Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS * * * Totul despre pensia Dumneavoastră! Se REDESCHIDE din luna OCTOMBRIE, CABINETUL DE CONSULTANŢĂ PENSII, acordate de IOAN PAMPARĂU! * * * Consultaţiile se acordă individual pe bază de programare telefonică la 0799 381 924, email [email protected] şi se vor realiza la sediul Televiziunii NOVA din Braşov, str. Alex. Vlahuţă, nr. 8, lângă ITC

Noul cămin pentru persoane fără adăpost a ajuns la stadiul de finisaje

Noul cămin pentru persoane fără adăpost a ajuns la stadiul de finisaje
(0 voturi)
Joi, 09 Iunie 2022
 
Edilii brașoveni și reprezentanții Direcției de Asistență Socială, Mariana Topoliceanu, au verificat astăzi stadiul lucrărilor pentru amenajarea noului cămin pentru persoane fără adăpost, de pe strada Panselelor. Lucrările de amenajare a căminului, începute în iunie 2021, au ca obiectiv crearea unui centru complex care să ofere servicii de adăpost de noapte, centru de zi și centru rezidențial pentru persoanele fără adăpost.
 
Până în acest moment s-au executat: lucrările de consolidare a cladirii, prin turnarea de diafragme de la talpa fundației până la ultimul nivel al clădirii; toate instalațiile prevăzute în proiect - electrică, detecție incendiu, supraveghere video, sanitare, ventilații și termică; lucrările de tencuieli la pereți, aplicare glet și lavabilă; compartimentările din gipscarton; montare uși interioare; montare ferestre PVC; turnare șape pentru pardoseli; tavanele casetate pe coridoare; înlocuirea integrală a acoperișului: grinzi, căpriori, astereală, învelitoare.
 
În următoarele luni se vor turna șapele autonivelante pentru fiecare nivel, va fi montat covor PVC pentru toate nivelurile, vor fi montate corpurile de iluminat, prizele și întrerupătoarele, iar la exterior se va monta fațada ventilată.
 
Lucrările sunt realizate de asocierea dintre HAR&H și RomFit Grup, valoarea lucrărilor fiind de 15.319.748,26 lei + TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este: 17 iunie 2023.
 

Municipalitatea ia în calcul rezilierea acordului cadru pentru reparațiile străzilor

Municipalitatea ia în calcul rezilierea acordului cadru pentru reparațiile străzilor
(0 voturi)
Marţi, 07 Iunie 2022
Primarul Brașovului a anunțat că Primăria ia în calcul rezilierea acordului cadru pentru reparații străzi pentru lotul 1, după ce reprezentanții Municipalității au constatat că ritmul de lucru al firmei  (compania cu care s-a încheiat contractual subsecvent pentru lucrările de reparații în acest an) este unul scăzut, ceea ce face imposibilă atingerea obiectivelor stabilite pentru acest an, 158 de străzi reparate.
Cu toate că acordul cadru pe lotul 1, ca și cel de pe lotul 2, a fost semnat pentru o perioadă de 4 ani, iar prevederile sale au fost asumate de firmele cu care s-a încheiat acest acord, acum ele invocă faptul că tarifele licitate în 2019, cele pe baza cărora s-a încheiat acordul cadru, sunt sub nivelul costurilor existente astăzi pe piață, astfel încât lucrările executate le aduc pierderi.
La începutul anului firma a refuzat să semneze contractual subsecvent, astfel că, după o serie de negocieri, primăria a semnat contractual subsecvent, iar această firmă a început lucrările de reparații pe str. Brândușelor.
Deoarece ritmul de lucru nu era unul satisfăcător pentru asigurarea respectării programului de reparații străzi, primăria a solicitat mobilizarea unui număr mai mare de oameni și utilaje. În aceste condiții, firma contractanta a solicitat denunțarea contractului subsecvent, renunțând la a mai executa lucrări în cadrul acestui acord cadru.
În zilele următoare se vor demara discuțiile cu cea de a treia firmă din acordul cadru, iar în cazul în care nici această companie nu va reuși să-și îndeplinească obligațiile stabilite prin acordul cadru, primăria va rezilia acest acord și va demara o nouă procedură de licitație pentru lucrările de reparații a străzilor din lotul 1.
 
PUBLICITATE

Brașov Marathon, ediția a X-a

Brașov Marathon, ediția a X-a
(0 voturi)
Joi, 02 Iunie 2022
 
Cea de a zecea ediție a concursului de alergare montană Brașov Marathon se va desfășura în acest week-end pe potecile de pe Tâmpa și Postăvarul, au anunțat organizatorii competiției în cadrul conferinței de presă organizate la Primăria Brașov. Cursele vor avea loc pe parcursul a două zile, 4 și 5 iunie. În prima zi se va lua startul în competițiile de maraton și semimaraton, iar duminică se va alerga în proba de cros, cursa copiilor și cursa persoanelor cu abilități speciale. Conform organizatorilor, în cele 5 probe vor lua startul aproximativ 1.500 de alergători, amatori și profesioniști. Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.
 
Startul, în ambele zile, va fi dat în Piața Sfatului. Astfel, în 4 iunie, sportivii vor pleca în cursa de maraton, la ora 8.00, iar de la ora 10.00 se va pleca în cea de semimaraton. Duminică, 5 iunie, se va da startul cursei de cros, de la ora 9.00, cursei dedicată persoanelor cu dizabilități, ora 12.30, și crosului copiilor, începând cu ora 13.00. Înscrierea în ultimele două curse este gratuită.
 
Program:
 
Maraton – Distanța parcursă: 38 km, cu punct maxim Vf. Postăvaru, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 2.056 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 650 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 8.00 – 8.15.
 
Semimaraton – Distanța parcursă: 21 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, atins de două ori, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 1.016 metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 10.00 – 10.15.
 
Cros – Distanța parcursă: 9 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 369 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 650 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 9.00 – 9.15.
 

Municipalitatea a înlăturat astăzi 8 rable de pe domeniul public

Municipalitatea a înlăturat astăzi 8 rable de pe domeniul public
(0 voturi)
Marţi, 31 Mai 2022
 
 
Primăria Brașov, împreună cu Poliția Locală și firma cu care municipalitatea are contract continuă activitatea ridicării vehiculelor abandonate pe domeniul public. Astăzi (marți, 31 mai) au fost ridicate 8 autovehicule abandonate pe domeniul public, dintr-un total de 13 vizate inițial în cadrul acțiunii. Restul au fost îndepărtate de proprietari. Intervenția a acoperit Drumul Cernatului, Zizin, Neptun, LC Babeș, Nucului, Turnului, Deda, Avram Iancu, Memorandului, Mihail Kogălniceanu, străzi pe care vehiculele fuseseră reclamate, înregistrate, identificate și pentru care proprietarii au fost deja somați, procedura ajungând în faza ridicării. În acest moment mai sunt în diferite faze de lucru alte peste 20 de dosare.
 
Procedura ridicării autovehiculelor abandonate pe domeniul public este plină de formalități și etape obligatorii care trebuie parcurse, pornind de la sesizarea cetățenilor sau inspectorilor de teren privind existența acestor vehicule, identificarea mașinilor, identificarea proprietarului, notificarea acestuia în mai multe rânduri pentru a-și înlătura singur mașina și, în cele din urmă, emiterea unei dispoziții de primar în baza căreia se face ridicarea autovehiculului și depozitarea lui într-un spațiu special amenajat, de unde, în cele din urmă, dacă vehiculul nu este recuperat de proprietar, acesta ajunge la fier vechi.
 
PUBLICITATE
http://www.pensiuneacristal.ro
Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Emisiune 30 septembrie

(Punct şi de la capăt)
Emisiune 30 septembrie
Emisiune 29 septembrie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 29 septembrie
Jurnal 29 septembrie

(Ştirile Nova)
Jurnal 29 septembrie
Emisiune 29 septembrie

(Bucuria credinţei)
Emisiune 29 septembrie