sunt rugați, în zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozătoarelor, să țină câinii în lesă, ca o măsură suplimentară pentru a se asigura că aceștia nu intră în contact, accidental, cu produsele raticide.
 
PUBLICITATE

De anul viitor, toți elevii de la Emil Racoviță ar putea învăța de dimineață

De anul viitor, toți elevii de la Emil Racoviță ar putea învăța de dimineață
(0 voturi)
Miercuri, 05 Octombrie 2022

 

Primăria Brașov a semnat la sfârșitul lunii trecute contractul pentru ,,Containere modulare - Clădire modulara și branșamente, pentru extindere săli de clasă la Colegiul de Științe ale Naturii - Emil Racoviță”, care presupune amenajarea unei clădiri modulare pe două niveluri, cu 8 săli de clasă și grupuri sanitare. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Conform contractului, prestatorul trebuie să furnizeze, monteze și să pună în funcțiune, la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“, o clădire modulară provizorie etajată (parter+etaj) LA CHEIE, prevăzută pentru 8 săli de clasă, din care 4 săli de clasă la parter și 4 la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scară de acces complet echipată, cu propriul container modular.

Suprafața minimă a unei clase compuse din 3 containere modulare va fi de 39,39 mp.

Coridorul care va asigura accesul în sălile de clasă și în grupurile sanitare, atât la parter, cât și la etaj, va fi compus din 4 containere modulare, cuplate pe lungime. Construcția modulară va avea grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, atât la parter, cât si la etaj, echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete și pisoare (pentru grupurile sanitare ale băieților). Achiziția mai include: documentații pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, pregătirea terenului, execuția platformei betonate, branșamente apă, canal și electricitate.

 

În luna octombrie, Brașovul devine centrul învățământului dual din România

În luna octombrie, Brașovul devine centrul învățământului dual din România
(0 voturi)
Miercuri, 05 Octombrie 2022
 
Cea mai importantă conferință internațională dedicată învățământului dual din România, „EDU.DUAL - Strategii și Parteneriate”, va avea loc în 13 și 14 octombrie 2022, la Brașov, la Hotel Kronwell. Scopul conferinței este de a clarifica și detalia noile schimbări din legislația care privește învățământul dual, de a discuta oportunitățile de finanțare din acest domeniu și, nu în ultimul rând, de a prezenta exemple de succes din țările europene în care acest sistem de educație este foarte dezvoltat.
 
Obiectivele celor două zile de conferință vizează clarificarea modificărilor aduse de noua lege a educației cu privire la învățământul dual; asigurarea expertizei, la nivel național și internațional, în sfera învățământului dual; identificarea nevoilor celor implicați în învățământul dual - administrații publice, colegii tehnice, universități, operatori economici, elevi și studenți; prezentarea exemplelor performante la nivel internațional, dezvoltate de Elveția, Austria și Germania.
 
Printre cei care vor lua cuvântul la acest eveniment se numără ES Arthur Mattli, ambasadorul Elveției, ES Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, Michael Derrer , profesor la Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerna (HSLU), reprezentanți ai Guvernului României, specialiști din administrația centrală și locală, reprezentanți ai mediului de afaceri, care vin la Brașov să prezinte oportunitățile pe care învățământul dual le oferă în dezvoltarea educațională a tinerilor și în oferirea unui loc de muncă sigur.
 
Conferința „EDU.DUAL - Strategii și Parteneriate” este organizată de Primăria Municipiului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerna (HSLU), și se desfășoară sub patronajul Ambasadei Elveției la București.
 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 31 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 31 mai
Emisiune 31 mai

(Punctul pe I)
Emisiune 31 mai
Jurnal 30 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 30 mai
Jurnal 29 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 29 mai

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel