Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Transportul public urban de călători inteligent (1), Autor: Cristian Radu

Transportul public urban de călători inteligent (1), Autor: Cristian Radu
(0 voturi)
Marţi, 13 Iunie 2023
Transportul inteligent urban de călători, face o mare diferență în ceea ce privește modalitățile de a călători, în special în și către zonele aglomerate, precum și în perioadele de zi în care cotele de trafic sunt extrem de ridicate. Integrarea acestui tip de transport, începută în România după anul 2014 și accentuată concomitent cu implementarea proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, după anul 2016, a determinat nu numai schimbarea paradigmei călătoriilor în aceste zone, ci și poate pe cea a deschiderii administrațiilor locale în a economisi bani, în condițiile să oferirii către cetățeni, a unui serviciu public mai bun, mai sigur și în condiții de Securitate sporită a călătorilor. De câțiva ani buni, transportul inteligent în orașe utilizează tehnologii precum dispozitive electronice, wireless și internetul pentru a ne oferi călătorii mai inteligente, dar și mai rapide între două puncte din oraș și pentru a furniza informații mai detaliate și un control mai mare de către administrațiile locale, asupra traficului de călători și al autovehiculelor pe infrastructurile specifice ale acestora. autorități. Nu întâmplător, infrastructura de transport inteligentă este adesea considerată a fi prima etapă, în procesul de transformare a unui oraș într-unul inteligent. Sistemele de transport inteligente urbane au adesea forma unei Rețele de Transport Inteligent (ITN), incluzând:
• Sistemul de gestionare a transportului public care ajută la organizarea și automatizarea fluxului de vehicule de transport public.
• Sistemul de informare despre rutele de transport
• Programul care informează despre condițiile de pe trasee și despre opțiunile de transport public disponibile.
• Sistemul de siguranță și control al vehiculelor care poate ajuta la prevenirea accidentelor prin avertizări și asistență în situații periculoase de pe drum.
• Carduri de tarif unic (sau conform cu planul tarifar adoptat de către administrațiile locale, specific diverselor categorii sociale, ce permite acestora efectuarea de călători în orice zonă a orașului folosind toate opțiunile de transport public disponibile, cu un singur card reîncărcabil. Ce beneficii are implementarea transportului inteligent în municipii și orașe?
• Creșterea calității vieții: îmbunătățirea eficienței și accesibilității transportului public aduce un plus de confort și economii pentru noi, cetățenii, și face orașul mai atractiv pentru turiști.
• Reducerea poluării: sistemele de transport inteligente promovează utilizarea transportului public, oferindu-ne acces la mai multe opțiuni de transport printr-o singură interfață și furnizându-ne informații în timp real despre orare și întârzieri. Acest lucru reduce folosirea mașinilor personale și încurajează practici de mobilitate prietenoase cu mediul înconjurător, cum ar fi mersul pe bicicletă, trotinetă, scutere electrice etc.
• Siguranța și securitatea transportului public: monitorizarea și supravegherea atentă a transportului public, atât a vehiculelor, cât și a traficului, ajută administrațiile locale să identifice și să răspundă în timp real, în cazul semnalărilor unor situații de urgență, dezastre sau atacuri teroriste. Pe măsură ce sistemul se dezvoltă în teritoriu, acesta poate reduce și numărul accidentelor de circulație.
• Creșterea pieței mobilității: Pe măsură ce sunt încărcate datele despre transportul public și mobilitatea urbană, se creează implicit o piață pentru aplicații mobile, ce poate ajuta utilizatorii să călătorească rapid și sigur, din și către orice punct al orașului, dar și să utilizeze intensiv serviciile de transport public.
• Soluții inteligente de parcare: cu infrastructura potrivită, senzori, camere de securitate și conectivitate la internet, municipiile și orașele pot reduce problema parcării în zonele aglomerate, utilizând partajări ale datelor despre parcările disponibile, iar utilizatorii de autovehicule pot accesa aceste date prin aplicații mobile și interfețe web.
 

ZILELE PORŢILOR DESCHISE LA AEROPORTUL INTERNAŢIONAL BRAŞOV-GHIMBAV din 10 - 11 iunie 2023

ZILELE PORŢILOR DESCHISE LA AEROPORTUL INTERNAŢIONAL BRAŞOV-GHIMBAV din 10 - 11 iunie 2023
(0 voturi)
Luni, 05 Iunie 2023

Programul evenimentului „ZILELE PORŢILOR DESCHISE LA AEROPORTUL INTERNAŢIONAL BRAŞOV-GHIMBAV” 10-11 iunie 2023, Amplasamentul AIBG:

Sâmbãtã 10 iunie:


12:00 - DJ;
15:00 - Show aviatic;
18:00 - DJ;
19:00 - Concert RALUKA & Balkanic Project;
20:00 - DJ;
21:00 - Concert ŞTEFAN BĂNICĂ JR. & The 50’s;
22:00 - Foc de artificii;
22:10 - DJ;
23:00 - Închiderea primei zile.

Duminicã 11 iunie:

12:00 - DJ;
15:00 - Show aviatic;
18:00 - DJ;
19:00 - Concert OLIVIA ADDAMS;
20:00 - Concert ZDOB Şi ZDUB;
21:00 - Concert HADDAWAY;
21:45 - Show de lasere;
22:00 - Închiderea evenimentului.

Intrarea este liberă.


Evenimentul este organizat de Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, Primăria Oraşului Ghimbav şi Instituţia Prefectului Judeţul Braşov.

 
PUBLICITATE

Campania „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” și-a atins țelul

Campania „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” și-a atins țelul
(1 vot)
Vineri, 02 Iunie 2023
Ziua de 1 Iunie trebuie să fie una cu surprize memorabile pentru toți copiii, iar Asociația Comunitară Transilvania Expres a depus eforturi și în acest an, dorind să ducă spiritul sărbătorii inclusiv în centrele de plasament.

Astfel, membri ai Asociației Comunitare Transilvania Expres au mers încărcați cu cadouri la nouă centre de plasament din Săcele, Brădet, Tărlungeni, Lunca Câlnicului și la Mănăstirea Mărcuș.

Pachetele oferite în dar conțin: cărți, articole de îmbrăcăminte, produse de igienă personală, prosoape, sucuri, multe dulciuri, snacks-uri, lactate, produse de panificație și alimente de bază.
Anul acesta, printre beneficiari s-au numărat și proaspete mămici. Pentru ele și bebelușii lor au fost pregătite cadouri constând în produse adaptate vârstei.
Ca de fiecare dată, și cea de-a VII-a ediție a acțiunii caritabile „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” s-a încheiat cu îmbrățișări și mulțumiri, precum și cu promisiunea revederii.

„În spiritul tradiției cu care ne-a obișnuit de câțiva ani, astăzi Asociația Comunitară Transilvania Expres a fost din nou alături de copiii și tinerii din cadrul Complexului de servicii Săcele-Brădet. Datorită bunăvoinței și implicării acestor oameni minunați, fiecare beneficiar a primit cadouri personalizate, pentru a sărbători «Ziua internațională a Copilului» asemenea oricărui copil din familie. Aducem pe această cale mii de mulțumiri și recunoștință tuturor celor implicați în această campanie și ne simțim privilegiați de atenția acordată”, a transmis șeful Complexului servicii Săcele-Brădet, Dișor Alexandru.

„Prin acțiunea de solidaritate umanitară «Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!» ne dorim de fiecare dată să aducem un zâmbet și o rază de speranță pe chipurile și în sufletele copiilor cu care soarta nu a fost prea darnică. Dacă astăzi ajutăm noi și mâine vor ajuta alții, acești micuți vor avea copilăria mai senină!”, este deviza reprezentanților Asociației Comunitare Transilvania Expres.

A VII-a ediție a acțiunii umanitare „Azi, noi ajutăm copiii să zâmbească!” a fost posibilă și datorită generozității sponsorilor, dintre care menționăm: FOUNDEVER și GEBRÜDER WEISS.
 

Copilărește cu BAFI la AFI Brașov

Copilărește cu BAFI la AFI Brașov
(1 vot)
Miercuri, 31 Mai 2023
af_052023_banner.jpg

Vara aceasta, centrul comercial AFI Brașov se transformă într-o destinație faină de vacanță pentru fiecare zi din sezonul estival. Devine o oază de relaxare cu vegetație luxuriantă și o expoziție impresionantă cu animale din pădurile lumii. La parterul mall-ului vei găsi și un panou imens cu informații educative și curiozități despre animalele din expoziție și despre pădurile lumii, plămânii pământului. În playlist-ul mall -ului am pregătit și sunete relaxante din natură pentru ca experiența senzorială să fie cât mai complexă pentru vizitatori.

afi_052023_01.jpg

În luna iunie, #VARAFI devine destinația în care poți copilări zi de zi, indiferent de vârstă.

Din 30 mai până în 12 iunie, în premieră la Brașov te bucuri de experiențe inedite în cele 9 zone din MULTIVERSE INTERACTIVE MIXED REALITY EXIBITION: 𝗧𝗶𝗺𝗲 𝗠𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗲,  𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻,  𝗘𝗺𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀, 𝗗𝗲𝗲𝗽𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿,  𝗖𝗶𝘁𝘆𝗴𝗲𝗻, 𝗦𝘁𝗲𝗽, 𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬𝗰𝗹𝗲𝘀,  𝗙𝗼𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝗦𝘁𝗮𝗿 și 𝗜𝗻𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗪𝗶𝗹𝗱.

afi_052023_02.jpg

Expoziție interactivă de VR este amplasată în esplanadă, la etajul 1 din mall și poate fi vizitată cu acces gratuit, atât de adulți cât și de copii. Programul este de la ora 12.00 la 20.00 în perioadele 30 - 31 mai și 6 - 12 iunie și între orele 11.00 și 20.00 în perioada 1-5 iunie.

 

Ziua Copilului o sărbătorim alături de BAFI și prietenii lui cu spectacole, ateliere, cadouri și multe surprize în perioada 1 - 4 iunie la AFI Brașov.

afi_052023_03.jpg afi_052023_04.jpg

Joi, 1 iunie este ziua în care celebrăm copilăria începând de la ora 11.00 la 15.30  cu șpectacole de muzică, teatru, dans și gimnastică ritmică puse în scenă de copii talentați din Brașov. Dj Curcubeu și Zâna Copilăriei vor întreține atmosfera cu muzică pentru copii și concursuri cu premii faine de la partenerii din mall.

afi_052023_03.jpg afi_052023_04.jpg

Vineri, 2 iunie, gazda evenimentelor este ursulețul nostru simpatic BAFI. De la ora 14.00 a pregătit un atelier de confecționat marionete după chipul și asemănarea lui pentru ca cei mici să-și inventeze propriile piese de teatru cu el. De la ora 15.00 la 16.30 va aduce pe scenă Roata Nocorului pentru a le oferi premii drăguțe celor mici și poze cu el, desigur. Iar de la ora 16.30             

BAFI a pregătit o prezentare interactivă despre Sanctuarul AP Libearty din Zărnești unde se află și frățiorul lui, Bruni adoptat de Ziua Familiei de AFI Brașov, pentru a afla poveștile urșilor din sanctuar și modalitățile prin care te poți implica și tu în salvarea lor. După prezentare cei mici vor putea participa la un atelier de pictură ursuleți din ceramică.

afi_052023_07.jpg afi_052023_08.jpg

Sâmbătă, 3 iunie de la ora 14.00 intră în scenă Shingitai Karate Club Brașov pentru un show demonstrativ. Iar de la 14.30 dăm la maxim piesa *Follow the leader* și învățăm să dansăm alături de fetițele de la Hyperion Studio și Bafi. După ce ne facem încălzirea cu dansul strigăm împreună... Hocus, pocus! și... intră în scenă Magicianul Robert la ora 15.00. Accesul la toate activitățile pentru copii este gratuită. Hai să copilărim împreună! Ne vedem la mall!

 
PUBLICITATE
http://www.hotelmiraj.com
Click to watch Nova TV Live
PSD
PNL

Materiale video recente

Emisiune 22 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 22 aprilie
Jurnal 22 aprilie

(Ştirile Nova)
Jurnal 22 aprilie
Emisiune 22 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 22 aprilie
Emisiune 19 aprilie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 19 aprilie

Hart Hotel