Urmăreşte Nova TV pe mobil
Fii la curent cu ultimele ştiri din judeţul Braşov, urmăreşte emisiuni de dezbatere pe teme politice, sociale, economice dar şi divertisment. Nova TV & Nova FM - Tu Contezi! *** [email protected] *** PROGRAMELE NOVA TV SUNT RECEPŢIONATE DIGITAL SI ANALOGIC ÎN REŢEAUA RDS - RCS ŞI NEXTGEN CATV, O NOUĂ GRILĂ DE EMISIUNI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ TELESPECTATORII NOŞTRI FIDELI *** EMISIA RADIO NOVA SE RECEPŢIONEAZĂ PE FRECVENŢA 98.2 MHZ *** [email protected] *** telefax 0368 446046

A început admiterea de toamnă la Universitatea Transilvania din Brașov

A început admiterea de toamnă la Universitatea Transilvania din Brașov
(1 vot)
Marţi, 07 Septembrie 2021
 
Pentru sesiunea de admitere din toamnă, la Universitatea Transilvania din Brașov sunt disponibile peste 2000 de locuri la programele de licență, dintre care aproape 600 finanțate de la buget, alte 90 de locuri destinate candidaților speciali (rromi, români de pretutindeni, absolvenți de licee din mediul rural) și aproximativ 1500 de locuri în regim cu taxă. În plus, față de locurile la zi se adaugă și cele aproximativ 560 de locuri, la învățământ la distanță și cu frecvență redusă.
 
Cele mai multe locuri libere la învățământ cu frecvență sunt la facultățile de Inginerie tehnologică și Management industrial (322 locuri), Litere (294 locuri) și Design de produs și Mediu (272 locuri). La polul opus, cu cele mai puține locuri disponibile pentru sesiunea de admitere din septembrie, sunt Facultățile de Construcții (12 locuri), Psihologie și Științele educației (19 locuri) și Muzică (20 locuri).
 
La Facultatea de Medicină s-au ocupat toate locurile din prima sesiune de admitere. Și la programele de masterat, la învățământ cu frecvență, sunt disponibile peste 1800 de locuri, dintre care peste 421 sunt finanțate de la buget. Tot la masterat sunt disponibile încă 98 de locuri, la învățământ cu frecvență redusă.
 
Sesiunea a doua de admitere pentru anul universitar 2021-2022 se va încheia în 11 septembrie. Admiterea la programele de licență constă într-un concurs de dosare. Excepții sunt la Facultățile de Muzică și Educație Fizică și sporturi montane unde sunt prevăzute probe de examen.
 
Taxa de înscriere este de 200 de lei pentru toate facultățile. Afișarea rezultatelor finale se va face în 15 septembrie.
 

FC Brașov ia startul în Liga a 2-a

FC Brașov ia startul în Liga a 2-a
(6 voturi)
Marţi, 20 Iulie 2021
 
În cadrul unei conferințe de presă, primarul Brașovului a prezentat noua conducere a echipei FC Brașov și obiectivele pentru acest an. Actuala echipă FC Brașov este continuatoarea clubului fanion al orașului înființat în 1939, echipă care a câștigat prima Cupă Balcanică (1960-1961), a fost vicecampioană a României în sezonul 1959-1960 și a ajuns în optimile Cupei UEFA (la acel moment se numea Cupa Orașelor Târguri).
 
Potrivit primarului, principalul obiectiv - având în vedere că vorbim de un club nou înființat - este de consolidarea a unei echipe competitive, solide, care să readucă brașovenii la stadion. Un alt obiectiv este ca FC Brașov să ajungă în playoff-ul Ligii a II-a, adică în primele 6 echipe din această ligă.
 
În ceea ce privește finanțarea, chiar dacă în această etapă, de început, ea va veni din bugetul local, într-un viitor cât mai apropiat clubul va trebui să atragă finanțări private pentru ca echipa să fie un proiect sportiv sustenabil.
 
Președintele FC Brașov este fostul fotbalist Ioan Mărginean, care a mai condus și alte cluburi, inclusiv de liga I, cum ar fi Gaz Metan Mediaș, unde a reușit ca în câțiva ani să ducă clubul de la unul aflat în insolvență, din divizia a II-a, la o echipă care să joace în play-off-ul Ligii I, fără nici o datorie, chiar să fie pe profit.
 
PUBLICITATE

Nou terminal de transport în zona gării

Nou terminal de transport în zona gării
(2 voturi)
Joi, 08 Iulie 2021
 
În Comisia de circulație a fost avizat proiectul ,,Terminal transport urban Gara Brașov”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, apelul de proiecte cu numărul POR/182/4/1/, componenta 1: POR/2017/4/4.1/1, aferent Axei prioritare 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
 
Valoarea totală a proiectului este de 14.345.209,68 lei din care 14.292.277,22 lei reprezintă valoarea totală eligibilă, la care contribuția Municipalității este de 2%.
 
Proiectul presupune amenajarea, în stânga gării (parcarea publică dinspre complexul comercial Unirea), a unui terminal de transport în comun și a peroanelor care asigură oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuzele cu lungime maximă 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime maximă de 18,3m. Din acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare.
 
În plus, amplasamentul a fost prevazut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu handicap. Amenajarea care va deservi viitoarea autogară, alcătuită din 10 peroane îmbarcare/ debarcare călători, va fi acoperită cu o copertină cu înălțimea maximă de 9 m. Copertina va fi acoperită cu gazon și va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice.
 
Spațiul verde de la sol va fi amenajat tot cu gazon și prin plantarea a 70 de arbori, precum și a 20 de arbuști decorativi.
 

Stagiunea estivală a Operei și Filarmonicii

Stagiunea estivală a Operei și Filarmonicii
(1 vot)
Miercuri, 07 Iulie 2021
 
În această vară, Filarmonica și Opera Brașov vor aduce muzica în spațiile publice deschise din municipiul Brașov, în cadrul unor concerte dedicate publicului brașovean, dar și turiștilor care ne vizitează orașul. Programul artistic pregătit de cele două instituții de cultură este unul care se adresează tuturor iubitorilor de muzică, nu doar celor care merg regulat la concertele operei și filarmonicii. Opera le va oferi spectatorilor Gala Verdi, dar și Gala Eugen Doga, spectacol de balet, dar și spectacolul pentru copii ,,Povestea păpușilor și a prințesei Maya”. Și Filarmonica vine cu un program variat, dedicat tuturor iubitorilor de muzică de calitate, de la jazz, la muzică din filme, ,,360 de ani de muzică în 3600 de secunde”, la muzică din perioada interbelică.
 
Majoritatea concertelor vor fi în Piața Sf. Ioan, dar și în Piațeta Brassai, în cartierul Bartolomeu - Avantgarden, și chiar la unul dintre mall-urile din Brașov, pentru a oferi la cât mai mulți brașoveni posibilitatea de a asista la concertele celor două instituții din subordinea Municipalității.
 
Primele concerte au avut loc week-end-ul trecut - sâmbătă a avut loc concertul simfonic estival avându-l dirijor pe Cristian Oroșanu și solist pe pianistul Horia Mihail, iar duminică,Opera Brașov a pus în scenă ,,American Dream”, dedicat Zilei Naționale a Statelor Unite, avându-i ca invitați pe Paula Seling și Andrei Tudor. Marți, 6 iulie, a fost ziua dedicată jazz-ului avându-i protagoniști pe muzicianul Adrian Nour și formația sa.
 
În week-end-ul care urmează, în Piața Sf Ioan, sâmbătă va fi concertul simfonic ,,360 de ani de muzică în 3600 de secunde”, avându-l ca solist pe violonistul Florin Ionescu-Galați, iar duminică se va desfășura concertul ,,Opereta, dragostea mea”. Ambele concerte încep la ora 19.00. Accesul la toate spectacolele este gratuit, cu respectarea prevederilor legale privind restricțiile impuse de pandemie.
 
PUBLICITATE

Nova TV - Tu contezi!

Click to watch Nova TV Live

Materiale video recente

Jurnal 19 mai

(Ştirile Nova)
Jurnal 19 mai
Emisiune 19 mai

(Poveşti din Braşov)
Emisiune 19 mai