Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS ŞI NEXTGEN CATV, O NOUĂ GRILĂ DE EMISIUNI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ TELESPECTATORII NOŞTRI FIDELI *** EMISIA RADIO NOVA SE RECEPŢIONEAZĂ PE FRECVENŢA 98.2 MHZ *** [email protected] *** telefax 0368 446046

De luni se redeschid școlile din Brașov

De luni se redeschid școlile din Brașov
(0 voturi)
Miercuri, 03 Februarie 2021
Autoritățile publice din Brașov au început pregătirile pentru redeschiderea unităților de învățământ în condiții de siguranță, din 8 februarie, potrivit deciziei luate la nivel național. Primarul și viceprimarul Brașovului au avut o discuție cu inspectorul școlar general, Ovidiu Tripșa, cu privire la modul de derularea cursurilor în municipiul Brașov, în condițiile în care, având în vedere incidența de infectare la nivelul municipiului, acestea se vor desfășura după scenariul galben, respectiv se vor deschide grădinițele și vor începe cursurile la învățământul primar, clasa a VIII-a și clasa a XII-a.
 
Scenariile pentru redeschiderea unităților de învățământ sunt următoarele:
 
Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic;
 
Scenariul Galben – rată de infectare peste 1 la mie și până la 3 la mie, merg în continuare copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a;
 
Scenariul Roșu – rata de infectare de peste 3 la mie până la 6 la mie - copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online;
 
Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea intră în carantină și toată lumea stă acasă, școlile se închid, cursurile se desfășoară în online.
 
Conform precizărilor ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, există și posibilitatea unui scenariul hibrid, în care, în situații excepționale, cursurile se pot desfășura și la școală și on-line, în următoarele situații:
 
Elevii cu contraindicații medicale vor face ore online;
 
Elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale certificate vor face, de asemenea, ore online;
 
Elevilor care prezintă simptome asemănătoare celor care apar la virusul COVID-19 le este recomandat să facă orele online;
Profesorii care prezintă vulnerabilități fac ore online;
 
Profesorilor care au simptome asemănătoare celor care apar la virusul COVID-19 vor sta acasă și se va face predarea-învățarea online.
 

Tot mai mulți turiști au ales să schieze în timpul săptămânii

Tot mai mulți turiști au ales să schieze în timpul săptămânii
(0 voturi)
Luni, 01 Februarie 2021
Restricțiile legate de pandemie, care au presupus și reducerea numărului de persoane transportate de instalațiile de transport pe cablu, a dus, implicit, și la creșterea timpului de așteptare. Pentru a evita această situație, mulți turiști și brașoveni au preferat să schieze în timpul săptămânii. Fie că au fost în concediu, fie că au lucrat ,,de acasă”, iar copiii au beneficiat de programele hotelurilor pentru școala on-line, numărul celor care au schiat în timpul săptămânii a crescut progresiv, de la o săptămână la alta, ajungându-se la un record de 24.955 de treceri prin turnichete în ziua de joi, 28 ianuarie, când au fost mai multe treceri decât în zilele de vineri, sâmbătă sau duminică din primele 3 weekend-uri ale lunii ianuarie.
 
Cel mai mare număr de treceri prin turnichete, în săptămâna 11-14.01, s-a înregistrat în ziua de joi, 14.01, înregistrându-se 18.221 de treceri ale schiorilor. Weekend-ul care a urmat, 15-17.01, a însemnat și o creștere semnificativă a numărului de persoane care au utilizat transportul pe cablu, mai ales că s-au deschis și pârtiile din zona inferioară, ajungându-se la 70.195 de treceri pe weekend, cu un vârf în ziua de sâmbătă, de 24.804 treceri.
 
Ultimul weekend al lunii ianuarie a fost și cel în care s-a depășit cifra de 30.000 de treceri, în ziua de duminică înregistrându-se 30.325 de treceri prin turnichete, totalul weekend-ului fiind de 86.530 de treceri.
 
Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, diferența nu este atât de mare, mai ales că în prima jumătate a lunii s-a schiat doar în partea superioară.
 
Dacă în 2020 în luna ianuarie au fost înregistrate 713.367 de treceri prin turnichete, în acest an s-au înregistrat 631.063 de treceri.
 
PUBLICITATE

Transportul public din Bartolomeu va fi regândit

Transportul public din Bartolomeu va fi regândit
(0 voturi)
Joi, 28 Ianuarie 2021
Reprezentanții cetățenilor din cartierul Bartolomeu - Avantgarden, prin Asociația comunitară Bartolomeu Avantgarden, s-au întâlnit astăzi, 28 ianuarie, cu viceprimarul Flavia Boghiu și reprezentanții operatorului de transport RATBv pentru a identifica cele mai bune soluții de transport public pentru locuitorii din acest cartier. Solicitările acestei asociații comunitare sunt:
 
- creșterea frecvenței liniei 28 în orele de vârf, prin suplimentarea cu un autobuz. Pe baza discuțiilor cu operatorul de transport s-a stabilit ca termen de implementare - luna februarie. În urma acestei monitorizări se va lua în discuție și modificarea traseului, conform unei solicitări venite de la locuitorii de pe str. Lânii.
 
- creșterea frecvenței pe linia 15, Triaj-Avantgarden, și în weekend, prin suplimentarea capacității de transport cu un autobuz. Termen de implementare - 1 mai.
 
- creșterea frecvenței pe linia 25, Roman/Gară - Avantgarden și prelungirea ei până la terminalul Poienelor, atât în weekend, cât și în afara orelor de vârf. Având în vedere ca este o linie cu o frecvență destul de redusă, se va face o analiză complexă, atât a nevoii de transport, cât și a impactului introducerii acestor modificări.
 
- amenajarea unei stații RATBv la intersecția str. Institutului cu str. Egretei. Se va analiza soluția optimă de amplasare, precum și situația juridică a terenului pe care poate fi amplasată această stație.
 

Au început lucrările de amenajare a pârtiei Lupului - inferior

Au început lucrările de amenajare a pârtiei Lupului - inferior
(0 voturi)
Joi, 28 Ianuarie 2021
Având în vedere ninsorile din ultima perioadă, precum și temperaturile scăzute, de noaptea trecută a început amenajarea zonei inferioare a pârtiei Lupului. În această noapte vor fi mutate și pornite și tunurile mobile pe această pârtie, obiectivul Municipalității fiind de a o deschide săptămâna viitoare, când este și vacanța intersemestrială a elevilor, și când se anunță un număr foarte mare de turiști în Poiana Brașov. Deschiderea acestei pârtii ar însemna și punerea în funcțiune a Telescaunului Lupului, ceea ce ar crea o alternativă la celelalte sisteme de transport pe cablu și ar mai reduce din presiunea existentă la telegondolă și la telescaunul Ruia. Tot pentru a crea alternative de acces pe pârtii, de săptămâna trecută a fost pus în funcțiune și teleschiul Subteleferic.
 
În acest moment se schiază pe Kanzel, Lupului, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, Bradul și Stadion.
 
Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că, în ultimele ultimele zile, au fost temperaturi negative și ninsori; stratul de zăpadă are o grosime de 90 de centimetri. În această dimineață, la ora 9.00, temperatura în zona domeniului schiabil era -13 grade.
 
Funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: cele două telecabine, Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion, snowpark Bradul. Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2019-2020, se prelungește, automat, până în 28 martie 2021.
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Emisiune 21 aprilie

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 21 aprilie
Emisiune 19 aprilie

(Subiecte grele)
Emisiune 19 aprilie
Emisiune 19 aprilie

(Punctul pe I)
Emisiune 19 aprilie
Jurnal 19 aprilie

(Ştirile Nova)
Jurnal 19 aprilie

LABELL AUTOSERVICE SRL, Cauţi un service auto Brașov, Braşov?
ELMAS | Specialistul regional in domeniul intralogisticii. Furnizor si producator de structuri si constructii metalice pentru instalatii de ridicat.
Hart Hotel
Auto Chelu
banner_fineco4.png