Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Brașovul va avea, din nou, cantină socială

Brașovul va avea, din nou, cantină socială
(0 voturi)
Joi, 22 Septembrie 2022
 
Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici aferenți realizării obiectivului de investiție „Refuncționalizarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din str. Panselelor nr. 23 pentru a funcționa drept Cantină socială”. După mai bine de 10 ani, Brașovul va putea oferi, printr-o cantină proprie, o masă caldă persoanelor aflate în situații de risc.
 
Clădirea propusă pentru a fi transformată în cantină socială este cea care timp de zeci de ani a funcționat ca și cantină a fostului liceu Steagul Roșu. Unul dintre avantajele alegerii acestei clădiri este faptul că se află în apropierea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale, unde funcționează Direcția de Asistență Socială, și a viitorului Centru pentru Persoane fără Adăpost, într-o zonă care este deja un centru social. Un alt avantaj este cel legat de destinația inițială, de cantină, ceea ce face mai ușoară stabilirea fluxurilor de aprovizionare, servire și debarasare. Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare este de aproximativ 1,4 milioane de euro.
 

Înfrățirea Cracoviei cu Brașovul, o prioritate pentru ambasadorul Poloniei la București

Înfrățirea Cracoviei cu Brașovul, o prioritate pentru ambasadorul Poloniei la București
(0 voturi)
Marţi, 20 Septembrie 2022
 
Ambasadorul Poloniei la București E.S. Maciej Lang a vizitat Brașovul și s-a întâlnit cu primarul municipiului. Principala temă de discuție a fost proiectul de înfrățire între Brașov și Cracovia, al doilea cel mai mare oraș din Polonia, proiect anunțat de către municipalitate anul trecut. În următoarea perioadă, relația dintre cele două municipalități se va axa pe organizarea de evenimente și activități culturale comune, urmând ca apoi să se accelereze procesul de formalizare a înfrățirii.
 
Cracovia este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia, fiind capitala țării până în 1596. Are o populație de circa 780.000 de locuitori, zona metropolitană cuprinzând aproape 8 milioane de persoane ce locuiesc pe o rază de 100 km în jur. În mod tradițional, Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific, fiind chiar desemnată Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2000 de către Uniunea Europeană. Potrivit statisticilor oficiale, în 2019, Cracovia a fost vizitată de peste 14 milioane de turiști, dintre care 3,3 milioane din străinătate. Cei mai mulți turiști străini au venit din Germania (14,2%), Marea Britanie (13,9%), Italia (11,5%), Franța (11,2%), Spania (10,4%) și Ucraina (5,4%).
 
PUBLICITATE

GRANT PENTRU CAPITAL DE LUCRU ACORDAT BENEFICIARULUI SC TISSOT FOOD SRL

GRANT PENTRU CAPITAL DE LUCRU ACORDAT BENEFICIARULUI SC TISSOT FOOD SRL
(0 voturi)
Vineri, 16 Septembrie 2022

head_comunicat.jpg

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA  PROIECTULUI "GRANT PENTRU CAPITAL DE LUCRU ACORDAT BENEFICIARULUI SC TISSOT FOOD SRL"

S.C. TISSOT FOOD S.R.L., cu sediul in jud. Brasov, localitatea Prejmer, str. Brasovului, nr. 162A, telefon 0724577220, inregistrata sub nr. J08/2106/2008 la Registrul Comertului, CUI/CF 24300021,  anunta finalizarea proiectul cu titlul " Grant Capital de Lucru M2 - SC TISSOT FOOD SRL" -proiect nr. RUE 21242, înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE Brasov, respectiv 15.03.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea financiara prin ajutorul de stat acordat sub forma de grant - Capital de lucru pentru societatea TISSOT FOOD SRL.  

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele: 

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 170403.435 lei (valoarea totala) din care: 148176.9 lei grant si 22226.535 lei cofinanțare.

Contract de finantare nr. M2-21242 din 15.03.2022

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

S.C. TISSOT FOOD S.R.L.
Persoană de contact:
Elena DOBRE-BASA
Tel: 0724.577.220
Email:
ffede738b2342892325696d634e1db78

 

6 ofertanți pentru consolidarea drumului spre Poiana Brașov

6 ofertanți pentru consolidarea drumului spre Poiana Brașov
(1 vot)
Marţi, 09 August 2022
 
Săptămâna trecută a fost data limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii achiziție pentru executarea de servicii și lucrări de expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic, servicii și lucrări de urgență de punere în siguranță și întocmire proiect tehnic, executare servicii și lucrări de consolidare și refacere a sistemului rutier, pe sectorul de drum DN 1E km 6+500. Aceste lucrări sunt necesare după ce, în 5 iunie, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat.
 
Până la data limită au fost depuse 6 oferte, 4 ale unor ofertanți unici: Strabag, cu 4 subcontractanți; Geosond, cu 2 subcontractanți; RS Activ, cu un subcontractant, și Holtex Grup Invest SRL. Pe lângă cele 4 companii, au depus oferte și două asocieri de firme: Prompt VSP (lider), în asociere cu SC Zenit Proiect & Consult SRL, și Fiximo (lider), în asociere cu Globconsult International.
 
Zilele acestea se verifică Documentele Unice de Achiziție Europene și garanțiile de participare, după care se va trece la evaluarea tehnică a ofertelor.
 
După prăbușirea zidului de sprijin, s-a constatat, în urma evaluării făcute la fața locului, că o parte din corpul drumului prezintă pericol de surpare/alunecare, din cauza prăbușirii zidului de sprijin pe o lungime de aproximativ 15 metri, cu tot cu parapetul de protecție, impunându-se efectuarea unor lucrări de consolidare.
 
Prăbușirea structurii și a fundației a antrenat lisa și parapetul, producând și fisurarea grinzii de parapet. În același timp, neetanșeitatea șanțului din amonte a favorizat infiltrațiile în corpul rambleului drumului. Totodată, s-a constat și colmatarea camerei de cădere a podețului (aval) și subspălarea fundațiilor.
 
Toate acestea conduc la afectarea circulației pe drum, iar pierderea stabilității poate conduce la afectarea totală a secțiunii de drum și, în final, chiar la închiderea acestuia.
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 31 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 31 mai
Emisiune 31 mai

(Punctul pe I)
Emisiune 31 mai
Jurnal 30 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 30 mai
Jurnal 29 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 29 mai

ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel